forum.gif
12.Saeima jeb Vēlēšanas! Vēlēšanas!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / 12.Saeima jeb Vēlēšanas! Vēlēšanas!
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9
  11. ...
  12. 17
  13. >
IerakstsAutors
Publicēts: 26.09.14 11:45 labots
 citēt
KARŠ IR VISA TĒVS

No kurienes nāk šī mūžīgā kustība? Kas dzen pasauli šai galvu reibinošajā pārmaiņu skrējienā? Pretstatu cīņa. Pasaulē nav miera, jo tajā cīnās Persija un Grieķija; pilsētā nav miera, jo tajā cīnās dižciltīgie ar tautu, dvēselē nav miera, jo tajā savā starpā cīnās vēlmes. Grieķija tikai tādēļ jūtas kā Grieķija, ka tai līdzās ir pavisam citādā un ar to karojošā Persija; uguns tikai tādēļ arī paliek uguns, ka tai nākas sargāt sevi no ienaidniekiem - ūdens, zemes un gaisa. "Karš ir visu tēvs, visu valdnieks, vienus tas pasludina par dieviem, citus par cilvēkiem, vienus tas padara par vergiem, citus par brīviem."

/Tā pirms divarpus tūkstoš gadiem Grieķijas un milzīgās Persijas kara laikā rakstīja Hērakleits no Efesas./
Publicēts: 26.09.14 11:54
 citēt
Es vienu laiku biju sācis domāt par NA, bet viņi patrieca it kā jēdzīgo Bordānu, bet tagad paskatījos, ka viņš ne ar ko nav jēdzīgāks par citiem Repšiem un Laimesmātēm, vai tik par šo atlikušo nedēļu mana balss no Vienotības neaizies pie viņiem...
Publicēts: 26.09.14 11:56
 citēt
Vajadzētu vispār tās "vecās sēnes" izmest no tās ēkas un ielaist savās jomās zinošus speciālistus nevis diletantus, bet tā ir utopija :D
Publicēts: 26.09.14 11:56
 citēt
GunarsII:KARŠ IR VISA TĒVS

No kurienes nāk šī mūžīgā kustība? Kas dzen pasauli šai galvu reibinošajā pārmaiņu skrējienā? Pretstatu cīņa. Pasaulē nav miera, jo tajā cīnās Persija un Grieķija; pilsētā nav miera, jo tajā cīnās dižciltīgie ar tautu, dvēselē nav miera, jo tajā savā starpā cīnās vēlmes. Grieķija tikai tādēļ jūtas kā Grieķija, ka tai līdzās ir pavisam citādā un ar to karojošā Persija; uguns tikai tādēļ arī paliek uguns, ka tai nākas sargāt sevi no ienaidniekiem - ūdens, zemes un gaisa. "Karš ir visu tēvs, visu valdnieks, vienus tas pasludina par dieviem, citus par cilvēkiem, vienus tas padara par vergiem, citus par brīviem."

/Tā pirms divarpus tūkstoš gadiem Grieķijas un milzīgās Persijas kara laikā rakstīja Hērakleits no Efesas./

It kā varbūt ciniski, bet lielā mērā taisnība. Karš vai kara draudi saliek lietas pa pareizajiem plauktiņiem. Cilvēki un sabiedrības sāk (ir spiesti) piedomāt, kas tiešām ir svarīgi un prioritāri, kam ir nozīme dzīvē. Liek pārvērtēt vērtības.
Publicēts: 26.09.14 11:58
 citēt
Savās jomās zinošie speciālisti šķauda uz deputāta/ministra algām... :)
Publicēts: 26.09.14 12:01
 citēt
Schneider:Es vienu laiku biju sācis domāt par NA, bet viņi patrieca it kā jēdzīgo Bordānu, bet tagad paskatījos, ka viņš ne ar ko nav jēdzīgāks par citiem Repšiem un Laimesmātēm, vai tik par šo atlikušo nedēļu mana balss no Vienotības neaizies pie viņiem...

Man kādreiz Bordāns arī likās normāls un saprātīgs, arī pēc izmešanas no NA, pat īsti neņēmu vērā to, ka viņš ir staigātājs pa partijām (sākot jau no Latvijas Ceļa laikiem). Pašu izmešanu gan es atbalstīju, jo darbojoties vienā organizācijā, nevar vienlaicīgi veidot konkurējošu organizāciju. Bet man par viņu sabojājās priekšstats pēc vairākām intervijām. Pirmā bija Kaimiņa suņu būdā. Kaut ar neesmu Kaimiņa un viņa suņu būdas fans, noskatījos. Tur nu viņš nostartēja pilnīgi garām.
Publicēts: 26.09.14 12:06 labots
 citēt
AivarsL:Vajadzētu vispār tās "vecās sēnes" izmest no tās ēkas un ielaist savās jomās zinošus speciālistus nevis diletantus, bet tā ir utopija :D

Nu kādi vēl speciālisti. Vienreiz jāsaprot, ka politiķis arī ir profesija. Tādēļ vien ir jānostabilizējas dažām partijām, kur politikā iet gribētāji var taisīt karjeru partijas iekšienē, tad startēt pašvaldību vēlēšanās, un tad jau kāpt parlamenta līmenī. Un lēnā garā sistēma uz to pusi, kā tas ir normālā pasaulē, arī attīstās. Tādēļ vien balsot par kaut kādām jaunpartijām ir garām. ir jābeidzas tam (un lēnām arī tas beidzas), ka politikā var ielekt uzreiz no malas augstākajā līmenī.

Arī ministriem nav jābūt nozares speciālistiem, bet politiķiem. nevar būt, piemēram, veselības ministrs ārsts, jo viņam nav uzdevums rūpēties par ārstiem, bet par visām veselības aprūpē iesaistītajām pusēm - ārstiem, pacientiem utt. tas pats izglītībā - izglītības ministram ir jāsabalansē gan skolotāju, gan skolojamo intereses, utt.

Tas ir tieši tāpat kā, piemēram, metālapstrādes uzņēmuma vadītājam nav jābūt bijušajam virpotājam vai virpotāju brigadierim.
Publicēts: 26.09.14 12:17 labots
 citēt
AivarsL:Vajadzētu vispār tās "vecās sēnes" izmest no tās ēkas un ielaist savās jomās zinošus speciālistus nevis diletantus, bet tā ir utopija :D

Politika ir tik pat lielā mērā "sava joma" kā visas citas jomas. Problēma ir nedaudz savādāka - daudzi uzskata, ka tajā (politikā) var ielēkt uzreiz. Nevar, tur karjera jāveido tāpat kā visur citur, piemēram, jāpastrādā dažus gadiņus par pagastveci un jāparisina reālas problēmas. Pie mums visiem uzreiz jātiek saraksta galvgalī. Protams, ka tas nav iespējams kāpjot pa politiķa karjeras kāpnēm kādā esošā partijā. Atliek sava "sīkpartija", kas tagad izmetīs "vecās sēnes" un būs sengaidītās "pārmaiņas". Tās ir blēņas, tā rodas n-tie Saeimas sēžu neapmeklētāji, jo paši no sava jaunā tiešā darba neko nesaprot.

P.S. Ha! R_J, vienlaicīgi un gandrīz to pašu esam rakstījuši. Dvēseļu radniecība!:face-smile:
Publicēts: 26.09.14 12:35
 citēt
Lūk,Gunārs pa lietu runā!A to es pasludinu,ka esmu jauns profesionālis,ka izskaudīšu,nodrošināšu ,izmainīšu un uzlabošu...bet patiesība man vēl jāpamacās politikas zinātne,ekonomikas pamati,parlamentārisms utt.Saeima nav sagatavošanas kursi iesācējiem.Otra lieta-neaizrausimies ar visu bijušo ķengāšanu un atcerēsimies,ka kādu par zagli drīkst saukt tikai pēc attiecīga tiesas lēmuma.Kāda tauta tādi deputāti.:face-wink:Lai gan,protams,politikā bāžas visai savdabīga sabiedrības daļa.Īsti vidējais latvietis tur tomēr nesanāks.:face-wink:
Publicēts: 26.09.14 12:38
 citēt
Šodien pastakastē atradu šo te:

Tagad domāju, kurš no tiem diviem ir Šlesers...
Publicēts: 26.09.14 12:38
 citēt
GunarsII:KARŠ IR VISA TĒVS

Savukārt Platons rakstīja, ka gudri cilvēki ar politiku nenodarbojas, taču aiz to pār viņiem valda muļki. ..es vēl varētu piebilst, ka valda ne tikai muļķi, bet arī zagļi.
Publicēts: 26.09.14 12:53
 citēt
viecha:atcerēsimies,ka kādu par zagli drīkst saukt tikai pēc attiecīga tiesas lēmuma.Kāda tauta tādi deputāti.:face-wink::

Re divas aplamības -
1. Zādzība ir ne tikai tiesisks, bet arī morāls termins, no kā izriet, ka par zagli var saukt jebkuru cilvēku, kurš bez atļaujas ir piesavinājies svešu mantu. ..un vienalga, vai zādzības faktu ir konstatejusi tiesa, jebšu jebkura cita personu grupa.
2. Tā kā pat sengudrais Platons uzskatīja, ka gudrinieki ar politiku nenodarbojas, tas nozīmē, ka deputāti nav kā tauta, viņi ir nekaunīgāki, zaglīgāki un stulbāki, vienlaikus cenšas mums iestāstīt, ka arī tauta ir tikpat nekaunīga, stulba un zaglīga. Politiķi, deputāti un citi trani tautu pilnīgi nepamatoti pataisa līdzvainīgu savos grēkos.
Publicēts: 26.09.14 12:56
 citēt
Ja paši esam muļķi,tad pār mums arī valda muļķi.:face-grin:Starp citu,vidējā deputāta intelekts noteikti ir augstāks nekā vidējā "godīgās"tautas pārstāvja.
Publicēts: 26.09.14 12:59 labots
 citēt
Schneider:Šodien pastakastē atradu šo te:

Es izdomāju, ka līdz vēlēšanām pastkastē samestos aģitmateriālus ārā nemetīšu, pēc tam saskaitīšu cik kurš man ir sametis. Pagaidām nekas traks, ne no viena saraksta nav vairāk kā 1 materiāls, pagaidām ir šādi saraksti (saraksta numurs - partija):

4 - Vienotība
6 - Vienoti Latvijai
7 - Nacionālā apvienība
8 - Latvijas Reģionu apvienība
10 - Latvijas Krievu savienība (materiāls tikai krievu valodā)
11 - Saskaņa (materiāls tikai krievu valodā)
12 - ZZS
13 - No sirds Latvijai

Bet pats interesantākais, ko tikko ievēroju un secināju - Sudraba papildus visiem netikumiem vēl ir māņticīga. Ja visas partijas savos materiālos liek kur tik var sava saraksta numurus, tad Sudrabas 8 lappušu biezajā avīzītē NEVIENĀ VIETĀ NAV SARAKSTA NUMURS. Sudraba reāli baidās no sava numura 13 :)
Publicēts: 26.09.14 13:01 labots
 citēt
viecha:...vidējā deputāta intelekts noteikti ir augstāks nekā vidējā "godīgās"tautas pārstāvja.

Arī buldozera, kurš spēj iemācīties piecus teikumus nedēļā un tad visos TV raidījumos to vienu iezubrīto tekstu atkārto, adbildot uz pilnīgi visiem jautājumiem?
Publicēts: 26.09.14 13:07
 citēt
> Sudraba reāli baidās no sava numura 13

Pamatoti.
Viņas elektorāts ir gadījuma rakstura balsotāji. Un no tiem kādi 13% izšķirsies par citu gadījuma rakstura partiju tikai dēļ šī cipara. :D
Publicēts: 26.09.14 13:11
 citēt
Vaards:> Sudraba reāli baidās no sava numura 13

Pamatoti.
Viņas elektorāts ir gadījuma rakstura balsotāji. Un no tiem kādi 13% izšķirsies par citu gadījuma rakstura partiju tikai dēļ šī cipara. :D

Toties IR.LV Bišofs ielicis karikatūru, ko uzzīmējis laikam pēc Tava iepriekšējā posta ar partiju sarakstiem izlasīšanas :D

Publicēts: 26.09.14 13:19
 citēt
Maris:
Riebiga:HM, un kas ir ar REģionālajiem????

paredz 2,5% balsis kas ir 2x par maz, lai tiktu Saemā - tātad savu balsi būsi izsviedusi misenē un tā nebūs derīga, lai atspēkotu kādu Daugavgrīvas migranta balsi - solis tuvāk,lai Daugavgrīva izplestos visas valsts mērogā.

Ja visi vadīsies pēc šāda principa, tad tieši tāpēc arī nesavāks tos 5% :bad_smile:
Publicēts: 26.09.14 13:28
 citēt
Gaisma:
Maris:

paredz 2,5% balsis kas ir 2x par maz, lai tiktu Saemā - tātad savu balsi būsi izsviedusi misenē un tā nebūs derīga, lai atspēkotu kādu Daugavgrīvas migranta balsi - solis tuvāk,lai Daugavgrīva izplestos visas valsts mērogā.

Ja visi vadīsies pēc šāda principa, tad tieši tāpēc arī nesavāks tos 5% :bad_smile:

VIspār es jau tik uzjautāju! ;) Jo pēc visa paskatoteis, tad par ko balsot?? UN vispār, kad beidzo veidosim savu partiju?? :D
Publicēts: 26.09.14 13:30
 citēt
Un te arii pabrīnījos - 3.saraksts ir BRīvība. Brīvs no naida, bailēm un dusmām. TIk nu 18 kandidaati? KAm tada partija vispar vajadziiga un izveidota???
Publicēts: 26.09.14 13:33
 citēt
IR nav paveicies ar pindzelmaņiem-karikatūristiem.
Publicēts: 26.09.14 13:34
 citēt
Riebiga:KAm tada partija vispar vajadziiga un izveidota???

Tiem, kas ir naidīgi, bailīgi un dusmīgi. :bad_smile:
Publicēts: 26.09.14 13:35
 citēt
Schneider:IR nav paveicies ar pindzelmaņiem-karikatūristiem.

Ne daudzskaitlī. Tur vienmēr bijis viens pats Bišofs. Un viņa māxla ļoti daudziem patīk. Gaumes jautājums. Būtu es galv.red., neviens pats no viņa ķēpājumiem nebūtu publicēts (tiešām, pat NE viens). Bet es neesmu. :)
Publicēts: 26.09.14 13:40
 citēt
Gaisma:
Schneider:IR nav paveicies ar pindzelmaņiem-karikatūristiem.

Ne daudzskaitlī. Tur vienmēr bijis viens pats Bišofs. Un viņa māxla ļoti daudziem patīk. Gaumes jautājums. Būtu es galv.red., neviens pats no viņa ķēpājumiem nebūtu publicēts (tiešām, pat NE viens). Bet es neesmu. :)

Vispār ir tur divi štata karikatūristi - Māris Bišofs un Ernests Kļaviņš - www.ir.lv... , bet karikatūrā galvenais ir doma, nevis zīmējuma stils ;)
Publicēts: 26.09.14 13:40 labots
 citēt
Ir vēl arī otrs - Ernests, kurš zīmē apmēram kā mans mazdēls.
Par stilu - varbūt esmu atpalicis no dzīves, bet zīmēt vajak tā, lai uz zīmējumu gribētos skatīties, jo bes skatīšanās arī domu neuztversi. Šajā ziņā ir paveicies LA ar Šļūku.
Publicēts: 26.09.14 13:58
 citēt
Schneider:Šajā ziņā ir paveicies LA ar Šļūku.

Tas gan.
Publicēts: 26.09.14 15:23
 citēt
viecha:Ja paši esam muļķi,tad pār mums arī valda muļķi.:face-grin:Starp citu,vidējā deputāta intelekts noteikti ir augstāks nekā vidējā "godīgās"tautas pārstāvja.

Kāds pamats ir šādam apgalvojumam?
Publicēts: 26.09.14 15:37
 citēt
Citagaisma:
viecha:Ja paši esam muļķi,tad pār mums arī valda muļķi.:face-grin:Starp citu,vidējā deputāta intelekts noteikti ir augstāks nekā vidējā "godīgās"tautas pārstāvja.

Izglītības līmenis. Mums tikai retais deputāts ir bez augstākās izglītības, un ja kāds gadās, par to uzreiz tiek skaļi brēkts. "Godīgajā tautā" šie % noteikti būs zemāki.
Publicēts: 26.09.14 15:45
 citēt
Pamats pavisam vienkārš-kas tad tos sliktos zagļus,nolaidējus,izsaimniekotājus utt.ievēl?Un regulāri jau gadus 20.Kapēc tad neviens pareizi godīgais nesavāc tās gudrās tautas balsis?Nauda?Propogandas mašīna?Man no pioniera vecuma borēja ka komunisms ir labs.Un tad?Daudz ieborēja,vai?Kas vēl pie vainas,ka ar tautas dižo gudrību nu nekādi nesanāk jēdzīgs parlaments?Tikai "simts gudrās galvas",par kurām paņirgāties analītiskajiem žurnālistiem.Nevar būt tā ka gudra tauta regulāri ievēl dumjus pārstāvjus un valdniekus.Man sanāk otrādi-slīpētakie tātad gudrākie politiķi izmanto tautas dumjību un piekļūst pie siles.Katru reizi viens un tas pats-pēc vēlēšanām atkal gāžas ķengas,ka zagļi pie ruļļiem pietikuši un labie un godīgie stāv pie ratiem.Kur tad ir tā gudrība?
Publicēts: 26.09.14 16:01
 citēt
Vislabāk būs(nedod Dievs),ja Saskaņa un Sudraba kopā dabūs 51 vietu parlamentā.Tad gudrie letiņi varēs skaidrot,kurš lielāks izsaimniekotājs,kurs vairāk nozadzis un kurš ir tas gudrais.Nu labi,divatā jau viņi varbūt arī nedabūs 51,bet talkā var nākt Lembergs vai Šlesers,ja jau Ždanoka paliks autā.
Publicēts: 26.09.14 16:13 labots
 citēt
GunarsII: Izglītības līmenis. Mums tikai retais deputāts ir bez augstākās izglītības, un ja kāds gadās, par to uzreiz tiek skaļi brēkts. "Godīgajā tautā" šie % noteikti būs zemāki.

Ja nemaldos, Jezups Laganovskis, 70-to gadu feļetonists:
"Ir divi cilvēki. Viens no viņiem, sētnieks, dienā priekšautu uzsējis, slauka ielu, bet vakarā uzvelk fraku un iet uz kultūras namu spēlēt vijoli pašdarbības orķestrī. Otrs, inženieris, baltā halātā ģērbies, konstruē gudrus mehānismus, bet vakarā piedzeras un mājās sit sievu un bērnus.
Jautājums: Kurš no viņiem ir inteliģents?"

Man arī ir zināmi cilvēki, kuri ar augstāko izglītību ir lieliski speciālisti savā nozarē, bet uzvedība sadzīvē...
Par Saeimu - es ticu, ka Slakteris ir labs agronoms vai zootehniķis, tomēr jāzina, cik tālu ar savām zināšanām tev jācenšas izmisīgi rāpties pa pilnīgi visām karjeras kāpnēm. Lai nekļūtu par issmieklu.
Publicēts: 26.09.14 16:40
 citēt
Citagaisma:

Nosauc piecus deputātus no sava izvēlētā saraksta, kuri ir godīgi, zinoši valsts pārvaldes jautājumos, spējīgi atrisināt nelielas problēmas (cilvēki brauc prom, nodokļi lieli, valdošās partijas visu nolaidušas līdz kliņķim). Reizē zināt par uzņēmējdarbības atbalstīšanu, reizē nebūt bagātiem, reize nezagt.

Balso atbildīgi!
Publicēts: 26.09.14 18:48 labots
 citēt
Schneider:
Par Saeimu - es ticu, ka Slakteris ir labs agronoms vai zootehniķis, tomēr jāzina, cik tālu ar savām zināšanām tev jācenšas izmisīgi rāpties pa pilnīgi visām karjeras kāpnēm. Lai nekļūtu par issmieklu.

Par šo atbilde ir tāda: Katrs cilvēks savā dzīvē taisa karjeru tikai tik ilgi, kamēr PĀRSNIEDZ SAVU KOMPETENCES LĪMENI. Tiklīdz tas notiek, katrs saskata viņa nekompetenci un pat smieklīgumu.
Piemēri:
1) Sudraba bija apzinīga, kārtīga un likās stingra valsts kontroliere, sadomāja kļūt par politiķi un kļuva smieklīga;
2) Krištopāns bija pietiekami normāls ministrs, bet kļuva par vienu no neveiksmīgākajiem premjerministriem un pēc īsa brīža atkāpās.
3) u.t.t.; u.t.t.
Tomēr tas nenozīmē, ka daudzos amatos ir nekompetenti cilvēki. Nē, jo visi tie, kas vēl tikai virzās uz augšu savā karjerā ir attiecīgajā līmenī KOMPETENTI.
Publicēts: 26.09.14 18:58 labots
 citēt
GunarsII:

".....visi tie, kas vēl tikai virzās uz augšu savā karjerā ir attiecīgajā līmenī KOMPETENTI.

Par šo tēzi gan varētu paķiķināt- diemžēl dzīves piemēri dažreiz rāda, ka ne vienmēr karjeristiem vajag kompetenci- nereti pietiek tikai ar prasmi "pieblatoties" vajadzīgajiem cilvēkiem...:face-grin:
Publicēts: 26.09.14 18:58
 citēt
GunarsII:
Citagaisma:

Izglītības līmenis. Mums tikai retais deputāts ir bez augstākās izglītības, un ja kāds gadās, par to uzreiz tiek skaļi brēkts. "Godīgajā tautā" šie % noteikti būs zemāki.

1. Izglītības līmenis Latvijā paliek aizvien katastrofālāks, un par iemeslu tam ir tas, ka tos papīriņus par naudu tagad tirgo visi kam nav slinkums nosaukties par augstskolām. ..un tas līmeņa kritums vienlīdz lielā mērā attiecas gan uz normāliem cilvēkiem, tā arī uz tā saucamajiem politiķiem. Tiesa ir atšķirība, valsts pārvaldes darbiniekiem ir obligātas tās izglītības, bet privātais sektors naudiņu var nevis tērāt papīriņiem, bet ieguldīt zināšanās.
2. Ir ļoti liela atšķirība starp izglītību un zināšanām. Kopš tā laika, kad Latvijā izglītības iestādes no zināšanu sniegšanas ir pārkvalificējušās uz izglītības papīriņu tirgošanu viss ir atkarīgs tikai no paša cilvēka spējām un tieksmss pēc jaunām zināšanām.
=>papīriņu esamība vai to trūkums neliecina par cilvēka prāta spējām, bet liecina par naudas maka biezumu, un vēlmi tā saturu tērēt.
Publicēts: 26.09.14 18:59 labots
 citēt
Bet besī tas, ka partijas špļauj virsū tautas domām par atsevišķiem politiķiem. Ja viņš ir ļoti tuvs un mīļš vadībai, vai vienkārši rezervistu soliņš par īsu, nu domājiet taču kauko, lieciet sarakstā kādu no perifērijas vai mazāk pazīstamu, bet nelieciet to, kurš ir labi pazīstams ar mīnus zīmi. Un kāpj uz grābekļiem ka klaudz vien. Jau aizmirsuši, ka, neskatoties uz katastrofālo reitingu, LC Rīgas domes vēlēšanām lokomotīvēs ierakstīja tautas neciesto Lindu Baltiņu un dabūja uz to brīdi vissvītrotāko kandidātu. Tagad Vienotības saraksta līderis Latgalē ir Zeķis. Nu vai tad patiešām partijā neatradās cilvēks, kurš nebūtu sašmucējies ar nodokļiem mašīnas pirkšanā??? :anger:
Publicēts: 26.09.14 18:59
 citēt
Vaards:
Citagaisma:

Nosauc piecus deputātus no sava izvēlētā saraksta, kuri ir godīgi, zinoši valsts pārvaldes jautājumos, spējīgi atrisināt nelielas problēmas (cilvēki brauc prom, nodokļi lieli, valdošās partijas visu nolaidušas līdz kliņķim). Reizē zināt par uzņēmējdarbības atbalstīšanu, reizē nebūt bagātiem, reize nezagt.

Balso atbildīgi!

Niespējamā misija.:-)
Publicēts: 26.09.14 19:00
 citēt
Gunār, es tev piekristu, ja mainot ministru, tiktu nomainīti visi krēsli ministrijā... tad ministrs varētu realizēt savu politiku... tagad viņam ir jācīnās ar nomenklatūru, un skaļi nedrīkst teikt, ka netiek galā ar rūdītajiem ministriju krēslu berzētājiem :D
Publicēts: 26.09.14 19:01 labots
 citēt
GunarsII:
Schneider:

Par šo atbilde ir tāda: Katrs cilvēks savā dzīvē taisa karjeru tikai tik ilgi, kamēr PĀRSNIEDZ SAVU KOMPETENCES LĪMENI. Tiklīdz tas notiek, katrs saskata viņa nekompetenci un pat smieklīgumu.
Piemēri:
1) Sudraba bija apzinīga, kārtīga un likās stingra valsts kontroliere, sadomāja kļūt par politiķi un kļuva smieklīga;
2) Krištopāns bija pietiekami normāls ministrs, bet kļuva par vienu no neveiksmīgākajiem premjerministriem un pēc īsa brīža atkāpās.
3) u.t.t.; u.t.t.
Tomēr tas nenozīmē, ka daudzos amatos ir nekompetenti cilvēki. Nē, jo visi tie, kas vēl tikai virzās uz augšu savā karjerā ir attiecīgajā līmenī KOMPETENTI.

Mūsdienās karjerai un kompetencei nav nekādas korelācijas, ja runājam par valsts pārvaldi, politiku un lielo biznesu. Jo šajās nozarēs karjeru taisa nevis kompetentākie cilvēki, bet tie, kas ir izpratuši birokrātiskās uzvedības pamatprincipus.
Publicēts: 26.09.14 19:05
 citēt
Schneider:Bet besī tas, ka partijas špļauj virsū tautas domām par atsevišķiem politiķiem. Tagad Vienotības saraksta līderis Latgalē ir Zeķis. Nu vai tad patiešām partijā neatradās cilvēks, kurš nebūtu sašmucējies ar nodokļiem mašīnas pirkšanā??? :anger:

Šis ir skumjš gadījums, jo tā nelaimīgā mašīnīte ir maza daļiņa no visiem nesmukumiem. Tur man nav ko vairāk piebilst.:face-sad:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9