Atcerējos, man tak pāķos ir arī viens galīgi vintāžīgs izstrādājums - radiola Rekord-69, 1970.gada izlaidums! Atskaņotājam adatas nav, bet uz vecā krievu UKV diapazona vēl kādas pāris Buļbonijas stacijas ķer.
Jolan: ...tāpēc tagad retais sēž tumsā ar filmiņu...
Sēž vēl. Bet līdz noteiktam solim. Es tumsā tik ielādēju Ilford m/b filmu tankā, pēc attīstīšanas gan, jāatzīstas, skanēju uz tiem pašiem cipariem...
Vot šajā vietā es vairs šodienas filmas fanus nesaprotu. Teorijā lauzt šķēpus par filmas super-puper priekšrocībām, bet praksē- finālā vienkārši jemt un uztaisīt ciparfailu... Ja jau tā fano par analogu, tad līdz uzvaras galam- gatavai bildei uz "klasiskā" fotopapīra.
Schneider:
Sēž vēl. Bet līdz noteiktam solim. Es tumsā tik ielādēju Ilford m/b filmu tankā, pēc attīstīšanas gan, jāatzīstas, skanēju uz tiem pašiem cipariem...
Vot šajā vietā es vairs šodienas filmas fanus nesaprotu. Teorijā lauzt šķēpus par filmas super-puper priekšrocībām, bet praksē- finālā vienkārši jemt un uztaisīt ciparfailu... Ja jau tā fano par analogu, tad līdz uzvaras galam- gatavai bildei uz "klasiskā" fotopapīra.
Ilgi tas neies, rau kur Sony ar lielu ticamību gatavo FF melnbalto sensoru. Domāju ka tam filma vairs netiks līdz ne pēc viena parametra: www.sonyalpharumors.com...
Ilgi tas neies, rau kur Sony ar lielu ticamību gatavo FF melnbalto sensoru. Domāju ka tam filma vairs netiks līdz ne pēc viena parametra
Pofig ko kāds taisa analogā sistēma dzīvos mūžīgi Piemēram mūzika vinil daudzi norakstija 90tos gados, bet tagad ar katru gadu vinil plašu tirdzniecība tikai aug..........
Oliss:Bet man ir bēda....gribu jaunas labas tumbas, bet naudas tagad nav un nāksies palikt gribot ........
Ja nu Tu Oliss nefleitē, tad apskaties te, būs ar visu atlaidi, gala cena 269 paundi! www.superfi.co.uk...
P.S. Mission ir pirmais aizjūras brends, kas man piederējis, aizgāja pēc dzīvokļa apzagšanas Rīgā. Pēc tam esmu ieteicis pāris draugiem, vienam arī nopirkt palīdzēju un visi ir starā. Atsauksmes netā pats atradīsi. Krāsu izvēle arī laba.
GunarsII: Ilgi tas neies, rau kur Sony ar lielu ticamību gatavo FF melnbalto sensoru. Domāju ka tam filma vairs netiks līdz ne pēc viena parametra:
Nesaprotu, kāda mārrutka pēc digitālajā fotogrāfijā vispār vajadzīgs "melnbaltais" sensors. Pasaule takš ir krāsaina, bet MB faniem Fotošops un jaudīgs kompis nahrenizēs krāsu daudz labāk par fotoaparāta relatīvi vājo procesoru.
GunarsII: Ilgi tas neies, rau kur Sony ar lielu ticamību gatavo FF melnbalto sensoru. Domāju ka tam filma vairs netiks līdz ne pēc viena parametra:
Nesaprotu, kāda mārrutka pēc digitālajā fotogrāfijā vispār vajadzīgs "melnbaltais" sensors. Pasaule takš ir krāsaina, bet MB faniem Fotošops un jaudīgs kompis nahrenizēs krāsu daudz labāk par fotoaparāta relatīvi vājo procesoru.
Būtība ir tā, ka pikseļi "no dabas" ir melnbalti, krāsu tie iegūst pateicoties Bayer filtram. Ja šo filtru novāc, dramatiski pieaug gan izšķirtspēja, gan jūtība, gan dinamiskais diapazons, tapēc domāju, ka ar šo gājienu filma tiktu pārspēta. Saprotams, ka tas viss tiek darīts tikai izdabājot melnbalto bilžu faniem, bet tādu jau arī te Blogā nav mazums.
GunarsII:
Ilgi tas neies, rau kur Sony ar lielu ticamību gatavo FF melnbalto sensoru. Domāju ka tam filma vairs netiks līdz ne pēc viena parametra
Pofig ko kāds taisa analogā sistēma dzīvos mūžīgi Piemēram mūzika vinil daudzi norakstija 90tos gados, bet tagad ar katru gadu vinil plašu tirdzniecība tikai aug..........
Vecās plates es vēl saprotu-analogs,bet kāds sakars mūsdienu grupām/izpildītājiem ar platēm.Šodien viss jau no paša sākuma rakstās ciparā un pēc tam "pontu" mīļotājiem ieraksta LP.Tāpēc man liekas,ka šodien mūsdienu LP pērk dēļ kiča nevis dēļ skaņas.
Nu te akal aizgāja - 5 km braukt ar mašīnu/riteni, kāds dokuments ir labāks, driķēts uz printera vai ar pišmašinku Moskva, vai avīzei, kura taisīta nevis datorsalikumā, bet ar burtliča darbu, ir kāds īpašs smeķis. Vienkārši ir nodarbība, kura cilvēkam patīk kā process. Es pa reizei uztaisu sev kādu mēbeli, lai arī deficīta šodien nav un poļu mēbeles nemaz nav tik briesmīgi dārgas. Arī visu pārtiku var nopirkt veikalā, bet cilvēki rušinās pa mazdārziņiem uz velna paraušanu, kaut arī zemes apstrādāšana, nodoklis pašvaldībai, mēslojums, braukāšana ravēt un novāktā attransportēšana līdz mājām kopsummā noteikti sanāks dārgāk. Tāpat ir arī ar to melnbalto filmu, varat uzskatīt, ka man ir dīvainīšu ģimene, bet man ir Olympus 35RC, dēlam Pentax Z-1P, bet meitai Pentax Z-20. Un noskanētu failu tomēr ir parocīgāk kādam aizsūtīt nekā filmas kadru, pie tam, bildes no tā var pasūtīt pasaules divās malās vienlaicīgi. Un par galīgi analogu skaņu šodien vispār runāt nevar, ja pa starpu ir mikrofoni un visādi jebļektroniski trakti. Tāda bija tikai no Edisona sonogrāfa.
Vecās plates es vēl saprotu-analogs,bet kāds sakars mūsdienu grupām/izpildītājiem ar platēm.Šodien viss jau no paša sākuma rakstās ciparā un pēc tam "pontu" mīļotājiem ieraksta LP.Tāpēc man liekas,ka šodien mūsdienu LP pērk dēļ kiča nevis dēļ skaņas.
Kā lai pasaka... Moderna deju muzika vinilā ir ērtāk lietojama DĪdžejam... Ar dīdžeju es nedomāju vienkāršu ierakstu secības kārtotāju, tam vinils ir tikai lieks smags neērts traucēklis. Bet ir arī vesela kaudze mūzikas, kuru rada mūsdienu grupas, bet kura neskaitās mūsdienīga...
Nenoliedzami milzīga daļa kā reizi tieši un tikai kičam...
Palaidniex, vai tad mūsdienās kāds uzmanto 50 gadus vecu studijas aparatūru un vinila plašu ieraksta un ražošanas tehniku? Gan jau ka visu studijā ietaksta digitāli, pēc tam uz datora failus apstrādā atbilstoši skaņas avotam un katara izplatīšanas veida/nesēja īpatnībām. Un tad ieraksta cd, aizsūta uz itunes un ieraksta vinila platē. Vinils no visa iespējamā saraksta ir viens no sliktākajiem - analogs nesējs, kur kvalitāte zūd ne tikai ierakstot, bet arī klausoties. Mūsdienās ierakstītai mūzikai labākais avots ir nekompresēts vai liela bitreita kompresēts fails.
Mūsdienās vinila atskaņotājs ar dažām platēm labi noderētu kā papildinājums vecam zenītam un žigulim. Un arī pamatā, ja ir interese tuvāk iepazīties ar hipsterīgām meičām
ak34: Mūsdienās vinila atskaņotājs ar dažām platēm labi noderētu kā papildinājums vecam zenītam un žigulim...
Īsti negribētu piekrist. Ar žiguli ilgi nepabrauksi, jo lūst un zapcacku nav, zenītam mūsdienu filmām nepiemērots slēdža ātrumu diapazons, bet plates var klausīties bez problēmām. Manējais Radiotehnikas atskaņotājs ar kaukādām 6AC-509 tumbām un baigo čupu plašu ir vasaras āra istabiņā tikai tādēļ, ka mājā īsti vietas nav. Pa manam te ir strīds par rakstīšanu ar lodīti vs tintes pildspalvu.
ak34: Mūsdienās vinila atskaņotājs ar dažām platēm labi noderētu kā papildinājums vecam zenītam un žigulim...
Īsti negribētu piekrist. Ar žiguli ilgi nepabrauksi, jo lūst un zapcacku nav, zenītam mūsdienu filmām nepiemērots slēdža ātrumu diapazons, bet plates var klausīties bez problēmām. Manējais Radiotehnikas atskaņotājs ar kaukādām 6AC-509 tumbām un baigo čupu plašu ir vasaras āra istabiņā tikai tādēļ, ka mājā īsti vietas nav. Pa manam te ir strīds par rakstīšanu ar lodīti vs tintes pildspalvu.
Ja ir vecās plates un atskaņotājs tad, protams, ja strādā - klausīties var. Savukārt tagad pirkt šādu atskaņotāju, lai klausītos mūziku, kas ierakstīta pēdējo 30-40 gadu laikā diez vai ir jēga, ja mērķis ir laba skaņa. Bet katram savas vajadzības un pielietojums šādsi tehnikai ir vēl jo projām.
"SITO klasika.latvijasradio.lv... PAKLAUSIETIES !!! pirms gulētiešanas, vai kā. runā Lapinskis, par vinilu, CD, mūsdienu mūzikas uzglabāšanu utt. domāts bija paskaidrot populāri, sanāca, kā vienmēr viņam ..... apmēram stundu tas viss iet, bet daudziem būs tā vērts
Ja ir vecās plates un atskaņotājs tad, protams, ja strādā - klausīties var. Savukārt tagad pirkt šādu atskaņotāju, lai klausītos mūziku, kas ierakstīta pēdējo 30-40 gadu laikā diez vai ir jēga, ja mērķis ir laba skaņa. Bet katram savas vajadzības un pielietojums šādsi tehnikai ir vēl jo projām.
Nu nevajag mest pilnīgi visu vienā maisā... vēljoprojām tiek izdoti un pirkti AAD "klases" CD... Tas ka aizvien vairāk, pat nospiedošā pārsvarā ir DDA "klases" LP, par to arī nestrīdos.
Starp citu, ja jau digitālais ir tik "kruta" kāda mārrutka pēc cilvēki visu to digitālo spītīgi vēlas sačakarēt ar lampu priekš un gala pastiprinātājiem?
Starp citu, ja jau digitālais ir tik "kruta" kāda mārrutka pēc cilvēki visu to digitālo spītīgi vēlas sačakarēt ar lampu priekš un gala pastiprinātājiem?
Grozies kā gribi, sākums un beigas neizbēgami ir analogas. Mikrofonā vispirms rodas spriegums, kas līdzīgs (ANALOGS!) balsij, bet beigās skaļruni rausta spriegums, kas atkal līdzīgs (ANALOGS!) tai pašai balsij. Bet pa vidu bieži vien ērtāk, precīzāk UN LĒTĀK ir modulēt, saciparot, dalīt, reizināt, saskaitīt, nodarboties ar augstāko matemātiku u.t.t.u.t.t.
Nu nevajag mest pilnīgi visu vienā maisā... vēljoprojām tiek izdoti un pirkti AAD "klases" CD... Tas ka aizvien vairāk, pat nospiedošā pārsvarā ir DDA "klases" LP, par to arī nestrīdos.
...cik esmu dzirdējis ar "smagiem metāliem" lampas nav lietojamas.
Digitāliem pastūžiem ir daudz sūdu,tas tiesa,bet labs verķis kož ārā lampas.Daudzi pērk jo 1.tas ir kruta 2.izskatās "dārgi" un tikai neliels daudzums ir tie,kam tiešām tas patīk un no tā kaifo.IMXO
palaidniex:Digitāls zāģis arī smuki nosvilina pīkstuļus...
Un Protams, katrai mūzikai savi instrumenti...
teišām kāds tagad ražojot mūziku ieraksta skaņu analogā nesējā un pēc tam to visu pārnes vinila platē? pa starpu visu samontējot un apstrādājot analogi.
palaidniex:Nu ok - ar to NOTEIKTI nenodarbojas širpotreba studijas... A to nodarbojas tikai visādi frīki... Gluži kā ar analogo fotogrāfiju uz stikla platēm...
tāpēc atskaņošanas galā ir jārūpējas par to lai avots būtu ar pēc iespējas lielāku bitreitu, pietirkamu "sampling" frekvenci un mazāku kompresijas pakāpi. Turklāt tiktu izmantots labs DAC. Ja klausās vinilu - atlike cerēt, ka tā radīšanai viss tas ir ņemts vērā, jo vinilā ierakstīsies kaut kas mazāk kvalitatīvs kā digitālais orģināls. Turklāt visticamāk arī vecie ieraksti lielajās studijās sen jau ir digitalizēti, ja ir kāda cerība tos jebkad pārdot.
Atskaņošanas analogajā daļā tā pat kā ierakstīšanā nekas gan nav mainījies mūžību - arī cenu ziņā. Ja gribas labu skaņu, jāmaksā daudz
Sūdi jau sākas tad, kad tiek lemts kā tehniski, fiziski utt. Veikt pašu ierakstu. Kādiem mikrofoniem, visu kopā, katru atsevišķi utt... Līdz ar to ļoti bieži, tas ko mēs dzirdam ierakstā - nemaz nav ierakstīts tā, kā mēs to dzirdam... Proti - mono balsi dzirdam stereo, ierakstīti instrumenti katrs atsevišķi, bet to izvietojums uz skatuves panākts digitāli utt. Vienas ģitāras pa grifu slīdošie pirksti rokgrupas akustiskajā koncertā skan vienā kanālā, bet pirksti, kas spēlē melodiju - otrā, bet tik tuvu ģitāru mēs neklausamies gandrīz nekad, itīpaši, ja klausamies grupas koncertu... Utt