Laba ziņa tiem, kas ar grafiku darbojas. Reku smuks 27" retina IPS 5K displejs parādījies + dators vienā veselumā (iMac 27" Retina 5K - 14.7 miljons pix. 5129 x 2880 izšķirtspējā) un par plika monitora cenu sākot ar $ 2500. www.apple.com... Nupta nesen arī DELL noprezentēja savu 27" 5K monitoru, arī $ 2500 maksāšot tikai bez labu labā kompīša iekšā www.extremetech.com... KO, izskatās, ka pienācis laiks jaunam monitoram/datoram vienīgi pagaidām EU/LV cenas nav zināmas, esot arī energo taupīgs!
Ko domā foto entuziasti, video galā starā var 4K rulīšus pilnā izmērā editēt, vo. KO sakat?
alchsh:Nez ... fotošopā ar grafiskām lietām uz retinas pagaidām neiespējami pastrādāt - gadu strādāju. Lietoju ārējo moni tapēc. Kvalitāte savādāk D***
No Photoshop CS6 Adobe it kā atbalsta Retina ekrānus, tik laikam Photoshop 13.0.4/13.1.2 Update jāuzliek, vai arī tev kāda vecāka versija? vai murgainais nomātais CC, vai kā?? Ja var, tad biku noprecizē, kas par kreņķiem? Vai ar Illustratoru vai InDesign ar ir nācies pastrādāt, kā tur lietas notiek ar lielo pikseļu blīvumu?
Nav tik traki fonti un teksti brīnišķīgi izskatās (uz MacBook-PRO 15" Retina) ... a, bet bildes tās gan paliek savos 72 Pix. - nerāda ~218 Pix. uz colu :|
Adobe CC ... uz 100% mazs, zoom 200% ( kas ir reāli 100 uz normāla ekrānau un visnepieciešamākais zooms) nebaudāms antialias, pie 300% jau viss ok. Illustratorā viss super.
kaut kā mani novērojumi teic: jo sūdīgāks profiņš jo krutāka tehnika; draņķīgāks fotogrāfs - niknāka pikseļu drāšana; atsaldētāks krāns - niknāks ābolgadžets vienmēr uz galda...
Bildes:kaut kā mani novērojumi teic: jo sūdīgāks profiņš jo krutāka tehnika; draņķīgāks fotogrāfs - niknāka pikseļu drāšana; atsaldētāks krāns - niknāks ābolgadžets vienmēr uz galda...
Bildes:kaut kā mani novērojumi teic: jo sūdīgāks profiņš jo krutāka tehnika; draņķīgāks fotogrāfs - niknāka pikseļu drāšana; atsaldētāks krāns - niknāks ābolgadžets vienmēr uz galda...
UldisMuzikants:profiem nav iemesla apgreidoties tik tāpēc, ka parādījusies jauna rotaļlietiņa. Protams, dažkārt novērojama skaudība, ka kāds bagāts dumiķis atļaujas kaut ko, kas profam nespīd, jo neatmaksājas, bet, ja vērtējam rezultātus, tad datortehnika to nesaka ļoti mazā mērā. Galu galā, izcilas bildes ir drukātas visos foto laikos, arī tad, kad datori vispār vēl nebija.
Protams, neiet jau runa par to, ka bez jaunākajām tehnoloģijām uzreiz būs sliktākas bildes, tas vairāk tika attiecināts uz to, ka ja kāds izveido tēmu un vēlas uzzināt, citu domas par konkrētajiem moņiem, tiek sagaidīta atbilde, ka tādu igādājoties Tu kļūsti par atsaldēto
UldisMuzikants:profiem nav iemesla apgreidoties tik tāpēc, ka parādījusies jauna rotaļlietiņa. Protams, dažkārt novērojama skaudība, ka kāds bagāts dumiķis atļaujas kaut ko, kas profam nespīd, jo neatmaksājas, bet, ja vērtējam rezultātus, tad datortehnika to nesaka ļoti mazā mērā. Galu galā, izcilas bildes ir drukātas visos foto laikos, arī tad, kad datori vispār vēl nebija.
Protams kārtīgs LV "profs" ar lomiku tikai draugos, gandrīz uz to pusi velc. Jau no seniem laikiem katra sevis cienoša amatnieka viena no galvenajām lietām ir labi instrumenti!
> kas profam nespīd, jo neatmaksājas, > tad jau šis nav PROFS atiecīgajā sfērā! > izcilas bildes ir drukātas visos foto laikos > Protams, es jau arī ar robustu fotoaparātu fočēju jo tādas labas bildes ar glaunāku nevar dabūt, vo!
alchsh:Adobe CC ... uz 100% mazs, zoom 200% ( kas ir reāli 100 uz normāla ekrānau un visnepieciešamākais zooms) nebaudāms antialias, pie 300% jau viss ok. Illustratorā viss super.
Paldies par atbildi, un lūk te beidzot arī teksts par lietu, nevis gaudošana >man tādu nevajag...<
Monopoliste Adobe nekad nav bijusi naska uz savu produktu pielabošanu un darbību bez ģļukiem Tas pats bija, kad parādījās vairāku kodolu proči + softa optimizāciju prieš šiem, u.t.t, vo. Gan jau pēc kāda gada būs ko salabojuši, varbūt
Tas nebaudāms antialias laikam no tā, ka pie mērogošanas precīzi nedalās.
iMac 5K mērogošana arī ir zem jautājuma - , bet te 5120 × 2880 ir tieši četras reizes vairāk pikseļu nekā 2560 × 1440 vecajiem 27" monitoriem, kas padara augšup mērogošanu samērā vienkāršu - teorētiski, ... tik diez kā to Adobes ģēniji būs izkaukulējuši.
Noteikti vēl kādu laiku būs juceklis ar šiem lielā blīvuma monitoriem, jo katrs no spēlētājiem tagad taisa šos ekrānus ar sev izdevīgu PPI blīvumu (pa vecam visi bija 72 PPI).
a kas šiem zemākpa vainu? uz ātro roku atradu, Nr2 man personīgi diezgan patīk un cena laba. itkā nekur nav rakstīts ka 4K laikmets beidzies un nav rakstīts ka ir jau sācies
reaktors:a kas šiem zemākpa vainu? uz ātro roku atradu, Nr2 man personīgi diezgan patīk un cena laba. itkā nekur nav rakstīts ka 4K laikmets beidzies un nav rakstīts ka ir jau sācies
reaktors:a kas šiem zemākpa vainu? uz ātro roku atradu, Nr2 man personīgi diezgan patīk un cena laba. itkā nekur nav rakstīts ka 4K laikmets beidzies un nav rakstīts ka ir jau sācies
galvenā vaina pagaidam ir 1) un 2) NAV IPS + PPI 157 + 30Hz + salīdzinoši liels Pixeļa fiziskais izmērs uz 28" (protams ne gluži TIK BAIGI kā 1920 x 1080 uz 27" ekrāna) 3) variants ir labāks - IPS un 178°/178° viewing angle + 99% AdobeRGB and 100% sRGB, PPI 184 + labs Pixeļa izmers: 0.137 mm , bet tikai 8 Bitu krasa, 30Hz HDMI un 24"
ir jau vēl DELL P2815Q 28 inch Ultra HD 4K = $500 (tik šis arī diezgan bēdīgs variants grafikai - nav IPS + 72% sRGB color gamut ...) goo.gl...
Jau minēju, mani šinī monitoru lēcienā interesē ekrāna detalizācija lai var redzēt "1:1" ko izprinēšu/nodrukāšu, bet pagaidām PPI 300 neviens nepiedāvā ... tuvaojas, tas tiesa un bildēm fotolabam 220 arī OK!
UldisMuzikants:Atbilde Tev, Hugo. Esmu nesen, ti, pirms diviem gadiem iegādājies labu monitoru, kas teicami attēlo krāsas. Tas ir galvenais, nevēlos šķērdēt naudu par jebko, kas tik parādās, tāpat fotoaparātus izvēlos un pērku reti. It kā visu teicami redzu uz sava monitora. Tev paldies, ka es vispār uzzināju, kas ti 5K monitors. Un no komentāriem sapratu, ka būs kaut kādas kļūmes saderībā ar Adobe programmām. Tad nafig man tādu vajag, ja tas nav saderīgs ar progrmmatūru? man ir telefons ar lielu, bet samērā zemas izšķirtspējas displeju, kas tiek uzsvērts kā konkrētā modeļa trūkums, tomēr nekad neesmu manījis, ka tajā kaut ko nevarētu salasīt. Ka tik ar šiem monitoriem nav tā pati lieta. Drošāk ir pirkt to, kas ir plaši izplatīts, par ko vairums izsakās atzinīgi. Kamēr parādās jautājums- ko domājiet par kaut ko jaunu, tikmēr labāk šo nepērku, bet pagaidu, kamēr skaidrs- tas tiešām ir tā vērts un šādi jautājumi vispār neparādās. Nevis 4K vai 5K, bet Adobe RGB ir tas, kas man šobrīd svarīgāks. tātad, Reaktora minētais DELL UP2414Q der.
Nuka, 2K, 3K, 4K, 5K nāk no digitālā kino ierakumiem, tagad jau šitie to teh. progresu bīda, vo. Aber, Adobes programmu gļuki i bez šitāda monitora nekur nepazūd un vienmēr ir bijuši, vairāk vai mazāk. Te var pastudēt to vēsturi un aktualitātes: adobegripes.tumblr.com
Es jau labu laiku gaidu, kad varēs no šī bezkaunīga monopolista notīties, bet alternatīvas dažām lietām mazas Smuki Leišu zēnu slavenais produkts - "Pixelmator" - ir atīstījies, var jau tīri OK strādāt ($30), bet tkai jaunākās OS versijas pieprasa... www.pixelmator.com
100% sRGB + Adobe RGB jau kādus 3-4-5 gadus jav ierasta lieta, tagad redzi arī detalizācija sāk tuvoties drukas kvalitātei un DELL monitoru kvalitāte ir baigi peldoša nedroša, kā loterejā, - par DELL UP2414Q - 8 Bitu krasa neder īsti grafikai, vo!
priore:Vai tad nevar kalibrēt tos Dell monitorus? Mums ir divi, katrs pirkts citā gādā, viens un tas pats modelis. Abus eksemplārus varam kalibrēt ļoti labi.
Ne par to stāsts ... pēc spektrometra visi monitori ilgojas, bet DELLs ir slavens arī ar - >izreklamē vienu, tigro biku citu (ar citu matricu u.t.t)< Kaut kad te Vaards par šo arī klārēja, vo. Ap 2006 - 2007 gadu šie tautu uz urā čakarēja, nevar zināt kurā brīdī atkal tiks palaista >Dell Panel Lottery< www.tftcentral.co.uk...
Par to jau sen bļaustījās, ka jaunā Mac Pro 2013+ iespējas pagaidām nav normāli atbalstītas Adobes programmās (nav optimizēts softs) Un beigās niknākais iMac ar niknāko Core i7 proci daudz neatpaliek, bet šur tur pat labāks par šo zvēru Mac Pro, vo!
Skat, ir pagājuši 2 gadi, kopš parādījās iMac ar 5K retina monitoru. Vai šodienas Lightrooms ir "gatavs" tam, lai tiktu darbināts šādā mega izšķirtspējā? Un otrs jautājums, cik prātīgi ir darboties ar 12MP (Nikon D700/D300) bildēm uz 14MP monitora? (:
tas 5k imac bija domāts lai varētu apstrādāt 4k klipus un paliktu vieta ekrānā programmu rīkiem un ja jau 1.1ghz dualcore apple laptopi ar FCP velk 4k klipu apstrādi (ok gandrīz velk), tad jau šiem 5k imac ar 3ghz nevajadzētu būt problēmām bet mac pro vispār FAIL, pārdod 3 gadu vecu modeli.
Ar foto man pietiek FullHD, ir man UHD ( 4k ) tv protams ar IPS ( nokalibrēju pēc monitora ), tur testam paskatījos foto un īsti nepatika tad kur nu vēl 5k. Bet nu fakts tāds, ka tika pit tv caur hdmi slēgts, pie monitora DVI-D, tas ar nedaudz maina lietas būtību.
Nesaprotu kāda jēga no tāda pikseļu blīvuma ? Tiešām ar degunu pa ekrānu jābrauc? Man ar 109 ppi skatoties no 70cm attāluma ir ok. Pieļauju, ka neliels ppi palielinājums vēl kaut ko nedaudz uzlabotu.
Prioritāte izaugsmei ir ekrāna fizisko izmēru palielināšana pie esošā ppi, īpaši priekš vertikālajiem kadrējumiem. Un tikai pēc tam, kad vairs nekā cita nav ko darīt, ppi drāšana.
nesix:Viens no variantiem uz ko šobrīd skatos ir "late 2013" 27" iMacs ar 2560x1440 monitoru. Nu i nafig man tas 5K.
5K baigi OK, tagad arī softs pa lielam pieskrūvēts un ir tev laime 1:1 bilde kā izprintēta fotolabā uz 220 ppi . Vienīgi ja pērc tad skati ar MAX dzelžu konfigurāciju jo HDD & Co būs nenormāli čakarīgi uzlabot. Atmiņu SO-DIMMos 4gab gan var mierīgi aizmugurē piespraus lidz 32 GB
Nesen Dell pieteicis 8K - 32 collu monitoru UP3218K ar 7680 x 4320 izšķirtspēju un pikseļu blīvumu 280ppi. Dell mājas lapā pasūtāms par nieka 5000 $, paredzams, ka tirdzniecībā nonāks 14. aprīlī. Kārumnieki var jau stāties rindā
Fotoblogs un citas WEB lapas vēl ilgi neraudās pēc ši verķa. Toties darbam ar mēdiju vides programmām šis būs labu labais. Jau tagad pārsēzoties no MacBook Pro 15" retinas pie lielā galda MacPro datora liekās, ka redze sabojājusies, vo. Pie labām lietām pierod uzreiz un atpakaļceļa nav!
Man uz 27'' ir 2560x1440, bet skatot uz retina tā bilde rādās vēl smalkāka. Kā tur ir, vai nebūs tā, ka apstrādājot uz retina to bildi citi ar švakāku izšķirtspēju redzēs ne tik asu jeb otrādi- pārasinātu?
talavietis:Man uz 27'' ir 2560x1440, bet skatot uz retina tā bilde rādās vēl smalkāka. Kā tur ir, vai nebūs tā, ka apstrādājot uz retina to bildi citi ar švakāku izšķirtspēju redzēs ne tik asu jeb otrādi- pārasinātu?
1. attēlus apstrādā lai drukājot ārā būtu OK šie lielā pikseļu blīvuma monitori rāda detalizāciju - kā izdrukā būs (gandrīz). 2. priekš WEBa bildes lielākas par 1000pix normāli ļaudis pagaidām negatavo un tur svarīgi samazinot saabalansēti uzasināt. 3. domāju kādus gadus piecus WEB vidē diez vai lielās rezolūcijas parādīsies, bet tiem , kas strādā ar audiovizuāliem mēdijiem darba vidi krietni uzlabos...