forum.gif
Vienošanās līgums par foto izmantošanu
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Vienošanās līgums par foto izmantošanu
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 26.10.14 12:19
 citēt
Sveiki,

Vēlos izveidot nelielu projektu kurā tiks izmantotas dažādu cilvēku bildes. Publicējot bildes izstādēs, lai nesaskartos ar jebkādām problēmām no foto redzamā cilvēka, vēlos nodrošināties ar vienošanās līgumu. Diemžēl, man nav priekšstata kādā formātā tam jābūt.

Vai kāds lietotājs var padalīties ar paraugu? vai vismaz sniegt padomu kā tam būtu jāizskatās un kam noteikti jābūt iekļautam līgumā.
Paldies!
Publicēts: 26.10.14 12:26 labots
 citēt
Paga paga , TU pasūti bildes ar konkrētu modeli vai pērc bildes no kāda kas safočejis cilvēkus uz ielas ? Ļoti dažādas lietas un situācijas. ĻOTI jānēm vērā kā Eiropa un Latvija nav USA te visis slavenie "Nopirku un iepūt" līgumi ko mīl pārpublicēt Latvijas modeļu foto "Teorētiķi" nedarbojas , Jo LV gluži tāpt kā vairums EU valstu līgumos obligāti jābūt ABU pušu tiesībām. Latvijas apstākļos pietam vairums gadījumu nopietnos strīdos tiesa ir modeļa pusē "Padomāju mainījās apstākļi , un viss" :) Ja domā ka Premjēres padomniece ir kas unikāls tad tā nav , tādu ir pilns un visnotaļ likumīgi no USA likumu puses BET ne Latvijas.
Publicēts: 26.10.14 12:35
 citēt
Foto būs ar pavisam parastiem cilvēkiem/mazturīgiem kas vienkārši ir piekrituši piedalīties manā projektā. Bildes tiks uzņemtas uz ielas vai vidē kur šī persona dzīvo. Fočēšu pats. Netiks iesaistītas slavenības, bet par cik galerija būs publiskai apskatei, nevēlos ka kāds pēkšņi pārdomā pēc pirmās izstādes... Bet cik saprotu tad no tā nevar izvairīties.
Galeriju plānoju izvietot dažādās vietās Latvijā..
Publicēts: 26.10.14 12:40
 citēt
Man pazīstams fotogrāfs uz pilsētas svētkiem uzlika savu 60 g. jubilejas isstādi un pēc pāris dienām dabūja mainīt vienu bildi, jo kādai personai nepatika, ka ir redzama pat reportāžas kadrā.
Bļļāvienc, tad jātup mājās vai uz pasākumiem jāstaigā ar laupītāja masku vai gadījienā, ja kāds pagriež uz to pusi objektīvu, jākrīt pie zemes, aizsedzot galvu kā atomsprādziena brīdī. :anger:
Publicēts: 26.10.14 12:40 labots
 citēt
krabinators:Foto būs ar pavisam parastiem cilvēkiem/mazturīgiem kas vienkārši ir piekrituši piedalīties manā projektā. Bildes tiks uzņemtas uz ielas vai vidē kur šī persona dzīvo. Fočēšu pats. Netiks iesaistītas slavenības, bet par cik galerija būs publiskai apskatei, nevēlos ka kāds pēkšņi pārdomā pēc pirmās izstādes... Bet cik saprotu tad no tā nevar izvairīties.
Galeriju plānoju izvietot dažādās vietās Latvijā..

Jā tā ir ikdiena un ĻOTI riskanta. Iesaku piekopt tādu taktiku MAKSĀT mazturīgajiem nelielu pateicību kaut vai pa 1Eur. katram , vai norēķins bildēs un PARAKSTS ka pretenziju nav. Pilnīgi reāli 1Eur par piedalīšanos projektā , "Saņemu pretenziju iebildumu pret autoru nav" , tas jau būs mantisks darījums un CITS nopietnāks strīds SAIMNIECISKS dārgāks utt. Zināma garantija m bet ne pilnīga. Ar gadiem ir bijuši gana daudz gadījumu ka cilvēki pēc 1-5-10-20 gadiem pārdomā sāk izteikt "nepamatotas vēlmes" . Šais gadījumos ļoti labi līdz lūgums par "Par to saņemu šito" , tad nākusies apstrīdēt vienošanos par DARĪJUMU. Ņem vērā ka 90% pretenziju PĒC parasti neizsaka "Modelis" bet gan visādi ar viņu saistīti cilvēki Radi , Draugi darba devēji , sāk ļecīt ka "Jus izmantojāt viņa vājumu" utt. Parati tie ir trūcīgu cilvēku mantkārīgi radi kas pametuši viņus likteņa varā BET tiko tas uzpeld vai rodas DOMA ka uz tā varētu vēl iedzīvoties RODAS IDEJAS.
Publicēts: 26.10.14 12:57
 citēt
Bet prasība no vienas puses arī atbalstāma, jo ir daudz gadījumu, kad cilvēks tiek atrādīts kādā nesmukā pozā vai ar neestētisku mīmiku.
Publicēts: 26.10.14 13:06 labots
 citēt
Tad arī fotogrāfam jādomā ar pareizo galu un nevajag tādas atrādīt! Man ar dumju paskatu ir sanācis nobildēt gan VVF, gan Zatleru un Bērziņu, bet es viņus nekaru isstādē pie sienas.
Publicēts: 26.10.14 13:07
 citēt
talavietis:Bet prasība no vienas puses arī atbalstāma, jo ir daudz gadījumu, kad cilvēks tiek atrādīts kādā nesmukā pozā vai ar neestētisku mīmiku.

Tu zini cilvēkiem ar laiku mainās domas un apstākļi , piemēram diezgan raksturīgi sievietēm ap 40 nereti piekrist kārtīgam XXX . Iedomājies dāmai kurai jau pašai liekas ka "Viss cauri" pēkšņi laime , kārtīgs jauns stingrs bezmaz pusmetra daikts un cik vien vēlies , da vēl kādu piķi samaksā nelielu BET TOMĒR :) Pēc kāda laika kad hormoni nomierinās vai piķis atri beidzās , jo galīgi nemsā daudz un iespējams nāk vēl kada otrā elpa dzīvē SĀKAS idejas :):) Tas tā piemēram. Pašām varbūt ar nav dūšas sveķit savu muļķību , BET visāda veida radi un "Bruņinieki baltos zirgos" nereti sāk cīņu. Kā likums 99% gadījumu tā beidzas bez rezultātiem , BET faktu tādu ir gana pulka.
Publicēts: 26.10.14 13:13 labots
 citēt
Schneider:Tad arī fotogrāfam jādomā ar pareizo galu un nevajag tādas atrādīt! Man ar dumju paskatu ir sanācis nobildēt gan VVF, gan Zatleru un Bērziņu, bet es viņus nekaru isstādē pie sienas.

Par to kā kurš izstās ir daudz un subjektīvu viedokļu , publiskām personām tā ir "Biznesa sastāvdaļa" publicitāte par katru cenu. Bet vienkarši apzinātiem "Ne ielas" modeļiem drošāk ir paredzēt atlīdzību. Piemēram KĀPĒC domā visās malās par pakalpojumu mēdz dalīt DAVANU KARTES. Ta formāli nav NAUDA , taču samaksas ekvivalents. Fotogrāfi parasti dala BILDES kuri līgumā minēts "foto kopijas 5 eur vērtībā" :)
Publicēts: 26.10.14 13:18 labots
 citēt
Schneider:Tad arī fotogrāfam jādomā ar pareizo galu un nevajag tādas atrādīt! Man ar dumju paskatu ir sanācis nobildēt gan VVF, gan Zatleru un Bērziņu, bet es viņus nekaru isstādē pie sienas.

---------------
Tieši tā!

Nedomāju, ka šāda foto dēļ, īpašnieks mani meklēs rokā, lai iekaustītu :D
content1-foto.inbox.lv...
Publicēts: 27.10.14 08:43
 citēt
Prasts nescikpacmitlēcu zūms, tiem jau visiem ir nesaprotams boķē.
Publicēts: 28.10.14 09:50
 citēt
Tas, ko Tev vajag saucas "Model release", kurā atrunātas visas detaļas. pameklē caur gūgli angliskos variantus un no tā uztaisi lv variantu, ja pats nevari - jāmeklē draugs jurīsts.
Publicēts: 03.11.14 12:14
 citēt
Paldies par atbildēm! ļoti vērtīgi. izmantošu Anglisko versiju ,lai izveidotu Latvisku formu.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):