forum.gif
Profilbildes
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Profilbildes
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 06.10.14 23:11 labots
 citēt
Nejauši dzirdēju Radio Skonto tēmu par to, kādas profilbildes sociālajos tīklos cilvēkiem patīkot vislabāk. Un secinājums bija - tās, kurās cilvēks rāda sevi vai nu kaut kādā sev raksturīga hobijā vai "īstā darbā", vai vienkārši savā ierastajā vidē. Varianti kad vispār NERĀDA SEVI apspēlēti netika. Tūlīt iedomājos Fotoblogu. Kur tad vēl, ja ne fotogrāfu sabiedrībā būtu jābūt vislabākājiem paraugiem. Bet nekā, nākas sarunāties šeit ar mērkaķiem, papagaiļiem, klauniem un anonīmiem analogās fotogrāfijas faniem, kam filmas gabals profilbildē.
Ir jau tā, ka virtuālā vide ir stipri vien anonīma, tomēr ĪSTAS profilbildes lietošanu es uztveru kā cieņas izrādīšanu jebkuram sarunu dalībniekam, vienalga, domubiedram vai nāvīgākajam oponentam.
Tā nu Skonto mani uz šo tēmu izprovocēja. Ir viedokļi?
Publicēts: 06.10.14 23:21
 citēt
Ir viedokļi. Ļoti patīk lasīt nenotikušo psihologu apceres par tematu "aviņambijatāāāādabilde!". Jo mazāk saprot par virtuālās pasaules īpatnībām, jo "gudrāki" secinājumi.

Cienītais, ja atļausiet.. ar cieņu, profilu bilžu neesamībai vai "nepareizajai"esamībai, nav pilnīgi nekāda sakara! Tikai pēdējie ēzeļi piebāž visur internetā savus ģīmjus ( vajag vai nevajag, prasa vai neprasa ) un pēcāk brīnās par savu "labo slavu" dažādās dzīves situācijās.
Analogs apgalvojums no šiem ūberpsihologiem: ja tevis nav draugos lv un facebook com, tevis nav vispār.
Publicēts: 06.10.14 23:25 labots
 citēt
Jā, GunārsII - tā tas ir, īpaši tamdēļ, ka a, Radio Skonto to stāstīja!
Tikai tie, kas neko vairāk par pogas nospiešanu nerubī... tie tad liek savas pases bildes,
a tie, kas skolojušies pie labiem skolotājiem šai lietai pieiet radošāk, vo!
Publicēts: 06.10.14 23:26
 citēt
Nezinu, man nekādas problēmas nav sagādājis mans ģīmis ne uz ielas, ne internetā. Palikšu pie viedokļa, ka ir jāatbild par saviem vārdiem un uzvedību...
Publicēts: 06.10.14 23:46
 citēt
Ģīmi var nelikt:
a)labi apzinoties, ka ir paredzētas nevēlamas lietas, t.i., interneta vidē - troļļot/spamot.
b)ja ir kompleksi par savu ģīmi.
c)ja ir pajāt - teiksim, lietotājs piereģistrējas tikai lai nopirktu kādu dzelzi. Šis ir mans punkts - ja es esmu paredzējis patērēt resursā laiku, es izveidoju paredzētā formāta profilu, t.i., ar savu ieguldīto laiku/darbu parādu savu nopietnību resursā. :)

Tas pats par vārdu un uzvārdu, ja kas.

Ā, un par Gunāra Otrā sākotnējo tekstu - "Varianti kad vispār NERĀDA SEVI apspēlēti netika." Nu DA LABI, ja ir saruna par to, kādas profilbildes patīk labāk, tad kāds pārsteigums, ka neizskata variantu NEKĀDA? Tas ir tāpat kā "noklausījos visu raidījumu par autosportu, un viņi ne reizi nepieminēja BMX..." :D
Publicēts: 07.10.14 00:17
 citēt
Nemanu sev šo problēmu.
Publicēts: 07.10.14 08:52
 citēt
1. Daudziem ir bildes 5 gadu vecumā vai tīņa gados, no tādas ir kāds labums?
2. Daudzi ir uz savas mašīnas fona, kad jau tā maziņa izmēra bildītē seja aizņem pāris % no laukuma, no tādas ir kāds labums?
3. Šeit jau bija mana bilde ar hipija frizūru līdz pus mugurai un Prakticu kaklā. Jau pāris gadi, kā Praktica pārdota un mati nogriezti, no tādas ir kāds labums?
4. Un vispār - esmu vecs un nesmuks, pietiek, ka adzīstu to vārdos.
Publicēts: 07.10.14 22:36
 citēt
tad jau jāievieš kautkāds bilžu īstenuma pārbaudītājs! visi no tiem tīkliem jāizsauc un jānoliek uz tepiķa un jāpārbauda!
Publicēts: 08.10.14 08:03 labots
 citēt
Es gan kaut kā nesaprotu šito modi soctīklos izlikt sevi un visiem izrādīt privāto dzīvi. Tas ne tikai profilbilžu sakarā, bet plašāk - par atskaitīšanos twiterī, ko šobrīd dara, par publisku dienasgrāmatu rakstīšanu draugos un feisbukā, par savu visu apmeklējumu un ģimenes tusiņu bilžu likšanu draugos un feisbukā. Draugos, kur tas pieejams tikai tiem, ko esi apstiprinājis par draugiem, vēl saprotu. Bet feisbukā, kur, ja speciāli neliedz pieeju, to redz jebkurš - nesaprotu. Priekš kam?

Tāpēc jau tas ir internets un diskusijas neklātienē. Kam dikti gribās redzēt sarunbiedru, var tikties klātienē un diskutēt.

Ar to nesaku, ka nevar savu ģīmi likt, lai katrs dara kā grib. Bet uzskatīt, ka ja neesi internetā ģīmi ielicis, tad neizrādi cieņu sarunbiedriem, tas nu ir par traku manuprāt.
Publicēts: 08.10.14 08:58
 citēt
Nekad neesmu par šo tēmu aizdomājies no šāda skatu punkta. Neesmu juties aizvainots, ja kāds mani uzrunā bez profilbildes, esmu gatavs komunicēt pat ar baltu lapu, lai tikai sarunu biedrs ir adekvāts. Bet katram jau savs viedoklis - daži jūtas "mūžīgi izsekoti", tādēļ vispār izvairās no savu bilžu izvietošanas netā, citiem atkal pretēja rīcība - iemūžina katru soli. Mana pozīcija ir kaut kur pa vidu, vairāk patīk bildēt ;)
Publicēts: 08.10.14 10:17
 citēt
Ir piedzīvots tas brīdis, kad Kandavas plenērā ieraugot tolaik jūrnieku tālbraucēju ArtursD, iestājas apjukums, jo iztēlē bija vīrs ap 40. Viņam līdzīgi, bija domājis, ka man vismaz par 10 gadiem vairāk. :D
Nemaz nerunājot par tiem, kas pēc nika padomājuši, ka pārstāvu daiļo dzimumu :D
Publicēts: 08.10.14 10:22 labots
 citēt
Nē, nu versatile ir angļu valodas vārds, bet priore gan vairāk saistās ar Vella kalpu personāžu:

Un vēl - manu ģīmi var apskatīt šeit: www.fotoblog.lv... :face-grin::grimace:
Publicēts: 08.10.14 10:59
 citēt
R_J: Bet uzskatīt, ka ja neesi internetā ģīmi ielicis, tad neizrādi cieņu sarunbiedriem, tas nu ir par traku manuprāt.

To, ka manu izteikumu par cieņas izrādīšanu liekot īstu bildi varētu griezt otrādi gan NEBIJU DOMĀJIS. Savas profilbildes neizlikšana var būt arī pilnīga neitralitāte, bet bildes izlikšana savā ziņā līdzinās sava vārda nosaukšanai pirms sarunas vai vizītkartes pasniegšanai. Lai epizodiski kaut ko nopirktu/nopārdotu, vajadzības pēc bildes, protams, nav nekādas.

P.S. Apgalvojums, ka katrs, kas ēd gurķus, nomirst, nenozīmē, ka tie, kas gurķus neēd, nenomirst.:face-smile:
Publicēts: 08.10.14 11:03
 citēt
GunarsII: ...līdzinās sava vārda nosaukšanai pirms sarunas vai vizītkartes pasniegšanai.

Nu nezinu, interneta forumi vairāk līdzinās tirgus laukuma burzmai, nevis pieņemšanai prezidenta rezidencē.
Publicēts: 08.10.14 11:23
 citēt
Schneider:
GunarsII: ...līdzinās sava vārda nosaukšanai pirms sarunas vai vizītkartes pasniegšanai.

Nu nezinu, interneta forumi vairāk līdzinās tirgus laukuma burzmai, nevis pieņemšanai prezidenta rezidencē.

Taisnība gan, tomēr arī tirgus laukumos cilvēki uzvedas ai cik dažādi!
Publicēts: 08.10.14 11:33
 citēt
GunarsII:
Schneider: Nu nezinu, interneta forumi vairāk līdzinās tirgus laukuma burzmai, nevis pieņemšanai prezidenta rezidencē.

Taisnība gan, tomēr arī tirgus laukumos cilvēki uzvedas ai cik dažādi!

...dala vizītkartes un nosauc savu vārdu??? :face-grin:

...tad uz tirgu es neietu :face-wink:
Publicēts: 08.10.14 11:41 labots
 citēt
Schneider:

Tas lielākoties attiecās uz šo forumu.
Lielā daļā citos forumos moderatori uzrauga, lai runas nenovirzās no tēmām.

Vēl viens interesants fakts, ko esmu novērojis: Ja neskaita troļļus, jaunie cilvēki kuri uzauguši ar internetu, forumos un blogos, mēdz uzvesties kulturālāk, nekā vecāka gājuma cilvēki.
Pieļauju, kad tas ir tādēļ, kad jauniem cilvēkiem internets ir liela daļa no viņu sociālā kontakta - līdz ar to jaunieši vairāk piestrādā pie imidža netā.
Tur pretim, liela daļa veco pirdienu uzskata, kad internets ir vienkārši anonīma, ar reālo dzīvi nesaistīta vide, kurā var izsteigties bez nekādām sekām, vai nosodījumiem.
Publicēts: 08.10.14 11:46
 citēt
3rdHalf:
Tur pretim, liela daļa veco pirdienu uzskata, kad internets ir vienkārši anonīma, ar reālo dzīvi nesaistīta vide, kurā var izsteigties bez nekādām sekām, vai nosodījumiem.

Savulaik tā arī bija.
Publicēts: 08.10.14 11:56
 citēt
A kāda suņa pēc jāliek sava bilde?..:face-grin:
..un vai tad fotoblogs ir sociālais tīkls?
Publicēts: 08.10.14 12:01
 citēt
3rdHalf:

Vēl viens interesants fakts, ko esmu novērojis: Ja neskaita troļļus, jaunie cilvēki kuri uzauguši ar internetu, forumos un blogos, mēdz uzvesties kulturālāk, nekā vecāka gājuma cilvēki.
Pieļauju, kad tas ir tādēļ, kad jauniem cilvēkiem internets ir liela daļa no viņu sociālā kontakta - līdz ar to jaunieši vairāk piestrādā pie imidža netā.

Jā, ir tāds novērojums. Vēl dīvaināks man šķiet fakts, ka šiem vecajiem pievienojas arī tie vecie, kuri novecojuši internetā...
Nezinu, ar ko tas saistīts, bet pieļauju, ka tas aiz neko nedarīšanas. T.i. - cilvēkam nav ne hobija, kurš prasa aktivitātes ārpus 4 sienām, nogurums, kurš ir par iemeslu interneta nelietošanai, u.t.t. Un finālā rodas visādas dīvainas loģikas par pārējiem interneta lietotājiem.
Kaut kādas paralēles ar pautus laizošo suni tomēr ir.

Ciktāl tas attiecas uz profilu bildēm - man personīgi, labāk patīk tie, kuri neliek profilā savu ģīmi. T.i., - man tiek atstāta vieta manevram - izdomāt ar ko es sarunājos. Un man tas patīk - tas, ka es esmu starp tiem, kuri nebaro ar karoti aiz vaiga un nepieprasa no manis neko tādu.

Par veciem cilvēkiem un viņu sarunām forumos - atvainojiet cienītie, bet jūs neesat lasīšanas vērti... un jo lielāku laukumu aizņem jūsu neveiklie mēģinājumi lakonisma mākslā, jo bezjēdzīgāki kļūst jūsu domugraudi..
Publicēts: 08.10.14 12:27
 citēt
atkal tās pašas problēmas...
Publicēts: 08.10.14 14:09 labots
 citēt
Savas bildes + vārda, uzvārda publicēšana sociālajos tīklos ir pieļaujama
tikai pie noteikuma,
ka tas turpmākajā dzīvē neliks šķērsļus laba amata ieņemšanai.
Maizīša kantoris ļoti rūpīgi pēta, ko esi pats izstāstījis, bet vēl rūpīgāk filtrē sociālo tīklu saraksti.
Protams, ja esi kristāltīrs gan sarakstē, gan sadzīvē, tad nav problēmu. Cik mēs tādi esam?
Publicēts: 08.10.14 14:21
 citēt
wily2:Savas bildes + vārda, uzvārda publicēšana sociālajos tīklos ir pieļaujama
tikai pie noteikuma,
ka tas turpmķajā dzīvē neliks šķērsļus laba amata ieņemšanai.
Maizīša kantoris ļoti rūpīgi pēta, ko esi pats izstāstījis, bet vēl rūpīgāk filtrē sociālo tīklu saraksti.
Protams, ja esi kristāltīrs gan sarakstē, gan sadzīvē, tad nav problēmu. Cik mēs tādi esam?
kas ir labs amats? Saeima vai ministrijas? Tad tā arī jāsaka - siltas vietas ieņemšanai.
Publicēts: 08.10.14 15:08 labots
 citēt
Bildes:
tikai pie noteikuma,
ka tas turpmķajā dzīvē neliks šķērsļus laba amata ieņemšanai.
kas ir labs amats? Saeima vai ministrijas? Tad tā arī jāsaka - siltas vietas ieņemšanai.

Paziņa kurš strādā silikona ielejā stāstīja, kad ļoti daudzi darba devēji, amerikā, veic rūpīgu potenciālo darbinieku sociālo tīklu izpēti. It sevišķi, ja runa ir par svaigajiem augstskolu apsolventiem.
Publicēts: 08.10.14 16:35
 citēt
wily2: Maizīša kantoris ļoti rūpīgi pēta, ko esi pats izstāstījis, bet vēl rūpīgāk filtrē sociālo tīklu saraksti.

Maizīša kantoris nepēta pilnīgi neko!
Tādēļ par Saeimas deputātu var kļūt cilvēks, kurš publiski šņauc degunu valsts karogā, no darba netiek patriekts skolotājs, kurš publiski adzinis, ka ir nelojāls Latvijai un jaunieši veselām grupām var pilnīgi atklāti braukt uz Krievijas reiha teroristu sagatavošanas nometnēm, kur viņiem gestapo darbinieki māca diversiju darbību.
Publicēts: 08.10.14 18:15
 citēt
Manuprāt viss ir atkarīgs no tā, ko cilvēks vispār dara internetā, ja meklē domubiedrus tad liek patiesas bildes, ja vēlas bezatbildīgi troļļoties, visādi neatklāj savu identitāti.
Publicēts: 08.10.14 18:22
 citēt
Kāda jēga likt profilbildi, ja lietotājvārs nav personas vārds un uzvārds?
Publicēts: 08.10.14 18:32
 citēt
backspin:Kāda jēga likt profilbildi, ja lietotājvārs nav personas vārds un uzvārds?

Kam profilbilde, ja es šeit nevarēju piereģistrēties pat ar iniciāļiem, kā daudzos citos forumos?
Publicēts: 08.10.14 19:59 labots
 citēt
backspin:Kāda jēga likt profilbildi, ja lietotājvārs nav personas vārds un uzvārds?

Ļoti dziļa jēga un vajadzība jau nav. Bet tīri emocionāli patīkamāk ir komunicēt ar cilvēku, kas kaut nedaudz un minimāli ir stādījies priekšā. No tepat blakus redzamajām man ļoti imponē gan Citagaisma, gan Bildes, gan 3rd Half profili. Un vēl, šeit galu galā ir fotosaits, tātad vietne, kur ļoti daudz ko dara ar fotogrāfijām. Bet profilbildi? Nē, to gan nevaru! :face-smile:
Publicēts: 08.10.14 20:13 labots
 citēt
Nu nezinu, man ir pilnīgi vienaldzīgas nepazīstamu cilvēku sejas. Tāpat netraucē arī tas, ka sarunājos pa telefonu ar neredzamu sarunas biedru.
Par to, ar kādu personu patīkamāk komunicēt - šeit ir pieklājīgi papagaiļi un filmas rullīši, bet vēl pavisam nesen viens neslēpa savu seju, toties pārdzēris sajēgu, savās komunikācijas manierēs uzvedās kā cūka.
Publicēts: 08.10.14 20:27
 citēt
3rdHalf:
Schneider: Nu nezinu, interneta forumi vairāk līdzinās tirgus laukuma burzmai, nevis pieņemšanai prezidenta rezidencē.

... tas ir tādēļ, kad jauniem stulbeņiem internets ir liela daļa no viņu sociālās caurejas - līdz ar to jaunieši vairāk piestrādā pie imidža netā. ...

Jā, jā un izkarina tur visu savu dzīvi, veļas grozu un apraksta kādā krāsā šorīt vēders izgāja (lai, - ja, kādam ievajdzēsies, varētu savākt pilnu dosjē par šo naivo paaudzi),

Ne velti jau tagad var noskaidrot ļoti duadz par lielo soc.caurumu iemītnieku tikumiem!
Un to izmanto uz nebēdu, vo!
Publicēts: 08.10.14 20:31
 citēt
tikai pie noteikuma,
ka tas turpmākajā dzīvē neliks šķērsļus laba amata ieņemšanai.

1.Taisi pats savu kantori, esi tā īpašnieks un galvenai čiekurs, un neādas problēmas ieņemot amatu.
2. Maizīša kantoris vienīgais ko ir spējīgs - nedot pielaidi valsts noslēpumiem Vienotības konkurentu ministru kandidātiem. Pārējos jautajumos viņi ir tikpat impotenti trani kā KNAB un VID.
Publicēts: 09.10.14 13:49
 citēt
Maizīša kantoris nenodarbojas ar deguna šņaucējiem un citām iekšējās drošības lietām.
....."SAB galvenie uzdevumi ir izlūkošana, pretizlūkošana un valsts noslēpuma aizsardzība"......
Broka pelnīti nesaņēma pielaidi, jo nesakārtotas parādsaistības ir viens no punktiek, kurš liedz tādu saņemt, kā potenciāli iespējamu šantāžu, spiediena izdarīšanu amatpersonas lēmumu pieņemšanā. Un plikšķināt savas smukās acis un vāvuļot par politisko iespaidošanu bija nevietā. Šo likumu "Par valsts noslēpumu" viņai no galvas jāzin.

Ar visādiem tipiņiem, gaisa jaucējiem, ir jātiek galā Drošības policijai.
Vai tā pietiekami labi pilda savus uzdevumus gan ir liels jautājums.
Redzamos aktīvistus katrs TV skatītājs zin, bet vai DP ir spējīga adekvāti reaģēt uz slēpto vīriņu aktivitātēm?
Vai arī šeit kā policijā bez iesnieguma nekas nenotiek?
Publicēts: 09.10.14 14:26
 citēt
Hugo:
3rdHalf:
... tas ir tādēļ, kad jauniem stulbeņiem internets ir liela daļa no viņu sociālās caurejas - līdz ar to jaunieši vairāk piestrādā pie imidža netā. ...

Jā, jā un izkarina tur visu savu dzīvi, veļas grozu un apraksta kādā krāsā šorīt vēders izgāja (lai, - ja, kādam ievajdzēsies, varētu savākt pilnu dosjē par šo naivo paaudzi),

Ne velti jau tagad var noskaidrot ļoti duadz par lielo soc.caurumu iemītnieku tikumiem!
Un to izmanto uz nebēdu, vo!

Nevajag jaukt sociālos tīklus un forumus/blogus. Tās ir pilnībā dažādas parādības.
Tie kas atspoguļo savu zarnu kustību F-būkā un Draugos nava tie, kas piedalās forumu diskusijās, par nišas lietām, kā foto, video, māksla, DIY, datorspēles, anime, utt..
:face-wink:
Publicēts: 09.10.14 19:57
 citēt
GunarsII:

Ļoti dziļa jēga un vajadzība jau nav. Bet tīri emocionāli patīkamāk ir komunicēt ar cilvēku, kas kaut nedaudz un minimāli ir stādījies priekšā. No tepat blakus redzamajām man ļoti imponē gan Citagaisma, gan Bildes, gan 3rd Half profili. Un vēl, šeit galu galā ir fotosaits, tātad vietne, kur ļoti daudz ko dara ar fotogrāfijām. Bet profilbildi? Nē, to gan nevaru! :face-smile:

www.tz.de... :face-grin:
Publicēts: 09.10.14 20:22
 citēt
kpacku:

Izgāzos kā veca sēta, bet tak ir līdzīgs ar agrākajām profilbildēm. Jāgaida, kad atzīsies...:face-smile:
Publicēts: 09.10.14 20:42
 citēt
GunarsII, Tu mani atvaino, bet Tava loģika man stipri atgādina krievu dzērājus un viņu uzbāzīgo "Ты меня не уважаешь? Если уважаешь, пей со мной!" , stiepjot piegāztu pilnu graņonku, ar apšaubāma rakstura ļergu..
Goda vārds, nu kāda nozīme tai neko neizsakošajai bildei? Tu gribi teikt, ka Tu skaties uz to Avatarku un savā prātiņā iztēlojies kā sarunbiedram mute kust? Nopietni, es mēģinu saprast, kā var aizdomāties līdz tādām dīvainībām - pētīt sarunbiedru ģīmjus un kaut ko tur no tā vēl arī secināt!
Nu, nesaprotu. Man, personīgi, ir vienalga ir Tavā Avatarā tikai auto, tikai tā peļķe vai zirga nāsis, es pat neskatos uz Tevi, jo neinteresē, interesē tikai tekstuālais saturs, ja tāds ir.
Publicēts: 09.10.14 20:53
 citēt
_VA_:GunarsII, Tu mani atvaino, bet Tava loģika man stipri atgādina krievu dzērājus ...

Tad jau mēs viens otru saprotam. Ja patīk komentāros piesaukt krievu dzērājus un suņa pautus, tad avatara nelietošana ir pareizais lēmums.
Publicēts: 09.10.14 20:56 labots
 citēt
Kā redzi, Tev pat bilde nepalīdz, lai Tevi kaut kā savādāk uztvertu. :)
Varbūt, nevajag uzsākt tēmas, kuras pēc savas būtības ir muļķīgas, atkritīs nepieciešamība klausīties, ko citi lietotāji par tām domā.

p.s. Pirms 7 gadiem man šeit profilā bija bilde. Nekādas starpības.

Muldu. Bija starpība. Neonīds ( šķiet ) ar "del" pa manu galeriju platu soli pastaigājās. :haha:
Publicēts: 10.10.14 16:47
 citēt
GunarsII:
kpacku:

Izgāzos kā veca sēta, bet tak ir līdzīgs ar agrākajām profilbildēm. Jāgaida, kad atzīsies...:face-smile:

nu f... tas bija konfidenciāli... šad tad fočejos dzeltenajai presei kā dubultnieks...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):