vēlējos parunāt par to , ko Nils (varenais Rīgas mērs) izdarija.. t.i. paaugstināja autobusu biļešu cenas..Kas mēs Norvēģija kaut kāda kur visi pelna nezin cik un autobusu biļetes var celt nez cik? tak normāli cilvēki Latvijā nepelna tā lai dēļ sabiedriskā autobusa tērētu tos pašus 2 Einārus.. piemēram.. uz darbu brauc ar autobusu.. (pieņemsim ka ar velo nevar aizbraukt) un katru dienu jamaksā tie 2 Eināri.. 2*31= 62 eināri aiziet pa (atvainojos) pipeļiem.. benzīna cenas arī krītas .. kādēļ paaugstina vēl līdz maximumam?
Ok, piemēram Norgē biļetes un ceļa nodoklis tiek pacelti reizi, divas gadā par ~ 2-5 kronām un neviens neiebilst bet pieņem to kā pašsaprotamu lietu. Problēma ir ne jau pacelšanā, bet ekonomikas līmeņa ne sabalansētibā! Algas nav adekvātas uzdevumiem! Diemžēl
Nu gan izbrīns... tas jau sen bija gaidāms, lai paskatamies kaut uz tām baraņņku, bemhenu sejām, tipiskie lohotronščiki, ko tas ņils savācis Rīgas budžeta izsaimniekošanas shēmās. Sen esmu teicis, viss šis saskaņiešu čūsku midzenis tik to vien dara, kā konsekventi destabilizē Latviju, gan politiski, gan šoreiz speciāli izsaimniekojot pašvaldības līdzekļus, lāpot bezsaimnieciskumu uz mūsu rēķina, kā arī mēģinot destabilizēt sta'vokli valstī, liekot lumpeņiem domāt, ka pie visa Latvijas valdība vainīga... pie viena arī šis kremļa pakalpiņš sacerējies, ka latvieši novērsīsies no krieva izdarībā Ukrainā un tagad tik lamās valdību... lēti triki...
Dolldia:Njā, traki, pat nevar atļuties uz darbu aizbraukt...
Sarunājas divi uzņēmumu īpašnieki: - Tu, savējiem algas maksā? - Nē. Un tu? - Arī nē! A uz darbu tevējie nāk? - Jā! - Lūk, manējie arī! - Klau! Varbūt ieviešam maksas ieeju???
Valdība, nelieši tādi, neadbalstīja Išaka ieceri par rīdzinieku privilēģijām, kuriem vajadzēja būt vienlīdzīgākiem par citiem Latvijas iedzīvotājiem savas valsts galvaspilsētā. Tagad varēs ar RS busiņiem vest uz akcijām demonstrantus ar kopā ar plakātiem "Нил - светило демократии и великий кормчий в светлое будущее счастья и процветания!" un "Biedri veļetaji, balsosim par tautas glabeju - Rigas meri ka valsts prezidentu!"
nāks vēlēšanas, gan jau atkal Nils kaut kur uzsauks, piem. uz 9. maiju būs pilsētas transports par velti lauķi muļķi nemaz nezin, kas tas ir- valsts svētki, kad ved par velti...
Nav ļaunuma bez labuma. Varbūt beidzot kāds bariņš "viss ir slikti bļāvēju" aizvilksies uz velēšanām. Es nevaru citu paradoksu saprast - milzīgai tautas masai katrs politiķis un izpildvaras ierēdnis ir zaglis, blēdis un krāpnieks. Tajā pašā laikā Lembergs - populārākais prezidenta kandidāts! P.S. Nez kur Kvākšķis blandās, tam tak viss, kas ir slikti, ir labi!
Biļete vienam braucienam Londonas metro valūtas ekvivalentā maksā 10,7 EUR.
Rīgas dome beidzot ved mūs rietumu virzienā!
Kas tas par valūtas kursu, kad 2.20GBP pārvēršas par 10.70EUR?
Nevis 2,2 GBP, bet 9,0 GBP vismaz vasarā maksāja brauciena biļete Londonas metro turp-atpakaļ 1 zonas ietvaros. Nu tiem, kas pērk mēnešbiļetes, laikam drusku lētāk. www.londontoolkit.com...
Bet nu vienalga £4.80 vienā virzienā vienas zonas ietvaros (kopā ir 6 zonas) ir reizes 6 vairāk, kā tagad būs pie Ušakova. Ne jau par velti ekonomiskie emigranti saka, ka uz Britāniju braukuši pelnīt priekš mājas remonta, bet pa pusgadu sakrājuši tikai priekš tapetēm tualetē.
jg, Tu kaut ko Londnas metro neesi līdz galam izpratis, laikam... Kaut kad 7day travelcardu 1. un 2. zonai metro un autobusam pirku par 27 paundiem... Transporta kvalitāte un pārplānotie maršruti remontdarbu laikā - cepuri nost. gņilam nepietiks otkatiem lai kaut ko tādu uzbūvētu. Ceru, nekad.
versatile:jg, Tu kaut ko Londnas metro neesi līdz galam izpratis, laikam... Kaut kad 7day travelcardu 1. un 2. zonai metro un autobusam pirku par 27 paundiem...
Kas tur ko neizprast - gribi braukt, maksā, cik jāmaksā. Metro nav nekāds Murlens Narbeko, kas ir jāizprot. Neesmu viesstrādnieks - man nedēļas travelcardi nav vajadzīgi.
Nez kādam jābūt dundukam lai brauktu strādāt uz Londonu ar domu iekrāt UK var atrast krietni lētākas vietas, bet algas ne mazākas. Es kādu laiku uzturējos vietā kur autobusa biļete 1 braucienam maksāja 0,6 mārciņas, pirku karti 10 braucieniem
Alibaba:Nez kādam jābūt dundukam lai brauktu strādāt uz Londonu ar domu iekrāt UK var atrast krietni lētākas vietas, bet algas ne mazākas. Es kādu laiku uzturējos vietā kur autobusa biļete 1 braucienam maksāja 0,6 mārciņas, pirku karti 10 braucieniem
Ir vietas, kur vispār ne par ko nav jāmaksā - ne par rūtaino saulīti, ne par apsargiem, kas kamerās pienes bezmaksas kalorijas.
GunarsII:Nav ļaunuma bez labuma. Varbūt beidzot kāds bariņš "viss ir slikti bļāvēju" aizvilksies uz velēšanām. Es nevaru citu paradoksu saprast - milzīgai tautas masai katrs politiķis un izpildvaras ierēdnis ir zaglis, blēdis un krāpnieks. Tajā pašā laikā Lembergs - populārākais prezidenta kandidāts! P.S. Nez kur Kvākšķis blandās, tam tak viss, kas ir slikti, ir labi!
Aizvilksies, aizvilksies, ..uz īrijām.
Jau Viņķele teica, ja kādam še nepatīk, lai brauc projām.
Alibaba:Nez kādam jābūt dundukam lai brauktu strādāt uz Londonu ar domu iekrāt UK var atrast krietni lētākas vietas, bet algas ne mazākas. Es kādu laiku uzturējos vietā kur autobusa biļete 1 braucienam maksāja 0,6 mārciņas, pirku karti 10 braucieniem
starp citu sākumā ar biju pārsteigts kur tik lēti busi, kad painteresējos izrādījās valsts subsidēti un konkurenti tiem tajā vietā nebija. Brauciens varēja būt pat no vienas pilsētiņas uz otru vismaz 20 km garumā Kurš uzminēs kas tā pa paradīzes vietu UK, tam bonbonga. Vispār tur tusēja vairāki tūkstoši letiņu.
starp citu sākumā ar biju pārsteigts kur tik lēti busi, kad painteresējos izrādījās valsts subsidēti un konkurenti tiem tajā vietā nebija. Brauciens varēja būt pat no vienas pilsētiņas uz otru vismaz 20 km garumā Kurš uzminēs kas tā pa paradīzes vietu UK, tam bonbonga. Vispār tur tusēja vairāki tūkstoši letiņu.
Cik maz vajag priekš paradīzes - lētas busu biļetes. Vairāki tukstoši letiņu - ha - tiešām letiņu, bet ne latviešu. Latvieši dzīvo un strādā Latvijā, bet ekonomiskie emigranti letiņi tusē ārpus tās - kur minimālā alga lielāka. Starp citu - šonedēl Londonā uz ielas aplaupīja vienu sen pazīstamu letiņieti - atņēma gan mobilo, gan krellītes. Liela bēda nav - cita nekā jau viņa pa 10 darba gadiem Londonā un pie algas 700 GBP/nedēļā arī nav iekrājusi. Starp citu, pirmos 5 emigrācijas gadus arī visiem palicējiem Latvijā klāstīja, ka nokļuvusi paradīzē un atpakaļ uz dzimteni ne mūžam, ne mūžam. Visus šos 10 gadus pie algas 700 GBP/nedēļā dzīvoja īrētā komunalkas mājas istabiņā kopā ar pakistāņiem un indiešiem.
jg skatos cīši nūpītns ja neuztver jumoru par paradīzi Aizbrauc kādreiz uz Guernsey un sapratīsi ka nekā kopīga ar šmulīgo Londonu kur mello bari Es tur aizbraucu pirmkārt izcilo ainavu dēļ, doma bij uz pāris mēnešiem, aizķēros pāris gadus. Protams vairums jau tur brauca iekrāt un vairumam ar sanāca, jo tur uz dzīvi neapmetās atšķirībā no lielās salas Anglijas
Alibaba:jg skatos cīši nūpītns ja neuztver jumoru par paradīzi Aizbrauc kādreiz uz Guernsey un sapratīsi ka nekā kopīga ar šmulīgo Londonu kur mello bari Es tur aizbraucu pirmkārt izcilo ainavu dēļ, doma bij uz pāris mēnešiem, aizķēros pāris gadus. Protams vairums jau tur brauca iekrāt un vairumam ar sanāca, jo tur uz dzīvi neapmetās atšķirībā no lielās salas Anglijas
cilvji labprāt dzīvo ilūzijās... kā Sprīdītis, kas ar lāpstu plecos devēas meklēt Laimes zemi... tā ir bijis un tā būs... Pirms 300 gadiem īri masveidā devās uz laimes zemi ameriku, nu ju 15 gadus latvieši masveidā izbrauc uz laimes zemi Īriju, bet rīt pakistāņi un indusi masveidā iebrauks laimes zemē Latvijā un būs sajūsmā par šejienes demokrātisko kārtību un ar viņu valstīm salīdzinoši lielajiem sociālajiem pabalstiem... bet Gērnsijā es arī labprāt padzīvotu ... tikai ne ilgāk par nedēļu...
man jau patīk šitie spriedelētāji un nonievātāji kas nekad nav tikuši tālāk par sētmali un savu garlaicīgo darbiņu par grašiem, protams patrioti toties Cilvēki visa pasaulē ceļo un meklē interesantākas darba iespējas ārpus ierastās ikdienas rutīnas sava zemē. Man kolēģos bija portugāļi, itāļi, poļi, lietuvieši, īri, angļi, francūži, slovāki, ķīnieši un jāpāniete pat vīpsnājoši teikt ka tie pamuļķi devās laimi meklēt ir nožēlojami, tā vienkārši vairumam ir jauna pieredze un ceļojums apvienojumā ar darbu, tobiš ceļojums sanāk daudz, daudz lētāk, un ja esi manīgs pat nieku iekrāj Bet ko dara pareizie savas zemes patrioti? Krāj cauru gadu grūši strādājot lai to notērētu pāris nedēļu ceļojumā
jg100: Liela bēda nav - cita nekā jau viņa pa 10 darba gadiem Londonā un pie algas 700 GBP/nedēļā arī nav iekrājusi. Starp citu, pirmos 5 emigrācijas gadus arī visiem palicējiem Latvijā klāstīja, ka nokļuvusi paradīzē un atpakaļ uz dzimteni ne mūžam, ne mūžam. Visus šos 10 gadus pie algas 700 GBP/nedēļā dzīvoja īrētā komunalkas mājas istabiņā kopā ar pakistāņiem un indiešiem.
700 GBP nav ne maz tik liela alga! Dzīvojot pie pakiem vizmaz 180-300 mārciņas pa nedēļu pa īri par 10m2 istabiņu, plus metro karte 32 paundi pa nedēļu / Oysterkarte, plus vēl šmiga, paiku uz nedēļu sapirkt, krodziņš divas - trīs reizes nedēļā, jauna blūzīte, un tad uz mājām kādu rubli aizsūtīt pēc piektdienas algas un tad tie paši paki trešdien nāk tavu zupu strēbt, jo pašiem visa nauda iztērēta, plus vēl leišu draugi sēž uz kakla ... Bet piekrītu Alibaba! Aizbrauciet un tad spriedelējiet! Un uz Latviju tie paki nebrauks, jo mums nav sociālā nodrošinājuma kā citās Eiropas valstīs (un paldies dievam!) Runājot par Nilsa cenu politiku ... esat aizdomājušies ka tas ir EU pieprasījums, tieši tā pat kā alkohola un cigarešu cenas?!. Tikai žēl, ka Latvijas darba devēji neceļ algas adekvāti, jo nav sociālā nodrošinājuma. Iztērējām 24 miljardus, lai tiktu savienībā, vot i graužam sausiņus tagad Tāpēc visi arī migrē, jo grib pārticīgāku dzīvi! Latvijā komunālie pakalpojumi 3-5x pārsniedz īres cenu. Visās citās valstīs ir otrādi! Norgē piemēram par 1/5 no algas var veļas mašīnu nopirkt, Latvijā ... 3 mēnešu alga aiziet, lai vešiņu izmazgāt atļautos!
Alibaba:man jau patīk šitie spriedelētāji un nonievātāji kas nekad nav tikuši tālāk par sētmali un savu garlaicīgo darbiņu par grašiem, protams patrioti toties Cilvēki visa pasaulē ceļo un meklē interesantākas darba iespējas ārpus ierastās ikdienas rutīnas sava zemē. Man kolēģos bija portugāļi, itāļi, poļi, lietuvieši, īri, angļi, francūži, slovāki, ķīnieši un jāpāniete pat vīpsnājoši teikt ka tie pamuļķi devās laimi meklēt ir nožēlojami, tā vienkārši vairumam ir jauna pieredze un ceļojums apvienojumā ar darbu, tobiš ceļojums sanāk daudz, daudz lētāk, un ja esi manīgs pat nieku iekrāj Bet ko dara pareizie savas zemes patrioti? Krāj cauru gadu grūši strādājot lai to notērētu pāris nedēļu ceļojumā
vecīt, tu šķiro cilvēkus ne īsti pareizi.... ceļot un pa pasauli apkārt vazāties var tikai tie, kuriem nav piesaistes... man, piemēram, ir brālis, kuram pieder dārzniecība... neteikšu, ka milzīga un ienesīga, bet tomēr - viņš nevar atstāt savu nodarbi ilgāk kā uz pusi no dienas, jo jāuzrauga temperatūras režīmi, jāizrīko strādnieki, jāformē pavadzīmes, u.t.t. ... gadā viņam ir 2 brīvdienas, kad viņš nestrādā - 24.jūnijs un 1.janvāris... es pats patreiz esmu piesaistīts ar 3 SIA, par kurām atbildu.... visu laiku, arī tad, kad guļu vai uz dienu, divām, trijām neesmu Latvijā.... savulaik, kad krita Berlīnes mūris un sāka dot vīzas uz ārzemēm, es pabiju nu ļoti daudzās valstīs... mani nevajag mācīt, ka pasaulē ir sastopamas daudzas interesantas lietas un vietas - es to zinu un zinu arī to, ka cilvēka dzīve ir par īsu, lai apskatītu vai izzinātu pat desmito daļu no visa, tāpēc pasaules apceļošanu uzstādīt kā mērķi nav īsti gudri...
man ir savs viedoklis par daudzām lietām vai procesiem šai pasaulē, tanī skaitā par ekonomisko emigrāciju... protams, ka mans skatījums uz ekonomisko emigrāciju nekad nesakritīs ar pašu ekonomisko emigrantu skatījumu....
Fandango:kāpēc mums kaut kur jābrauc, ja jau esam Eiropā? Tātad, varam pelnīt tik pat labi, kā jebkurā citā Eiropas vietā.
Tur jau ir tā lieta, ka pelnīt varam, bet algu citiem nodrosināt, samaksāt nevaram. Tamdēļ jau projām ir devušies tie kas alkst pēc sociālisma, pabalstiem un algām, bet Tēvzemē ir palikuši tie, kuri pelna un ir piemērojušies mežonīgam, necivilizētam kapitālismam un zaglīgiem deputāteļiem, ministriem un citiem činavniekiem neskatoties uz viņu nokrāsu un tautību.
Algas nosaka tirgus un darba ražīgums. Nav tā, ka darba devēji ir noslēguši slepenu vienošanos maksāt mazāk. Nav arī tā, algas ir ļoti mazas. Mazas tās ir salīdzinot ar r-eiropu, skandināviju, asv un kanādu. Salīdzinot ar lielāko daļu pasaules vai to, kas Latvijā bija 20 gadus atpakaļ, algas un dzīves līmenis ir ļoti labi.
Ja par transportu - visam sabiedriskajam transportam subsīdijas būtu jālikvidē un tam jāmaksā tik cik jāmaksā. Vienīgi tad vajadzētu sadalīt un privatizēt rīgas satiksmi un atcelt tās monopoltiesības. Šobrīd tur "saimnieko" SC, bet ja viņu vietā būtu Vienotība vai naciķi, mainītos tikai personālijas
Un tas jampampiņš saucams tikai par Ušakovu. Saukšana ārdā ir zombēšana - vārdā saucam tikai draugus, tas automātiski veido labāku attieksmi. Plus tas, ka vārds nav krievisks un tāpēc ir tuvāks latviešu ēlētājiem.
Dolldia:Njā, traki, pat nevar atļuties uz darbu aizbraukt...
Sarunājas divi uzņēmumu īpašnieki: - Tu, savējiem algas maksā? - Nē. Un tu? - Arī nē! A uz darbu tevējie nāk? - Jā! - Lūk, manējie arī! - Klau! Varbūt ieviešam maksas ieeju???
- Mēģināju jau. Šie, maitas, skopi. Pa nakti paliek birojā.
vēlējos parunāt par to , ko Nils (varenais Rīgas mērs) izdarija.. t.i. paaugstināja autobusu biļešu cenas..Kas mēs Norvēģija kaut kāda kur visi pelna nezin cik un autobusu biļetes var celt nez cik? tak normāli cilvēki Latvijā nepelna tā lai dēļ sabiedriskā autobusa tērētu tos pašus 2 Einārus.. piemēram.. uz darbu brauc ar autobusu.. (pieņemsim ka ar velo nevar aizbraukt) un katru dienu jamaksā tie 2 Eināri.. 2*31= 62 eināri aiziet pa (atvainojos) pipeļiem.. benzīna cenas arī krītas .. kādēļ paaugstina vēl līdz maximumam?
Galīgi neesmu našņilsa, jeb Nilandra Ušarika atbalstīājos, bet... Ja brauc KATRU dienu uz darbu ar sabtransu, drīkst iegādāties arī mēnešbiļeti! Tas nekad nav ienācis prātā?
Starp citu - našŅils piedāvā arī pacelt cenu par parking pilsētā! Interesanti gan - kā tieši ietekmē tiek paceltas cenas par parking?
Galīgi neesmu našņilsa, jeb Nilandra Ušarika atbalstīājos, bet... Ja brauc KATRU dienu uz darbu ar sabtransu, drīkst iegādāties arī mēnešbiļeti! Tas nekad nav ienācis prātā?
Starp citu - našŅils piedāvā arī pacelt cenu par parking pilsētā! Interesanti gan - kā tieši ietekmē tiek paceltas cenas par parking?
Labāk pastāsti, kādēļ Nils domā atdot tikai 75% no neizmantotās vienreizējās biļetes P.S. Līdz šim mēnešbiļetes bija izdevīgas tiem, kas brauc vai nu ar 5 transportiem dienā, vai tikai darbs/mājas ar vienu maršrutu. Tikko bija kādas atkāpes (teiksim, 3x mēnesī bija jābrauc savādāk mājās), tā mēnešbiļete kļuva neizdevīga. Jācer, ka tagad pēc cenu kāpuma mēnešbiļetēm būs arī kāds reāls ietaupījums
Mēnešbiļetes nekad RS nav bijušas sevišķi izdevīgas. Piem, Tallinā 72h biļete atpelnās 5. braucienā. Rīgā - 24h biļete atpelnās... arī 5-ajā. Mēnešbiļete visiem transportiem - 23 Euro. Un, kronis visam, vienā intervijā RS pārstāvis stāstīja, ka šito viņi vēl vērtēšot, jo esot daudzi, kas izmanto vairāk kā 4 reizes un lieto vienu tādu laika biļeti vairāku cilvēku braucieniem (ne jau vienlaicīgi, protams). Tobiš, RS patiktu, ja cilvēki pirktu e-talonus, bet nebrauktu transportā un netraucētu strādāt