forum.gif
Crop sensors VS full frame
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Crop sensors VS full frame
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 04.12.14 14:31 labots
 citēt
Publicēts: 04.12.14 15:02 labots
 citēt
Video, ar Zaku, pirms viņu sāka sponsorēt fujī.
youtu.be...
:face-grin:
Publicēts: 04.12.14 15:10
 citēt
Katram formātam ir savi plusi un mīnusi.
Plusi kropam - labāks, priekš wild-life fotografēšanās, jo krop faktors ļauj būt tālāk no dabas.
Full Frame plusi - ISO performance un iemīļotais, šaurais DOF.
Medium format - Rezolūcija, dinamiskais diapazons, kas noder studijā un dabas fotografēšanā.
Publicēts: 04.12.14 15:28 labots
 citēt
kuram DOF būs lielāks bildējot no 1m attāluma taureni ja uz1.5 cropmatricas agregāta uzlikts 35mm f4 bet uz 1.0cropmatricas agregāta būs uzvilts 52.5mm f4? Palīdziet fotodraugi!
Publicēts: 04.12.14 15:41 labots
 citēt
35mm f/4 uz kropa(X1.5), matemātiski sanāk tādam pašam DOF un FOW, kā 52.2mm f/7.2

Piemērs, izmantojot DOF kalkulatoru www.dofmaster.com...:
Uzliekot 35mm f/4 uz cropa(X1.5) - DOF, fokusējot 1m attālumā būs 0.13m(no 0.94 līdz 1.07m)
Uzliekot 53mm f/7.2 uz full-frame - DOF, fokusējot 1m attālumā būs 0.14m(no 0.93 līdz 1.08m)
Publicēts: 04.12.14 16:20
 citēt
Tas dof kalkulators nedod nekādu vienotu atbildi. tas šancē uz konkrētiem modeļiem, bet nevar uzlikt matrucas vai filmas lielumus. Ir tāds dof kaļkulators, kur var ielikt matricas izmērus? Netiku gudrs - ar kādu, pilnas vai kropotas matricas agregātu bildēt taureņus un meiteņu acis?
Publicēts: 04.12.14 16:26
 citēt
VValdis:Tas dof kalkulators nedod nekādu vienotu atbildi. tas šancē uz konkrētiem modeļiem, bet nevar uzlikt matrucas vai filmas lielumus. Ir tāds dof kaļkulators, kur var ielikt matricas izmērus? Netiku gudrs - ar kādu, pilnas vai kropotas matricas agregātu bildēt taureņus un meiteņu acis?

Pietiek zināt to, ka Nikoniem ir X1.5 krops un Kanoniem ir X1.6.

Bet, ja tomēr netiec skaidrībā - šeku būs šis: www.cambridgeincolour.com...
Publicēts: 04.12.14 16:31
 citēt
Es pēc čipšiem :D
Publicēts: 04.12.14 16:38 labots
 citēt
Man vienīgais tai video patika ka viņš uzjautrinājās par izmēru starpību starp crop un full frame izmēru, kuras ir nebūtiskas :)

versatile:Es pēc čipšiem :D

Paķer man arī, bet pringles un divus tērvetniekus ;) :face-grin:
Publicēts: 04.12.14 16:45
 citēt
AivarsL:Man vienīgais tai video patika ka viņš uzjautrinājās par izmēru starpību starp crop un full frame izmēru, kuras ir nebūtiskas :)

Nu, ja skatās lielā formāta kontekstā, jā, nebūtiskas. 300mm stikls kā pamatnieks, piemēram...
Publicēts: 04.12.14 16:47
 citēt

Tad jau jauka diena sanāk - "Grāfu sarunās" jau pāris pakām jābūt izēstām! Un kur tad vēl aliņi!:face-grin:
Publicēts: 04.12.14 16:54
 citēt
GunarsII:

Tad jau jauka diena sanāk - "Grāfu sarunās" jau pāris pakām jābūt izēstām! Un kur tad vēl aliņi!:face-grin:

Vai dieniņ, grāfu sarunās tak nav ko lasīt - man acis organiski lec pāri ūdensgabaliem.
Publicēts: 04.12.14 16:55
 citēt
AivarsL:Man vienīgais tai video patika ka viņš uzjautrinājās par izmēru starpību starp crop un full frame izmēru, kuras ir nebūtiskas :)

Man tas likās diezgan neargumentēti un tāpēc pastulbi. Tādā stilā var pasmieties par jebko. Skaidrs, ka tā formātu skala ir tikpat gara kā izmēru plaukts kurpju veikalā. Un tomēr mēs visi rūpīgi izvēlamies sev piemērotāko.:face-smile:
Publicēts: 04.12.14 16:57
 citēt
Pilnībā Tev piekrītu GunārII
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):