forum.gif
Radiotehnika S 90 jeb 35AC-012
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Radiotehnika S 90 jeb 35AC-012
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. ...
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9
  11. 10
  12. ...
  13. 19
  14. >
IerakstsAutors
Publicēts: 11.01.14 21:02
 citēt
arī mīlu audio
šad tad lentas paklausos
youtu.be...
Publicēts: 11.01.14 21:10
 citēt
:face-grin::face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 11.01.14 21:28
 citēt
Dzeltenais mopēc ar klausās... :face-devil-grin:
Publicēts: 11.01.14 21:53
 citēt
palaidniex:Sūdi jau sākas tad, kad tiek lemts kā tehniski, fiziski utt. Veikt pašu ierakstu. Kādiem mikrofoniem, visu kopā, katru atsevišķi utt...
Līdz ar to ļoti bieži, tas ko mēs dzirdam ierakstā - nemaz nav ierakstīts tā, kā mēs to dzirdam...
Proti - mono balsi dzirdam stereo, ierakstīti instrumenti katrs atsevišķi, bet to izvietojums uz skatuves panākts digitāli utt. Vienas ģitāras pa grifu slīdošie pirksti rokgrupas akustiskajā koncertā skan vienā kanālā, bet pirksti, kas spēlē melodiju - otrā, bet tik tuvu ģitāru mēs neklausamies gandrīz nekad, itīpaši, ja klausamies grupas koncertu... Utt

koncertā no skatuves dzird to, ko skaņu režistors ir saprojektējis - katru instrumentu ieraksta ar savu mikrofonu, ja tāds vispār ir un samiksētu palaiž skaļruņos. neesmu speciālists skaņu tehnikā, bet nebrīnītos, ja skaņa no mikrofoniem pirms apstrādes tiek digitalizēta un pēc tam atkal pārvērsta analogajā signālā pirms skaļruņu pastiprinātājiem
Publicēts: 12.01.14 11:48
 citēt
palaidniex:Sūdi jau sākas tad, kad tiek lemts kā tehniski, fiziski utt. Veikt pašu ierakstu. Kādiem mikrofoniem, visu kopā, katru atsevišķi utt...
Līdz ar to ļoti bieži, tas ko mēs dzirdam ierakstā - nemaz nav ierakstīts tā, kā mēs to dzirdam...
Proti - mono balsi dzirdam stereo, ierakstīti instrumenti katrs atsevišķi, bet to izvietojums uz skatuves panākts digitāli utt. Vienas ģitāras pa grifu slīdošie pirksti rokgrupas akustiskajā koncertā skan vienā kanālā, bet pirksti, kas spēlē melodiju - otrā, bet tik tuvu ģitāru mēs neklausamies gandrīz nekad, itīpaši, ja klausamies grupas koncertu... Utt

man domāt, sūdi nesākās studijā, tur viss daudz maz mierīgi, mikrofonus tagad pat latvijā taisa www.tvnet.lv... ...., sūdi sākās ar informācijas nesēju, tīrāžas īpatnībām, atskaņošanu
Publicēts: 12.01.14 11:50
 citēt
atkārtošos , bet paklausieties šito klasika.latvijasradio.lv... .....
Publicēts: 12.01.14 12:01
 citēt
Te latvijas radio lētā studija www.studios.latvijasradio.lv... ....., apmēram var nojaust, kas lācītim vēderā :big_smile:
Publicēts: 12.01.14 12:13 labots
 citēt
negatIvs:atkārtošos , bet paklausieties šito klasika.latvijasradio.lv... .....

Es to jau sen atpakaļ biju klausījies, tagad atkal, ja vēlies varu noklausīties trešo un ceturto reizi...
Lapinskim nenoliedzami ir pilna mute taisnības daudzos jautājumos, bet man, piemēram, nesakrīt viedoklis par to, ka studijas ieraksta tehniskais sterilums nodrošina mūzikas "narkotikām" īsto smeķi... :beaten:
Vēl jau arī ir čupa ar sīkumiem, kurās tehniski viņam ir taisnība, bet praksē šādu situāciju nemaz nav... Kur mēs dzirdam mūzikā kaut sekundi garu tīru toni dajebkurā frekvencē. Nu, piemēram, kaut pussekundi garu pīkstienu tīros 10 kHz... Tā bez pārklājošas, paralēli skanośas vai pieskanošas citas frekvences, frekvencēm... Kur mūzika ir tīra sinosoīda, lai vai kādā vienā kanālā to nemēģinātu ierakstīt... :what:
Nu kā lai saka, klasiskā klavieru akordā vienlaicīgi skan 3 dažādu toņu nesošās frekvences, kuras nebūt nav gluži tīras un sterilas... :beaten: proti, kā izskatās smukā tīrā sinusoīda, ja vienlaicīgi skan 3 dažādas frekvences sinusoīdas... Un tad papildus norāde, tā, kā tās skan reizē, nevis pēc kārtas, viena otru pārklāj, savstarpēji rezonē un jāieraksta vienā skaņas kanālā, tad tikai ar trim vienlaicīgi skanošām notīm vien iespējams tikai kardiogramveidīgs zāģītis ar zināmiem rezonējošiem saviezinājumiem... Par pilnvērtīgu muzikālu skaņdarbu nemaz nerunājot...
Publicēts: 12.01.14 12:16
 citēt
to linku te metu iekšā, ne kādam konkrēti adresētu, bet plašām masām orjentētu
Publicēts: 12.01.14 13:40
 citēt
kurš tad tās studijas sinusoīdas , atkāpītes no līnija[ robiņus ] ar savu ausi, uz savas aparatūras jūt. nekvalitatīvs informācijas nesējs, dekoderu darbība, atskaņošanas iekārta, gan dod saklausāmas atšķirības
Publicēts: 12.01.14 13:46 labots
 citēt
negatIvs:kurš tad tās studijas sinusoīdas , atkāpītes no līnija[ robiņus ] ar savu ausi, uz savas aparatūras jūt. nekvalitatīvs informācijas nesējs, dekoderu darbība, atskaņošanas iekārta, gan dod saklausāmas atšķirības

Uzzīmē dažādu frekvenču sinusoīdas un saliec tās pārklājumā - tas būs brutāli, bet matemātiski sarēķini, kam matemātiski jāsanāk... Sapratīsi, ka muzikā, ierakstot skaņu vienā kanālā to sinusoīdu nav, jo nevar būt pēc definīcijas...
Līdz ar to, skaņas ierakstā un atskaņošanā ir zāģīša pieraksts un zāģīšu atskaņošana. :face-devil-grin:

Protams, te sākās cik ātrs (detalizēts, kāda diskreditācijas pakāpe) ir ierakstam, tad pastiprinājumam un tad atskaņošanas tehnkiai...
Visi posmi ienes savu kropli un neprecizitāti. Un te nu vienmēr, lai vai cik dārgi un advancēti nebūtu, jau sākot ar pašiem atskaņotājiem un pastiprinātājiem sākas nomuļļājumi un kropļojumi, nerunājot par elektrības pārvērtējorm skaņā - skaļruņiem.. Tiesa, kas tiesa, risinājumi ar augstu detalizāciju lēti nemēdz būt..
Publicēts: 12.01.14 16:53
 citēt
nu, studijas problēmās neiedziļināšos, kam tas, un prātiņš par īsu, pieņemu, ka tur ieraksts veikts ok., tur mēs neko iespaidot nevaram, BET....[ (c) Godmanis ] izvēlēties skaņas nesēju, atskaņojošo aparatūru, atbilstoši savām iespējām, un izpratnei, to mēs varam. kam jāpielāgojās šaurajā, krievu laiku dzīvoklīša istabā, kurš var izvērsties 30, un vairāk km. telpā privātmājā. gatava vienīgā pareizā varianta nav, viss būs vairāk , vai mazāk kompromiss, un galvenais, cik veselīgi to pieņemsim :bad_smile:
Publicēts: 12.01.14 17:02 labots
 citēt
negatIvs:izvēlēties skaņas nesēju, atskaņojošo aparatūru, atbilstoši savām iespējām, un izpratnei...

gatava vienīgā pareizā varianta nav, viss būs vairāk , vai mazāk kompromiss, un galvenais, cik veselīgi to pieņemsim :bad_smile:

Zelta atslēgas vārdi...
Publicēts: 12.01.14 19:29
 citēt
hercu pisēji... nu ja... tas tev nav pikseli drāzt...
Publicēts: 12.01.14 19:49 labots
 citēt
atceros, kā pie manis atbrauca ciemos viens pajauns džeks, paklausīties Nakamichi maģi, es viņam biju ko stāstījis, ka diezgan kvalitāti pārraksta, ieraksta, viņš neticēja, bet kad atbrauca, paklausijās, pēc tam vairākas dienas pie manis sēdēja un pārdzina savus ierakstus
kvalitāte labāka, nekā CD diskam
žēl - ka tagad visa industrija uz MP3 pārgājusi, lielākā daļa
Publicēts: 12.01.14 21:00
 citēt
kvaa:atceros, kā pie manis atbrauca ciemos viens pajauns džeks, paklausīties Nakamichi maģi, es viņam biju ko stāstījis, ka diezgan kvalitāti pārraksta, ieraksta, viņš neticēja, bet kad atbrauca, paklausijās, pēc tam vairākas dienas pie manis sēdēja un pārdzina savus ierakstus
kvalitāte labāka, nekā CD diskam
žēl - ka tagad visa industrija uz MP3 pārgājusi, lielākā daļa

...pats tam tici????Tas,kas liekas,nenozīmē ka ir patiesībā.:face-wink:
Publicēts: 12.01.14 21:23
 citēt
Jolan:

...pats tam tici????Tas,kas liekas,nenozīmē ka ir patiesībā.:face-wink:

Kā Tu pats novērtētu labi vai slikti ierakstīts lentā? Kvalitatīvi, nekvalitatīvi, kvalitatīvāk vai nekvalitatīvāk?

Bieži vien tehniski sterilais "ir neciešams" par mēreni kropļoto...
Kā tur bija... Mākslā izšķir divus jēdzienus - mazliet šķībi un gandrīz taisni...

Savulaik Latvijā ievazāja latvāni, jo zootehniķi bija izpīpājuši,ka pēc mikrobioloģiskā, minerālvielu, cietes un šķiedrvielām vispareizākais govīm tas būtu vislabākais... Tikai beigās izrādījās, ka govīm tas nešķita pārāk ēdams...
Publicēts: 12.01.14 21:43
 citēt
www.youtube.com... , ieraksts varētu šķist drausmīgs....... :grimace:
Publicēts: 12.01.14 21:50
 citēt
sliknkums rakstīte paladziņus (un kāda gan jēga - visi spītīgi) - pats essu izgājis dažādas melomānijas stadijas, sākot ar platēm, lentām, Lapinska ieraksti un tiri piri... patiesībā viss ir atkarīgs tikai vienīgi no emocionālā stāvokļa un patīk/nepatīk. Nu man neiesmērēs i krutāko aparatūru - uzliekot pinkfloid sienu - jo vnk riebjas. a džeziņš man ļoti labi skan (un apmierina) un klasiskā mūzika ar - uz lētas ķīnaizeru NAD un TEAC kreisi savienotas sistēmas...
a man māsa (baigā melomāne) cenšas ieskaidrot, ka Secret world Gabriela koncerts viņai no whs kasetes skanot labāk kā manējais, kas ripināts no blueray...
Ja mēs atgriežamies pie tehnikas... tad ui kādu lomu spēlē ar ko pieslānīta istaba... no kā taisītas mēbeles, kā tās izvietotas... paklāji pie sienām utt :D
Man akustiskājai sistēmai ir apakšā caurums - pagāja vairāki mēģinājumi, kamēr atradu pareizo ozolkoka skapīti kas atbilstoši tos basus nodotu tālāk.

Pilnīgi idiotisks profānisms, vai ne? a stāsts par to, ka es te varētu palagus drukāt par tēmu cik es gudrs utt (aļa palaidnieks), nu kaut vai par tām klavieru akordu prekfencēm, bet tam uz "man patīk/nepatīk" nav nekādas ietekmes.

ps. starp citu - ar tām klavierēm nebūs tik vienkārši - tur vairākas stigas uz vienu taustiņu :D:exciting:
Publicēts: 12.01.14 22:04
 citēt
Annir, dumjš Tu neesi, bet mazvērtības kompleksi Tev baisi... :face-devil-grin:
Tas mani laikam te nekad nebeigs uzjautrināt!
Publicēts: 12.01.14 22:11
 citēt
palaidniex:Annir, dumjš Tu neesi, bet mazvērtības kompleksi Tev baisi... :face-devil-grin:
aga. nu uzjautrinies, man pofig! Kompleksi :D a vot Tu domā ka es tur kautkāds annirs, bet es Tevi pazīstu - izmantošu tagad iespēju paklusēt :D
Publicēts: 12.01.14 22:18
 citēt
Bildes:
palaidniex:Annir, dumjš Tu neesi, bet mazvērtības kompleksi Tev baisi... :face-devil-grin:
aga. nu uzjautrinies, man pofig! Kompleksi :D a vot Tu domā ka es tur kautkāds annirs, bet es Tevi pazīstu - izmantošu tagad iespēju paklusēt :D

Tad arī būtu klusējis, nevis rakstījis pēdējo postu. :D
Kompleksi, vecīt, ir šausmīgi grūti pārvarama štelle... ;)

Runājot par tēmu - tas teksts, par telpas iekārtojumu, skaļruņiem un patīk/nepatīk jau nav nekas nepareizs.
Publicēts: 12.01.14 23:12
 citēt
palaidniex: Sapratīsi, ka muzikā, ierakstot skaņu vienā kanālā to sinusoīdu nav, jo nevar būt pēc definīcijas...
Līdz ar to, skaņas ierakstā un atskaņošanā ir zāģīša pieraksts un zāģīšu atskaņošana. :face-devil-grin:

te nu tu kļūdies, vecīt ! jebkurš troksnis, arī jebkuri akordi utt. sastāv no sinusoīdām.
pastudē kas ir skaņas spektrs. tā arī ir atbilde kādēļ vajag ierakstīt/atskaņot virs 20kHz.
Publicēts: 12.01.14 23:19 labots
 citēt
Lachux:
palaidniex: Sapratīsi, ka muzikā, ierakstot skaņu vienā kanālā to sinusoīdu nav, jo nevar būt pēc definīcijas...

te nu tu kļūdies, vecīt ! jebkurš troksnis, arī jebkuri akordi utt. sastāv no sinusoīdām.
pastudē kas ir skaņas spektrs. tā arī ir atbilde kādēļ vajag ierakstīt/atskaņot virs 20kHz.

Ieraksti ar vienu skaņas līkni (vienu sprieguma svārstību) 10 khz, 12 khz (dikai 6 db klusāk) tad 800 hz (3 db skaļāk) un tad pavēro kas no trijām sinusoīdām, ja tās būtu atsevišķi katra savā kanālā ir sanācis, kad tās iepesta VIENĀ kanālā (mono ieraksts). Un tad padomā cik dažādu skaņu vienlaikus skan elementārā muzikas gabaliņā un iedomājies kas paliek pāri no savstarpēji pārklājošu sinusoīdu gūzmas
Publicēts: 12.01.14 23:38
 citēt
palaidniex:
Lachux:

Ieraksti ar vienu skaņas līkni (vienu sprieguma svārstību) 10 khz, 12 khz (dikai 6 db klusāk) tad 800 hz (3 db skaļāk) un tad pavēro kas no trijām sinusoīdām, ja tās būtu atsevišķi katra savā kanālā ir sanācis, kad tās iepesta VIENĀ kanālā (mono ieraksts). Un tad padomā cik dažādu skaņu vienlaikus skan elementārā muzikas gabaliņā un iedomājies kas paliek pāri no savstarpēji pārklājošu sinusoīdu gūzmas

ak vai ! maļ tikai vienu un to pašu ! jā, oscilogrāfā būs redzami 800hz ar sīkākiem 10/12khz tamborējumiem. bet iesaku tomēr saprast kas ir spektrs un no kā tas sastāv. īpaši uzskatāmi, ja vienu noti nospēlē uz dažāda tembra stīgām.
Publicēts: 13.01.14 06:38 labots
 citēt
Kas tur ko malt? Pac nemal par smukajām sinusoīdām! :D

Un? Vai tad es teicu, ka mūzika neveidojas no tīro toņu sinusoīdām? Tikai tas viss skaisti ir teorijā - Mūzika vienā kanālā nekad nav viena tīra toņa sinusoīda! :face-kiss:

Parādi to dikti smuko maiņstrāvas sinusoīdu jebkuras mūzikas ierakstā. Tur jau tie mēsli, ka mūzika ir tā raustītā galīgi NEsinusoīda, ko var aplūkot oscilogrāfā. Ja Tevis klausāmajā mūzikā pilnīgi jebkuras vietas ieraksts oscilogrāfā ir attēlojams kā tīra matemātiska sinusoīda - man vairs nav ko teikt... :cry:
Publicēts: 13.01.14 08:24 labots
 citēt
Nakamichi audio pasaulē ir/bija tas pats, kas Haselblad foto pasaulē, tas tiem, kuri te rakstīja, ka nu tipa ticēšanas lieta, ka skaņa labāka :face-grin:
protams - tas laiks drusku pagājis , bet tagad daudzi tomēr tura lenšu maģus un klausās, protams plates arī
kad Maskavas valūtas veikalā PSRS laikos izlika deku Dragon, daudzi vienkārši skatīties braukuši
4-kanālu reversā galviņa ar auto azimutu, dod 22.000 Hz uz normālo lenti laukā, bija arī Dragons - auto variantā
vai RX modeļi divi - kur autoreverss strādā, ka kasetes mehānismam izbrauc sliedes un kaseti mehāniski apmaina
bija arī viņiem LP High-End variants. CD, pastiprinātāju komplekts
Paziņas Lietuvā - veda lietotu aparatūru no ASV, Kalifornijas, es no viņiem 90-to vidū atvedu deku BX-1 - no pašām vienkāršākajām - ar biju maķenīt pārsteigts, kad 1)audio fīlis uzreiz taisijās ciemos klausīties 2)man par to deku - piedavāja apmaiņā ārzemju kruto lenšu maģi, ja nemaldos STUDER , nē - biku jaunāku - REVOX, Šveices.
Tā bija nevis vienkārši laba - bet LEĢENDĀRA tehnika. Protams - ir daudz citu High-End marku, teiksim McIntosh.
Publicēts: 13.01.14 08:45
 citēt
neiet runa par Nakamichi kā brendu,bet par to,ka pārrakstītais variants skan labāk par oriģinālu.Iesaku paklausīties Accuphase www.accuphase.com :face-wink:
Publicēts: 13.01.14 09:01
 citēt
Jolan:neiet runa par Nakamichi kā brendu,bet par to,ka pārrakstītais variants skan labāk par oriģinālu.Iesaku paklausīties Accuphase www.accuphase.com :face-wink:

Labāk/sliktāk ir ārkārtīgi subjektīvs novērtējums. Tas nev nedz izmērāms, nedz salīdzināms.

Versijā patīk/nepatīk nav nekāda sakara ar tehnisko pusi.

Kuras mašīnas ir kvalitatīvākas - sarkanas, pakaļpiedziņas vai hibrīdi? :face-devil-grin:
Publicēts: 13.01.14 09:06 labots
 citēt
Kā tur bija - ja "Zane" pēc drēbnieka vai kosmetologa apmeklējuma Tev patīk vairāk (vai mazāk), tas nenozīmē, ka tā pēkšņi ir cita Zane vai ka tā palikusi labāka vai sliktāka par "iepriekšējo" "Zani"...
Publicēts: 13.01.14 09:22 labots
 citēt
palaidniex:Kas tur ko malt? Pac nemal par smukajām sinusoīdām! :D

Un? Vai tad es teicu, ka mūzika neveidojas no tīro toņu sinusoīdām? Tikai tas viss skaisti ir teorijā - Mūzika vienā kanālā nekad nav viena tīra toņa sinusoīda! :face-kiss:

Parādi to dikti smuko maiņstrāvas sinusoīdu jebkuras mūzikas ierakstā. Tur jau tie mēsli, ka mūzika ir tā raustītā galīgi NEsinusoīda, ko var aplūkot oscilogrāfā. Ja Tevis klausāmajā mūzikā pilnīgi jebkuras vietas ieraksts oscilogrāfā ir attēlojams kā tīra matemātiska sinusoīda - man vairs nav ko teikt... :cry:

Viens no labākajiem aprakstiem par muzikālajām skaņām, sinusoīdām, spektriem, harmoniju, sākot no Pitagora līdz Furjē anlīzei ir Feinmana fizikas lekcijās 4. sējumā 50. nodaļa. Foruma formātam šī tēma ir bišķi par plašu, te varam papļurkstēt sadzīviskākā līmenī.
Nu piemēram, kāpēc vīrieša balss ir skaistāka par sievietes balsi? Uztaisot spektrālanalīzi tūlīt pat redzams, ka vīrieša balss ir bagātāka ar virstoņiem un to relatīvās amplitūdas ir lielākas (Furjē koeficienti!) Tāpēc, kad tenors un soprāns augstajos reģistros ņem vienu un to pašu noti, tad tenors DZIED, bet soprāns SPIEDZ ar "pliku" toni gandrīz kā toņģenerators:face-smile: Bet šovbiznesam tas pie kājas, man ir tāda sajūta, ka lielākās zvaigznes (pēc Maikla Džeksona aiziešanas) ir tieši sievietes. Un tiešām, kāpēc gan Bejonsei vispār būtu jādzied, ja pietiek ar nostāšanos īstajā pozā :face-smile::face-smile::
Publicēts: 13.01.14 09:38
 citēt
karoče - ir subjektīvais patīk/nepatīk un ir Palaidniex! Āmen!
Publicēts: 13.01.14 09:52 labots
 citēt
Bildes:karoče - ir subjektīvais patīk/nepatīk un ir Palaidniex! Āmen!

Kompleksi, tā ir liela problēma. It īpaši uz vecumu sāk stiprāk izpausties.
Vispār jau būtu žēl, ja nebūtu tik smieklīgi... ;)
Publicēts: 13.01.14 09:52
 citēt
Tagad tik domāju - a par kādu polarizācijas filtru cilvēki forumā ir rīkojuši konferenci 7 lapu garumā? :face-wink:
Publicēts: 13.01.14 09:57
 citēt
polarizācijas filtrs, nav tā vērts ...... :bad_smile:
Publicēts: 13.01.14 12:21
 citēt
Schneider:Tagad tik domāju - a par kādu polarizācijas filtru cilvēki forumā ir rīkojuši konferenci 7 lapu garumā? :face-wink:

Bet priekš manis te ir rezultāts. Uz mūzikas klausīšanos ģimene mani cenšas diskriminēt un tieši šī topika laikā (goda vārds!:face-smile:) nolēmu, ka man vajag otras skandas ko nolikt kabinetā.
Bet vairāk par vienu polarizācijas filtru man nevajag!:face-smile:
Publicēts: 13.01.14 12:30
 citēt
Kuram kas. Man ir 3 filtri, jo 4 ikdienā lietojamiem objektīviem ir 3 izmēri, bet tās skrandas man nafik nav vajadzīgas, jo audiometrija pie LORa uzrādīja, ka manām ausīm droši pietiek ar platjoslas 1ГД-40.:beaten:
Publicēts: 13.01.14 14:53
 citēt
vai tad tik traki? tā gan ir drūmā platjosla............. ~ 100-12500hz. ......... :bad_smile:
Publicēts: 13.01.14 15:09
 citēt
paskatījos, aiz gara laika .... 100-10000hz
Publicēts: 13.01.14 15:11
 citēt
Nu vispār jau 63-12500, bet pasakiet tam ukrainim par visādiem pīķiem, rezonansēm un DNF filtriem: www.youtube.com...
Manas ausis 40-16000 nu točno vairāk neņem.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. ...
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9