forum.gif
Kultūras koledža aicina uz pirms eksāmenu sagatavošanās kursu.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / Kultūras koledža aicina uz pirms eksāmenu sagatavošanās kursu.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 01.07.14 22:17
 citēt
Lunis:
Arkons:
Atbilstoši likumam, uz velētu amatu ir jāizsludina konkurss. Tas, ka ir šis sludinājums, nenozīmē, ka nav pasniedzējs. Protams, konkurss atklāts un ikviens drīkst mēģināt savus spēkus. Tomēr, vēlētos aicināt neizplatīt baumas.

Oficiālais konkurs "Baumas" ? www.kulturaskoledza.lv... Apjautāšos piedāvātājai :D :D Ko viņa baumas publicē.

Konkurss nav baumas, bet tas, ka nav pasniedzēju ir gan baumas!
Publicēts: 01.07.14 22:19
 citēt
Schneider:Atļaušos tomēr atgādināt:
Schneider:Vai varētu pateikt, cik cilvēki šajos gados ir minēto kursu beiguši un cik no viņiem strādā tieši apgūtajā specialitātē?

Vai šajos gadījumos
Arkons:Runājot par absolventiem, tie ir sastopami gan LETA, gan F64, gan ziņu portālos.

ir tā, ka viņi dod darbu gan fotogrāfiem, gan māksliniekiem?
Arkons: ...tie, kam ir diploms mākslinieks, fotogrāfs utt, ir potenciālie mūsu studentu darba ņēmēji.

Šis
Arkons: Pagājušā gada Kauņas Fotozvaigznes portfolio skatē absolvente ieguva 2.vietu. utt. un tjp.
ir mākslas institūciju pārvaldības fotogrāfijā gadījums?

Jau iepriekš paldies! :face-smile:

katrs cilvēks ir tiesīgs izvēlēties savu dzīves ceļu... otrām kārtām, jā, atsevišķos no šiem gadījumiem darbība atbilsts màkslas institūciju pārvaldībai..
Publicēts: 01.07.14 22:23 labots
 citēt
Načalņieks pieņemts ir, tagad tik pasniedzēji un studenti jāsagana.:-)
No otras puses, ja jau ir pasniedzēji, bet konkurss ir izsludināts, tas nozīmē, ka konkurss ir acu aizmālēšanai? Hm, interesanti, interesanti, ..kā tie konkursa papīrīši ir sarakstīti, varbūt ir vērts pieteikties lai uz konkursu no iekšpuses paskatītos?!
Tā jau man šķita, ka tur kur figurē uzvārds kurš sākas uz M., tur kārtējā blēdība gaidāma..
Publicēts: 01.07.14 22:33
 citēt
Citagaisma:Načalņieks pieņemts ir, tagad tik pasniedzēji un studenti jāsagana.:-)
No otras puses, ja jau ir pasniedzēji, bet konkurss ir izsludināts, tas nozīmē, ka konkurss ir acu aizmālēšanai? Hm, interesanti, interesanti, ..kā tie konkursa papīrīši ir sarakstīti, varbūt ir vērts pieteikties lai uz konkursu no iekšpuses paskatītos?!
Tā jau man šķita, ka tur kur figurē uzvārds kurš sākas uz M., tur kārtējā blēdība gaidāma..

:) ak jel:) vai maz saprotat ko sakāt?
Publicēts: 01.07.14 23:11
 citēt
Pag, a kāds no Jums ir reāli aizgājis uz kādu no lekcijām vai arī viedokļi radušies no tā ko kāds ir stāstījis un tam kādam kāds cits atkal ir stāstījis ?

Visam ir savi mīnusi, bet problēma rodas laikam tajā, kad saskata TIKAI mīnusus. Sūd'**iga tā dzīve, reāli sūd***īga. :)
Publicēts: 02.07.14 07:15 labots
 citēt
priore:nesaprotu, kāpēc Jūs, Arkon, cenšties laipot, nevis atbildēt konkrēti uz jautājumiem. Agru vai vēlu uz tiem būs jāsniedz atbildes. Tāpat iesaku padomāt, kāpēc pret Jums te ir noraidoša attieksme.

Ups! Es nezināju, ka šeit ir tiesa:) jox:)

Esmu sniedzis visai daudz atbilžu. Esmu arī tās atkārtojis. Paralēli tam, neuzskatu virtuālu vidi par to, kur spēju visu pateikt un pastāstīt, jo tas prasa daudz laika. Ja kāds no Jums spēj tam veltīt laiku, tas ir jauki, man ir pietiekoša noslodze ikdienā, lai laiks būtu ierobežots resurss.

Attieksme ir veidojusies ilgstošā laika periodā, jo šīs vietnes sabiedrībai līdz galam nav izprotams mans viedoklis par fotogrāfiju. Paralēli to saasina arī atsevišķu indivīdu skaudība un iekšējās dabas rupjība. Esmu savulaik arī pārlasījis gana daudz topiku par manām aktivitātēm, tādēļ nevajag domāt, ka es šeit parādījos nezinot konkrētās sabiedrības attieksmi pret sevi. Mana vēlme ir lauzt noteiktus stereotipus. Uzskatu, ka tas notiek, jo gan tie, kuri ir izvēlējušies atnākt uz lekcijām, gan tie, kuri sāk apjaust daudzu pretargumentu nepamatotību un aplamumu pamazām to lauž. Labi apzinos, ka nekad nespēšu patikt ar savu viedokli visiem, tādēļ tāds uzstādījums nemaz nepastāv.

Man tikai žēl, ka Jūsu "autoritatīvie viedokļi" balstīti interneta annālēs atrastajā informācijā bieži ierobežo citu cilvēku redzesloku. Protams, pēc šiem vārdiem kāds man atkal pārmetīs augstprātību:), bet cik var ietiepīgi "nesaklausīt" rakstīto? Laikam var, jo internets kārtējo reizi pierāda, ka ir neveiksmīga teritorija informācijas gūšanai, jo lasītājs paliek savā komforta zonā un nemaz nepiepūlas mainīt savu skata punktu uz lietām. Vai jūs zināt, ka šobrīd sāk veidoties uzskati, ka klātienes izglītība būs ekskluzīva, bet pamatā pāries virtuālajā vidē? Padomājiet, kādēļ tā ir ekskluzīva? Vai tas tas nav tādēļ, ka sniedz atbildes uz jautājumiem un ir pilmvērtīgāka?

Ja man jāatkārto, ka institūciju pārvaldība ir saistīta ar uzņēmējdarbību, es to varu, bet vai vajag, ja to neuztverat? Varu atkārtot, ka tas ir saistīts ar arvien augstāku vizuālo zīmju pārvaldības spēju. Varu atkārtot, ka pēc fotogrāfa-amatnieka, nàkamā izglītības pakāpe ptoducents, tad fotoredaktors, un noslēdz to komunikāciju speciàlists. Vai kāds jau apjauš, ka fotogrāfiskajā izglītībā var nebūt arī praktiskās fotogrāfijas? Sàkot no fotoredsktora līmeņa tā nav vajadzīga. Tajā pašā laikā es nesaku ka LKK programma neparedz fotogrāfa iemaņas. Tieši otrādi, pirmais kurss tām ir atvēlēts. Toties šeit var saskatīt to, kur RSU programma ir paklupusi. Atgriežoties pie fotografiskās izglītības, rodas jautājums, kā tā var būt bez praktiskām iemaņām? Tā var būt, jo balstās vizuālā attēla "lasīt prasmē". Tas ir tas, ko vairums no šeit aktīvajiem personāžiem nevēlas pieņemt. Šīs zināšanas jau ir balstītas semiotikā, fikozofijā, modernisma teorijās, mākslas vēsturē un estētikā, socioloģijā, antropoloģijā utt. Vārdu sakot, tās nāk no zināšanām par sabiedrību un tās komunikācijas formām. Tas ir tas būtiskàkais, kas atšķir jēgpilnu attēlu no primitīvas vides reģistrācijas.
Publicēts: 02.07.14 09:16 labots
 citēt
Arkons: Esmu sniedzis visai daudz atbilžu. Esmu arī tās atkārtojis. Paralēli tam, neuzskatu virtuālu vidi par to, kur spēju visu pateikt un pastāstīt, jo tas prasa daudz laika. Ja kāds no Jums spēj tam veltīt laiku, tas ir jauki, man ir pietiekoša noslodze ikdienā, lai laiks būtu ierobežots resurss.
Arkons: katrs cilvēks ir tiesīgs izvēlēties savu dzīves ceļu... otrām kārtām, jā, atsevišķos no šiem gadījumiem darbība atbilsts màkslas institūciju pārvaldībai..

...trešām kārtām, atbilde būtu:
"Mūsu kursu 4 gados ir beiguši 105 speciālisti, visi strādā iegūtajā specialitātē, visi pārvalda vizuālās zīmes un visi dod darbu fotogrāfiem un māksliniekiem. Braucot uz Viesīti, es redzēju, ka Baložos pietrūkt 3, Ķegumā - 5, Jaunjelgavā - 2 kultūras institūciju pārvaldītāji. Visā Latvijā vēl paliek aptuveni 150 institūcijas ar nepārvaldītām vizuālām zīmēm, tādēļ arī tika izsludināts konkurss uz vietu vēl uz 6 gadiem."
Citādi priorei taisnība, to var nosaukt tikai par laipošanu.
Arkons: Šīs zināšanas jau ir balstītas semiotikā, fikozofijā, modernisma teorijās, mākslas vēsturē un estētikā, socioloģijā, antropoloģijā utt. Vārdu sakot, tās nāk no zināšanām par sabiedrību un tās komunikācijas formām. Tas ir tas būtiskàkais, kas atšķir jēgpilnu attēlu no primitīvas vides reģistrācijas.

Kā jūs pats domājat, vai tādas zināšanas ir bijušas Rīdzeniekam un Gleizdam? Ja ir bijušas, tad kur viņi tās ņēma, nebeiguši jūsu kursu, ja nav bijušas - viņu darbi nav uzskatāmi par jēgpilniem attēliem?
Par jūsu absolventiem, kuri strādā ziņu portālos - esmu tiem fotografējis reportāžas (primitīvu vides reģistrāciju), būdams vienkāršs amatnieks. Vienīgais vizuālais efekts, kuru pamanīju no producentu, fotoredaktoru un komunikācijas speciālistu iejaukšanās posmā starp darba nodošanu un publikāciju, bija sabojātas krāsas. Mana miesta mājas lapā bildes liek ģimnāzijas informātikas skolotājs, kurš nav beidzis LKK, bet tur ar krāsām vienmēr viss ir kārtībā.

Par jūsu ierobežotajiem laika resursiem - ja jau jums pietiek laika rakstīt tik garu palagus šejienes nesapratīgajai publikai, tad loģiskākais būtu ar vārdiem "Ak Kungs, kur gan esmu iekūlies!" aiziet, aizcērtot durvis. Jo, kā mēdz teikt, viens muļķis spēj uzdot tik jautājumu, ka simts gudrie uz tiem nespēs atbildēt. Bet šeit ar jautājumiem ir simts muļķu, bet gudrais tik viens:face-wink:, kuram nu galīgi neveicas ar atbildēm.
Publicēts: 02.07.14 09:49
 citēt
Shneider, šādai statistikai nav šobrīd jēgas. 1. LKK programma savest kārtībā tijai kopš 2012. gada. Tas nozīmē, ka tiem redsktoriem nav mūsu iestādes izglītība. 2.šīs kompetences var tikt izmantotas ne tikai ziņu agentūrās, bet reklāmā un sabiedriskajās attiecībās, kas būtiski paplašina absolventu iespējas.3. 80%studējošo turpina savas studiju gaitas.

Runājot par Rīdzinieku un Gleizdu, neraugoties uz manu cieņu pret viņiem, jāsaka, ka kopš tā laika ir būtiski mainījusies attīstības paradigma. Pie kam, arī viņu laikā tā bija vairàk amatniecības līmenī, kas protams nav slikti, bet nav arī labi. Varat par to visu palasīt Daugoviša viedoklī, kas atrodams vienīgajā Latvijas vēstures grāmatā.

Rakstu šos palagus laiku pa laikam, jo man ir kāda ideja. Tās vārdà strādāju arī koledźā. Ja kādam šķiet, ka šī ir "lielās naudas kāstuve" esat laipni aicināti ciemos. Vēl labāk pastrādāt par to algu, ko Valsts atvēlējusi.

Bet vai tas viss maina tā satura jēgu, par ko sàkās saruna? Un tā ir par LKK studiju saturu.
Publicēts: 02.07.14 10:13
 citēt
Arkons:Shneider, šādai statistikai nav šobrīd jēgas. 1. LKK programma savest kārtībā tijai kopš 2012. gada. Tas nozīmē, ka tiem redsktoriem nav mūsu iestādes izglītība. 2.šīs kompetences var tikt izmantotas ne tikai ziņu agentūrās, bet reklāmā un sabiedriskajās attiecībās, kas būtiski paplašina absolventu iespējas.3. 80%studējošo turpina savas studiju gaitas.

1. Kuros portālos par redaktoriem strādā jūsu absolventi, lai varētu zināt, ka nedodu savas bildes prastiem blēžu kantoriem? 2. Varēt gan var, bet cik konkrēti reklāmu un sabiedrisko attiecību aģentūrās vadošos amatos strādā jūsu absolventi? Un cik no tādām ar neaizpildītām vakancēm tos vēl gaida? 3. Tātad, 80% ar jūsu sniegtajām kompetencēm tomēr nav pieticis. Tik nesakiet, ka viņu tagadējās studiju gaitas nebūtu iespējamas bez jūsu kursa beigšanas.

Arkons:Runājot par Rīdzinieku un Gleizdu, neraugoties uz manu cieņu pret viņiem, jāsaka, ka kopš tā laika ir būtiski mainījusies attīstības paradigma.
Es jums jau vīnreiz lyudžu nauzamōktīs ar Švauksta/Pītuka Krusteņa dialektu. Bet nu šitō "...neraugoties uz manu cieņu pret viņiem..." es saprotu, ka jius naesit sevišķi augstōs dūmōs par jim.
Arkons:Pie kam, arī viņu laikā tā bija vairàk amatniecības līmenī, kas protams nav slikti, bet nav arī labi.
Jautājums: kurā brīdī amatniecība pārgāja mākslā? Vai tas notiek tik tagad, pateicoties LKK studijām? Vai arī Gleizda pienesums Latvijas fotomākslai ir vērtējams zemāk par jūsu absolventes 2.vietu Kauņas portfolio skatē?
Publicēts: 02.07.14 12:43
 citēt
1. Mūsu izglītība ir noteikti bijusi stimuls un pavērusi izpratni uz lietu kārtību. Tādēļ tai nav nekāda sakara ar pietiekamību vai nepietiekamību.
2. Runājot par Jūs interesējošo statistiku, biju jau minējis, strādàju pie programmas 2 gadus. Šobrīd tās apguvušie absolventi būs darba tirgū tikai nàkamgad. Bet arī līdz šim šī programma ir spējusi dot pietiekoši, lai būtu sasniegumi. Šobrīd latiņa ir vēl augstāka. Ar atkāpi, katru gadu uzsàk aptuveni 20-25 studenti, pabeidz ap 15.
3. Jūsu minēto autoru sasniegumus es nekādā gadījumā nenoniecinu. Tomēr, prasības pret fotogrāfiju kā mediju toreiz un tagad atšķiras. Un tik tiešām, no šodienas skatu punkta raugoties, studentes sasniegumi ir uzskatāmi par augstākiem, jo tie ir profesionālās mākslas lauciņā, nevis amatiermākslā.
4. Runājot par fotomākslas jautājumiem, tie ir risināmi ilgā laika griezumā un katrā teritorijà atšķirīgi. LKK pienesums tajā noteikti šodien ir, bet pagātnē kā kultūras darbinieku tehnikumam citādāks.
5. Vai Jūs vispār pieņemat, ka mākslas jautājums laika gaitā mainās? Ko Jūs zināt par mūsdienu mākslu? Jums šķiet, ka fotogrāfija ir atrauta no vispārējiem mākslas domas jautājumiem?

Ja Jums ir laiks, aicinu rīt vakarā uz sarunu klātienē, ja ir patiesa interese noskaidrot lietas būtību, nevis nodarboties ar liekvārdību.
Publicēts: 02.07.14 13:05 labots
 citēt
Padodos, ja cilvēks vienā teikumā ietilpina pusotru svešvārdu vārdnīcu, bet nespēj dot tiešu atbildi uz tiešiem jautājumiem, pat, ja doti atbilžu piemēri, kuros tik jāieraksta pareizie cipari, pie tam, ja 2. vieta portfolio konkursā ir augstāks saniegums par EFIAP un starptautiskām zelta medaļām padomju sistēmas apstākļos...
Arkons: 5. Vai Jūs vispār pieņemat, ka mākslas jautājums laika gaitā mainās? Ko Jūs zināt par mūsdienu mākslu? Jums šķiet, ka fotogrāfija ir atrauta no vispārējiem mākslas domas jautājumiem?

-Kādēļ jūs, ebreji, uz jautājumu vienmēr atbildat ar pretjautājumu?
-Vai tad mēs tā darām?

Paldies par uzaicinājumu, es, savukārt, varu jums piedāvāt apspriest šo jautājumu nākamajā otrdienā 13.00 pie manis laukos draudzīgā sarunā pie auksta alus kausa dīķa malā. Vienalga dienas vidū būs karsti un neko daudz sastrādāt nevarēšu. Tas, kā kuram ir ar brīvo laiku un vairāk par 200 km attālums man neliekas svarīgi, tāpat kā jums.

Bet, ja nopietni, man apnika kulstīt tukšus salmus, sk. augstāk Frīža rakstīto par malkas ciršanu. Atā!
Publicēts: 02.07.14 14:06
 citēt
Schneider: ja 2. vieta portfolio konkursā ir augstāks saniegums par EFIAP un starptautiskām zelta medaļām padomju sistēmas apstākļos...

Ne velti uzdevu jautājumu par to, vai pieņemat, ka mākslas būtība spēj mainīties. 1. No šodienas skata punkta tas ir estetizēts attēls ar kuru ir par maz. Tajā laikā LV ar to pietika. 2. EFIAP ir amatieru organizācija, ne velti pieminēju profesionālās mākslas konkursā iegūtu 2. vietu. Tam ir tik tiešam citādāka nozīme un svars. Un nevajag teikt, ka es noniecinu Gleizda sasniegumus. Es priecājos par tiem, bet šodien ir šodien, un šodien ir citi "spēles noteikumi".

P.S. Starp citu man ir baltvācu asinis, un nav nekāda sakara ar ebrejiem.

P.P.S. Jauku vasaru ;)
Publicēts: 02.07.14 14:22 labots
 citēt
Arkons:
Schneider: ja 2. vieta portfolio konkursā ir augstāks saniegums par EFIAP un starptautiskām zelta medaļām padomju sistēmas apstākļos...

Ne velti uzdevu jautājumu par to, vai pieņemat, ka mākslas būtība spēj mainīties. 1. No šodienas skata punkta tas ir estetizēts attēls ar kuru ir par maz. Tajā laikā LV ar to pietika. 2. EFIAP ir amatieru organizācija, ne velti pieminēju profesionālās mākslas konkursā iegūtu 2. vietu. Tam ir tik tiešam citādāka nozīme un svars. Un nevajag teikt, ka es noniecinu Gleizda sasniegumus. Es priecājos par tiem, bet šodien ir šodien, un šodien ir citi "spēles noteikumi".

P.S. Starp citu man ir baltvācu asinis, un nav nekāda sakara ar ebrejiem.

P.P.S. Jauku vasaru ;)

1. Mākslas būtība nespēj mainīties, mainās uz augšu tik cilvēku skaits, kuri mēģina baroties no mākslas, no amatniecības, no jebkura aroda meistara. Saucas šie cilvēki dažādi - činavnieki, ierēdņi, manageri, ofisa planktoni un pat mācībspēks. Biedrs Marnics ir lieliska ilustrācija tam, jo Latvijā mākslas, tāpat kā amatniecības un pat fotodzīvē nekas ar viņa parādīšanos nav mainījies un arī nemainīsies, ja neskaita naudas pārdali izglītības sistēmā. Fotoblogā, o jā tur gan kas mainās - ir tāds smieklīgi ambiciozs personāžs kurš uzdzen zināmu trafiku šai vietnei.
2. Visa māksla ir profesionāla, ja cilvēks ir mākslinieks, ja cilvēks no tā dzīvo, un šādā kontekstā gan Gleizda gan vēl mazpazīstamis otrās vietas ieguvējs ir jāsalīdzina, un šis salīdzinājums nāk Gleizdam par labu. Gleizdam tik tiešām ir paliekoš svars un nozīme Latvijas fotodzīvē, bet jaunēklis ir tik sava ceļa sākumā, un tātad bez svara, un vēl bez nozīmes.. Cerams, ka pagaidām.
Publicēts: 02.07.14 15:13 labots
 citēt
Vavers:Pareizāk sakot, CIK budžeta vietas ir pieejamas?

Vaver, ja labi uzvedīsies, automātiski ieiesi budžetgrupā! ;)
Protams, tik ātri tas nenotiek, bet tas ir laika jautājums!
Publicēts: 03.07.14 07:28 labots
 citēt
Arkons:

".... vai pieņemat, ka mākslas būtība spēj mainīties.... No šodienas skata punkta tas ir estetizēts attēls ar kuru ir par maz. Tajā laikā LV ar to pietika.... ;)

Es vispār brīnos, kas un kā atlasa "mācību spēkus" augstākā līmeņa mākslas iestādei.
Vismaz es negribētu , lai maniem mazdēliem piestūķē galvu ar šādām diskutablām "zinātniskām pērlēm" nedabīgi samākslotā latviešu valodā.
Piemērus speciāli nemeklēju- paķēru pirmo (pareizāk sakot, pēdējo, kas pagadījās). Bet līdzīgus "brīnumus" tēmā nav grūti sameklēt pietiekamā daudzumā.
Latviešu valoda mūsdienās jau tā degradē. Bailes iedomāties, kas notiks tālāk , ja pat kultūras iestādēs pasniedzēji nespēj skaidri un saprotami izteikties normālā latviešu valodā bez liekas piedrazošanas ar svešvārdiem.:face-crying:

Stipri šaubos, vai šīs iestādes absolventam ar tādu valodiņu būs piekrišana un respekts kādā Latgales provinces ciemā...:face-sad:
Publicēts: 03.07.14 08:26
 citēt
Un kas jokainākais - šie mācībspēki gudri runā par vizuālo zīmju attīstības paradigmu impotenc kompetencēm, bet nezina, kā pareizi tiek rakstīts vārds "maģistrantūra".
Arkons: ...startētu uzreiz maģistratūrā ...maģistratūras studijas mākslās.
Publicēts: 03.07.14 12:43
 citēt
Schneider:Un kas jokainākais - šie mācībspēki gudri runā par vizuālo zīmju attīstības paradigmu impotenc kompetencēm, bet nezina, kā pareizi tiek rakstīts vārds "maģistrantūra".
Arkons: ...startētu uzreiz maģistratūrā ...maģistratūras studijas mākslās.

A kā pašam ar gramatiku?? Cita pirkstā skabargu atradi, pats sava acī baļķi neredzi?
Schneider:
(..)
-Kādēļ jūs, ebreji, uz jautājumu vienmēr atbildat ar pretjautājumu?
(..)Tas, kā kuram ir ar brīvo laiku un vairāk par 200 km attālums man neliekas svarīgi, tāpat kā jums.
Publicēts: 03.07.14 12:52 labots
 citēt
"No šodienas skata punkta tas ir estetizēts attēls ar kuru ir par maz. Tajā laikā LV ar to pietika."
Tur bija mazliet cita kārtība - fotografēja leiši un latvieši Baltijā, bet godalgoja tos par bildēm gan te, gan visur citur pasaulē, tātad tomēr sanāk, ka ar to pietika visur pasaulē. Estētika ir tāda, ka tā laika labākās bildes ir patīkami ņemt rokā un apskatīt vēl joprojām pēc tik daudziem gadiem (Gleizds, Brauns un citi), lai arī neviens no tiem nav mans draugs vai rads, bet mūsdienās šo patiku mērķtiecīgi lobē, piemēram, Fotokvartāls pēc savas gaumes (pēc dažu Latvijas fotodzīvei par kuratoriem uzmetošos cilvēku gaumes), bet mūsu gaumes bieži izteikti nesakrīt. Piemērs: www.balcus.lv...

Vai šīs Fotokvartālā publicēto jauno autoru bildes vispār izturēs laika pārbaudi? Un, vai ir iespējams apskatīt to bildi, kas deva minēto 2. vietu? Ielieciet, lūdzu, linku.
Publicēts: 03.07.14 13:16
 citēt
TomsL: -Kādēļ jūs, ebreji, uz jautājumu vienmēr atbildat ar pretjautājumu?
(..)Tas, kā kuram ir ar brīvo laiku un vairāk par 200 km attālums man neliekas svarīgi, tāpat kā jums.
Tas, ko tu izcēli ar bold, ir gramatiskas kļūdas?
Publicēts: 03.07.14 13:19
 citēt
Jap! Pareizi būtu - "atbildIET"
Publicēts: 03.07.14 13:26 labots
 citēt
TomsL:Jap! Pareizi būtu - "atbildIET"

Latviešu valodu palīgskolā mācījies?
Publicēts: 03.07.14 13:32
 citēt
Schneider:
TomsL:Jap! Pareizi būtu - "atbildIET"

Latviešu valodu palīgskolā mācījies?
TU to jautājumu sev uzdevi?
Izglītojies!
valoda.lv...
valoda.ailab.lv...
Publicēts: 03.07.14 13:45
 citēt
Tas bija vienkāršs jautājums, uz kuru varēja tikpat vienkārši atbildēt, piemēram:
-jā, palīgskolā,
-nē, prestižā ģimnāzijā, bet latviešu valodas stundas bastoju, pīpējot aiz stūra,
-līdz gramatikai vēl neesmu ticis, pagaidām tik lasām ābeci.
Publicēts: 03.07.14 14:58
 citēt
Tu pilnīgs muļķis esi? :face-grin:
Publicēts: 03.07.14 15:06
 citēt
Uš, aizgaldā!
Jau blakus topikā teicu, ka vari jukt prātā viens pats.
Publicēts: 03.07.14 15:12
 citēt
pag, - ejiet vai atbildiet ir tikai pavēles formā!
Publicēts: 03.07.14 17:19
 citēt
TomsL VISU labāk zina :-)))) Bet Schneider bija pareizi uzrakstījis "atbildAT"!
Publicēts: 03.07.14 17:38
 citēt
Nu taču izlasiet, kas tajos linkos, kurus iepostēju, ir rakstīts :grimace: PSC šneiders pareizi uzrakstīja.. un uzrunas formu "Jūs" ar mazo burtu arī pareizi uzrakstīja? Saprotu čomi, čomi, bet liekuļot jau nevajag.
Publicēts: 03.07.14 17:46
 citēt
Uš, aizgaldā, tev teica!
Šī ir nevis vēstule, bet gan diskusija interneta forumā.
Publicēts: 03.07.14 17:47
 citēt
TomsL:Nu taču izlasiet, kas tajos linkos, kurus iepostēju, ir rakstīts :grimace: PSC šneiders pareizi uzrakstīja.. un uzrunas formu "Jūs" ar mazo burtu arī pareizi uzrakstīja? Saprotu čomi, čomi, bet liekuļot jau nevajag.

"Īstenības izteiksmes tagadnes daudzskaitļa 2. personu veido ar galotni -at." Tātad "jūs atbildat".
Publicēts: 03.07.14 17:47
 citēt
Da man pie vienas vietas, kur mani pāris gramatikas analfabēti sūta!
Ak ta Arkonam interneta forumā diskutējot jālieto pareiza gramatika, bet visu varenajam šneideram tas nav jādara, jo tak interneta foruma diskusija? Loģiski... :face-grin:
Publicēts: 03.07.14 17:49
 citēt
Publicēts: 03.07.14 17:56
 citēt
TomsL:Da man pie vienas vietas, kur mani pāris gramatikas analfabēti sūta!
Ak ta Arkonam interneta forumā diskutējot jālieto pareiza gramatika, bet visu varenajam šneideram tas nav jādara, jo tak interneta foruma diskusija? Loģiski... :face-grin:
.................................aizmirsti...ar šamiem siekalām par gramatiku??:anger::face-grin::face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 03.07.14 18:10
 citēt
TomsL, Tu joprojām krīti un celies par to, ka Schneider nepareizi uzrakstīja "atbildat"?!?!? (bet nu piesieties par Jums ar mazo burtu - tā jau ir knauzerēšanās - nav jau neklāda oficiālā vēstule!)
Publicēts: 03.07.14 18:13 labots
 citēt
Arkons lieto, jo tas nav aizliegts, Šneiders nelieto, jo nav obligāti un abi dara pareizi. Tik viens palīgskolnieks krīt histērijā, jo, no gramatikas neko nesajēdzot, ir iesācis kašķi, iekritis ar ģīmi dubļos, bet to atzīt neļauj pubertātes gadu saasinātā patmīlība. :face-grin:
Publicēts: 04.07.14 11:34
 citēt
Kur tas Arkons ir palicis,
Ka vairs neredz to,
Laikam jau par āzi ticis,
Kādā dārziņā.:-)
Publicēts: 21.07.14 10:58
 citēt
Publicēts: 21.07.14 11:18 labots
 citēt
Cepuri nost tādas neatlaidības priekšā! Izblamējās šeit, nespējot dot tiešas atbildes uz tiešiem jautājumiem, tagad ir gatavs daudz lielākam skaitam Delfu lasītāju iztulkot latviski šo te:
"Tajā pašā laikā pieaug pieprasījums pēc vizuālā materiāla ar augstvērtīgu komunikatīvo spēju. Šāda materiāla veidošanai nepieciešamas visai noteiktas vadības un uzņēmējdarbības kompetences, lai varētu veiksmīgi vadīt komandu, kā arī visai noteiktas spējas konstruēt jēgpilnu vizuālo materiālu." :face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 21.07.14 13:49
 citēt
Schneider:Cepuri nost tādas neatlaidības priekšā! Izblamējās šeit, nespējot dot tiešas atbildes uz tiešiem jautājumiem, tagad ir gatavs daudz lielākam skaitam Delfu lasītāju iztulkot latviski šo te:
"Tajā pašā laikā pieaug pieprasījums pēc vizuālā materiāla ar augstvērtīgu komunikatīvo spēju. Šāda materiāla veidošanai nepieciešamas visai noteiktas vadības un uzņēmējdarbības kompetences, lai varētu veiksmīgi vadīt komandu, kā arī visai noteiktas spējas konstruēt jēgpilnu vizuālo materiālu." :face-grin::face-grin::face-grin:

Vai tiešām šīs rindas prasa skaidrojumu?
Publicēts: 21.07.14 14:14
 citēt
Šeit pat pirms dažām lapām un trijām nedēļām es to skaidrojumu nesagaidīju, arī Delfos nevaru atrast.
Bet nu nevajag arī, jūsu laipošana un aizrunāšanās prom no tēmas ir tepat vien palikusi, topiku augšā turēt nedomāju.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas