Meklejot led dienas gaismas lukturus (apala forma) sapratu ka izvele nav liela, bet Riga redzeju vienu jauno Mini ,ka ari opel vivaro(renault traffic) uz masinam bija lampas (stiprinas bamperi)ar vairakiem led diodem , varetu but ap 12 un tie bija tiesi pa arejo malu. Biju skatieis ebay un vairakos internet veikalos neka tada nav, varbut kadam ir idejas kur tadus dabut!?
www.aliexpress.com... Kā piemērs,tajā ķīneizeru saitā,tik jāpameklē.Ieteicams skatīt labus pārdevājus un ar bezmaksas piegādi. Ja prece neatnāk,vai ir galīgi nelietojama,naudu atmaksā,tikai piegādes cenu gan neatmaksā.
Tie šķūninga ledi ir nekam nederīgi mēsli, dienas laikā praktiski nav redzami. Cik jau ir bijis, ka pretī braucošajam skatos, ka nedeg gaismas un kad beidzot piebrauc pilnīgi klāt, tik pamanu, ka tur kaut kādi gabarītveidīgi pirdieni spīd. Dienas laikā vēl mašīnu var pamanīt, bet tumšajās stundās Rīgas centrā, kur tā jau visādas krāsainas, spīzdīgas reklāmas, skatlogi, laternas pa pilnam, mašīna ar tādām diodēm ir pilnīgi neredzama.
Osram led fog ir uzstadits uz vienas masinas , ieksa viens mazins smd led, nakti kaut ko dod, izskatas ka nosauts ksenons. sudins pamatigs un maksa no 75 lidz 120e ka miglas lukturisi uz 50% der. to prohid.lv. tur ari biju skaties tur nav, paskatisos aliexpress, un meginasu vacu ebay.
Es tiesi mekleju to apalos jo bija redzami saulajnaja laika loti labi, un pirmaja momenta nodomaju ka uz Mini stav originals, bet kad pamaniju pie vansu tilta to trafficu tad sapratu ka samopals ,bet labs.
AlexV:Osram led fog ir uzstadits uz vienas masinas , ieksa viens mazins smd led, nakti kaut ko dod, izskatas ka nosauts ksenons. sudins pamatigs un maksa no 75 lidz 120e ka miglas lukturisi uz 50% der. to prohid.lv. tur ari biju skaties tur nav, paskatisos aliexpress, un meginasu vacu ebay.
Es tiesi mekleju to apalos jo bija redzami saulajnaja laika loti labi, un pirmaja momenta nodomaju ka uz Mini stav originals, bet kad pamaniju pie vansu tilta to trafficu tad sapratu ka samopals ,bet labs.
-------------------- Nezinu kā Latvijā skatās uz šamiem, bet Rietumeiropā nesertificētos atļauts lietot tikai kā dienasgaismas lukturus un ar tuvajiem tie nav atļauti.
AlexV:osram sertificets . man tikai ka dienas gaismas ari vajag. Skandinavija uz tehnisku braucu ar led gabaritiem un led numuru apgaismojumu, viss ok.
-------------- Skandināvija jau ziemeļvalstu likumi, kar 3 prožektorus, citi standarti. Mums pamatā viss no TÜV ņemts. LED diodes jau nav aizliegtas likt arī citur, te jau tikai par dienas gaismas lukturiem, kuri apžilbina, ja nav pareizi uzstādīti jeb neatbilst normām.
Man ir kaukādi ar 5 diodēm, ļoti gaiši, bet nav CE štempelis virsū. Apskati eju ar noņemtiem, iepriekšējie bija ar visu CE, bet redzēt varēja tik tumsā, pirkti Jebajā par nescicpacmit tur €, toties formāli viss bija kārtībā. Noteikumos gan ir ierbežojums tikai uz augšu, ne vairāk par 800 lm, uz leju nav, var spīdēt kaut vai kaķa acs spilktumā.
biju skaties ebay ,varetu but tads pats modelis ,ar 5 led. Pajautasu cik seit svarigi E markejums. Man bamperi tagad stav tadi lielie korkisi, varbut ieliksu tadus Ar 5 led, bet uz tehnisko pielimesu ar 2 pusejo skotcu tos vacinus un viss.
Tuvās LED gaismas var likt, bet ne visiem auto tādas ir pieejamas, tā pat kā visas citas, ja uz tām ir atbilstošs marķējums. Papildus gaismas likt nedrīkst - uz ielas gan to neviens nekontrolē, tikai TA. Atbilstoši marķētas LED lampas nav lētas - skatījos savam auto, tad budžets to nomaiņai ir ~1500 EUR. Normāli papildus lukturi 4x4 pielietojumam arī lētāk par 1/2k EUR nemaksā
Saulainā ziemas dienā, kad visapkārt balts, mirdzošš snieks, gan LED, gan pat tuvās gaismas ir pēdējais, ko pamani starp spīzdīgām, hromētām mašīnas priekšas detaļām.
Maris ,Paldies taja pirmaja linka ir tas ko vajag, tikai jasamekle modeli kas ir uz opel vivaro vai traffic. otrajs variants tas nav Osram bet tipa uzlabota kopija. Osram tads maksa ap230 e. kopija puse. Osram pa 80e ka dienas gaismas nav derigs, ka miglas lukturis ciesams bet ari nav verts ja stav originalas lampas. Tas pirmajs ir Vinstar razojums, tiesi uz tiem man ari bija lielaka koncentracija uz sito prohid.lv...