forum.gif
Radiotehnika S 90 jeb 35AC-012
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Radiotehnika S 90 jeb 35AC-012
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. ...
  11. 19
  12. >
IerakstsAutors
Publicēts: 10.01.14 14:59 labots
 citēt
palsasīju...
Vo, Negatīvs pareizi uztvēra, jo šis apgalvojums, kas bija "Bet ir bijuši čaļi, kuri sūdzās, ka pie oriģinālajiem Bītlu ierakstiem subis mašīnā nezkāpēc nestrādā..." parāda vismaz dažas kļūdas:
1. ko apzīmē ar vārdu "oriģināliem"??? Plati taču autiņā nebāza... līdz ar to, kā domājams, ticis lietots audio CD... un šeit pirmais fēleris, kurš satāv no virknes kļūdu: slikts atskaņotājs bijis (tas ka adata nav pareizi nobalansēta esmu sastapies itin bieži klausoties mūziku, kuru zinu, kā jāskan, no tām pašām platēm ierakstītu CD... brāķis kādos 80%), tad kompresija, tad kādi DNF filtri un visādas knikšķu mašīnas, kas tikuši izmantoti skaņas traktā utt... un te jums CD jau samuhļīts ieraksts, ko tagad lepni saucam par "oriģinālu";
2. kā tas subs autiņā saregulēts, kāds krossovera regulējums, kā parametriskais ekualaizers sagrozīts, uz kādiem standarta skaņas etaloniem (pelēkais, rozā utml) skaņa regulēta vai vismaz uz kādas etalona mūzikas skaņots uz subjektīvitāti;
3. kādi fiziskie parametri subam: jauda, rezonanse, raksturlīkne;
4. kāda barošanas kvalitāte: vai pareizie vadi lietoti, kāds kondensators un audio akumulators ielikts.
utt. utml.
Publicēts: 10.01.14 15:01
 citēt
tad nu redzam, ka pat krieviem 1960-tajos jau bija maģis Jauza, kurš rotaļīgi atskaņoja 40-15000hz.... komplektā ar kādu Simfonija 003 zvēra verķis. ar apakšām, maģiem lielas problēmas nebija jau no pašiem pirmsākumiem, ar augšām gan, tur visu attīstības laiku jājās, lentas ātrums, materiāls, pārklājums.... ārzemju pārstāvjiem rezultāti vija stipri labāki
Publicēts: 10.01.14 15:07 labots
 citēt
palasiju Eltonu, un atcerējos, kā 1970-to beigās aizbraucu uz purčiku, uz vienu no savām tā laika točkām pēc ieraksta. tur džeks reklamē , pāreju no LP uz CD kā ieraksta izejmateriālu.... par CD toreiz maz ko zinājām, bija apaudzis ar mistisku auru supper-drupper formāks, kvalitāte -ekstāze...... liela bija mana vilšanās, kad to ierakstu uzliku mājās uz maģa.... ar vienvārdsakot - šoks , kā diena pret nakti , sliktā nozīmē. drīz tad arī pārgāju tikai uz Lapinski
Publicēts: 10.01.14 15:19 labots
 citēt
Tieši tā, reizē ar Juri tā arī rakstījām no platēm, cīnoties tikai ar lentas trokšņiem un mehānikas detonācijām, kur bez laba mehānisma, Dolbi (RIP) un dinamiskā filtra (tas cits stāsts, baigā cīņa bija, jo gatava jau nekā nebija, pašiem vien bija jārada) nu nekādi neiztikt. Skaņa tad sanāca samuhļita tikai lentas galā, bet klientiem patika, daži pat tos iemanījās pavairot tālāk.
...
Tad kāds būtu rezumē (ja topika autors nerādās un nestāsta savus piedzīvojumus)... ja ideālu skaņu varam iegūt ar nesalīdzināmi lieliem ieguldījumiem, analogā pret digitālo, tad gandrīz ideālu bildi šodien varam iegūt ar salīdzinoši samērojamiem tēriņiem, salīdzinot analogo ar digitālo foto. Ne?
Publicēts: 10.01.14 15:36 labots
 citēt
negatIvs:mūsdienās , jā dara viskautko, nav iespējams visam izsekot, bet mums jau saruna sākās par mistiskajiem bītlu ierakstiem, kurus subis negrib pazīt..... toreiz ar tiem ierakstiem bija tā, ka plates bija sastopamas 78 apgr/min, 45 apgr./min, 33apgr./min. pirmās LP izlaida vēl 1940-to beigās, un jau tad krutas magnetolas atskaņoja 50-16000hz. nu vot, un es domāju, toreiz tajos tālajos 1960-tajos , tām LP neko neapgraizīja, jo bija jau konkurence ar maģiem, gāja cīņa par kvalitāti,
ir man dažas vinila plates vēl saglabātas, arī no 1960-tajiem, arī dažas the beatles, ir klausītas uz dažādām aparatūrām, skan pavisam jēdzīgi, ir arī mašīnā subis, par kura esamību , kaut kad forumā rakstīju, esmu subjus palīdzējis ielikt paziņām, un nezinu , cik sūdīgam jābūt ierakstam, lai tas nestrādātu, ja viss ir pareizi pieslēgts

Jā un nē...
Ierakstīt frekvenci, kuru nevar atskaņot, bet kura var radīt nevēlamus kropļojumus uz tā uz kā 99% mirstīko klausīsies - arī nav prātīgi. Cik sanācis runāt - skaņas materiāls un tiražētais ieraksts nav gluži 1:1...
pat tiem pašiem 5, 10, 15, 20, 25 Hz - cik daudz muzikas instrumentus varat nosaukt, kas tajā frekvencē rada muzikālajai kompozīcijai nepieciešamu un pietiekami skaļu skaņu. Man nāk prātā pa lielam viens akustiskais instruments, kas var radīt tādās frekvencēs patiesi sajūtamu skanējumu. Un man arī ir aptuvnes priekštats, kā izskatās tas skaļrunis, kas to var cik necik līdzīgi atskaņot...
Publicēts: 10.01.14 15:59 labots
 citēt
o - šitāds, bet KRIETNI pārbūvēts arī man senčiem bija, visādas lentas ieskaitot ORWO arī vēl šķiet ka ir... tik bail aiztikt, ka viss ferīts nenobirst nost...
Publicēts: 10.01.14 16:51
 citēt
ar to apgraizīšanu, es domāju to, ka kaut kādos 1960-tajos, neviens ierakstot plati frekvences neapgraizīja uz,piemēram, 100 -12500hz, tikai tāpēc, ka vairumam bija tādu iespēju verķi
bet tās orwo lentes bija baigie sūdi. bieza pamatne, pārklājums kā smilšpapīrs
Publicēts: 10.01.14 16:58
 citēt
p.s. te es domāju studijnieci, no lielā ripuļa
Publicēts: 10.01.14 17:00 labots
 citēt
negatIvs:ar to apgraizīšanu, es domāju to, ka kaut kādos 1960-tajos, neviens ierakstot plati frekvences neapgraizīja uz,piemēram, 100 -12500hz, tikai tāpēc, ka vairumam bija tādu iespēju verķi
bet tās orwo lentes bija baigie sūdi. bieza pamatne, pārklājums kā smilšpapīrs

ar tām zemfrekvencēm domājot - gan jau ka grieza nost gan, varbū ne pie 100, bet nu zemāk gan, kādi 40-60 jau bija zemākais limits...
un tas 25 Hz SUbsonic filtrs tak ne velti parādījās uz stiprekļiem... ne visi skaļruņi spēj atskaņot nesadaloties reizinātājos atskaņot dzirdamā skaļumā zemās frekvences...
Publicēts: 10.01.14 17:04
 citēt
Platjoslas skaļruņi bija 63-12500, ja pareizi atceros, tieši tāda pati skaņu josla gāja arī radio УКВ diapazonā.
Publicēts: 10.01.14 17:09
 citēt
Elton,ja nav noslēpums,kāda tagad Tev ir sistēma ar kuru klausies mūziku?
Publicēts: 10.01.14 17:20
 citēt
man gan neprasa, bet aiz gara laika uzrakstīšu ..... ir man s90, ir www.sony.co.uk... , ir divi vintāžas sony pastiprinātāji, baigā starā neesmu, bet pagaidām pietiek, nav jēga izmest naudu par pēdējā bļāviena aparatūru, ja nav laika klausīties, cik paskatos kādu filmu, kādu tikko iegādātu DVD
Publicēts: 10.01.14 17:22 labots
 citēt
negatIvs:man gan neprasa, bet aiz gara laika uzrakstīšu ..... ir man s90, ir www.sony.co.uk... , ir divi vintāžas sony pastiprinātāji, baigā starā neesmu, bet pagaidām pietiek, nav jēga izmest naudu par pēdējā bļāviena aparatūru, ja nav laika klausīties, cik paskatos kādu filmu, kādu tikko iegādātu DVD

Man principā būtu interesanti palasīt uz kā "tauta" klausās mūziku(un vai vispār klausās),vienkārši Eltons izskatās tehniski zinošs tāpēc gribēju zināt ko Eltons lieto

...un ko klausies(CD,LP,mp3 utt)

p.s. prieks lasīt,ka cilvēks pērk dvd/cd nevis "kačā"
Publicēts: 10.01.14 17:24 labots
 citēt
negatIvs:man gan neprasa, bet aiz gara laika uzrakstīšu ..... ir man s90, ir www.sony.co.uk... , ir divi vintāžas sony pastiprinātāji, baigā starā neesmu, bet pagaidām pietiek, nav jēga izmest naudu par pēdējā bļāviena aparatūru, ja nav laika klausīties, cik paskatos kādu filmu, kādu tikko iegādātu DVD

tam jau ar nosaukto pietiek...

mājās jau daudziem nav nekā diža, ja tam nevelta laiku un tā lieta netiks darbināta tik bieži ...

man, piemēram, ir ne parāk dižs Yamaha pastūzis ar Audes trīsjosliu skaļruņiem, pioneer cd špīleris, bračkam uz brīdi aizdota kasešu dubultdeka (nav gan trīsgalviniece) un Sony platenšpīleris...

mašīnā ir mazliek vairāk ar jūtām - Alpine galva ar proci frekvenčjoslu dalījumā, A-B klases 5- kanālu pastūzi uz 7 skaļruņiem. Līdz labāk skanošajām Latvijas mašīnām ir kas jāpārtaisa, bet prieciņam un reizēm arī muzikālam baudījumam pietiek... 5 pārbūvi laikam vairs negribu. Pietiek!
Publicēts: 10.01.14 17:25 labots
 citēt
...tad sanāk,ka mājās mūziku neklausās?
Publicēts: 10.01.14 17:30 labots
 citēt
kā kurš, es pagaidām briestu custommade (paša vai ar kāda palīdzību taisītam) skaļruņu komplektam.
vēl jātiek galā ko būvēšu, bet ir divas versijas par skaļruņiem starp kuriem vēl jāizcīna iekšējā cīņa:

1. 50 litrīgu viena 8" platjoslas skaļruņa portētu kastu pāris vai
2. 20 litrīgu slēgtu viena 8" platjoslas skaļruņa "satelītus" ar visai interesantas konstrukcijas suba tumbočku... Tādā gadījumā tumbočka arī aprīkojas ar aktīvo pastūzi, filtriem un iepestītu AirPlay uztvērēju...
Publicēts: 10.01.14 17:31
 citēt
ir vēl vinils, netaisos izmest, ir arī atskaņotājs. ir dažas lapinska lentas, maģi izmetu, kasetes izmetu, ir lērums CD, DVD. mp3, reizēm iekačāju, bet tikai izlasītes veidojot, vai kaut ko pārbaudei, priekš paklausīšanašanā auto
Publicēts: 10.01.14 17:33
 citēt
Bumbakss Panasonic mājās un bumbakss Philips laukos.
mp3 pleijerītis, kad 3,5 stundas jākratās autobusā līdz Rīgai un tikpat ilgi atpakaļ.
Mašīnā iebūvētais rādiķis, hz kā saucas, virsū rakstīts vienkārši SEATAudio, bet labajās durvīs jau sāk blarkšķēt skaļrunis, būs jāmēģina dabūt vaļā un šrotā jādabū cits.
Publicēts: 10.01.14 17:36
 citēt
palaidniex:kā kurš, es pagaidām briestu custommade (paša vai ar kāda palīdzību taisītam) skaļruņu komplektam.
vēl jātiek galā ko būvēšu, bet ir divas versijas par skaļruņiem starp kuriem vēl jāizcīna iekšējā cīņa:

2. 20 litrīgu slēgtu viena 8" platjoslas skaļruņa "satelītus" ar visai interesantas konstrukcijas suba tumbočku... Tādā gadījumā tumbočka arī aprīkojas ar aktīvo pastūzi, filtriem un iepestītu AirPlay uztvērēju...

...vai tiešām ir vērts čakarēties ar "paštaisītu"??
Publicēts: 10.01.14 17:39
 citēt
Jolan:
palaidniex:kā kurš, es pagaidām briestu custommade (paša vai ar kāda palīdzību taisītam) skaļruņu komplektam.

...vai tiešām ir vērts čakarēties ar "paštaisītu"??

Zini, ir...
Līdzīgi skanošs rūpnieciskais maksā ČUM dārgāk. Tākā vairs neklausos tik daudz kā agrāk, paskrūvēties mazliet tāpat ir paticis, tad baigo naudu izgāzt un vienkārši nopirkt gatavas - nebūs tas...
Tāpat jau gluži par brīvu nebūs un bez dažiem simtiem latu neko neuzbūvēsi...
Publicēts: 10.01.14 17:42
 citēt

1. 50 litrīgu viena 8" platjoslas skaļruņa portētu kastu pāris
2. 20 litrīgu viena 8" platjoslas skaļruņa "satelītus" ar visai interesantas konstrukcijas suba tumbočku... Tādā gadījumā tumbočka arī aprīkojas ar aktīvo pastūzi, filtriem un iepestītu AirPlay uztvērēju...

ja papēta mūsdienu tumbu konstrukcujas, tad jāsecina, ka gadās redzēt visādus variantus, no parastas kastes, līdz drūmajiem labirintiem... un tad nu ir tā, ka jo mazāk zini , jo labāk.....
manā jaunībā bija vienkāršāk.... neko daudz nezin'āja, pēc 3 tehniskās skolas rekomendētās akustikas grāmatas tabulām , pēc basa skaļruņa laukuma , pēc līknēm noteica kastes izmērus [l ], vidējo skaļruni izolēja no galvenā tilpuma, ar kādu bērnu plastmasas spainīti, sameta vati, rur pēc rekomendācijām, kur eksperimentāli noteiktu. filtrus vienkāršus, izvairoties no serdēm spolēs, un no elektrolītiskajiem kondersatoriem
Publicēts: 10.01.14 17:57 labots
 citēt
Schneider:Bumbakss Panasonic mājās un bumbakss Philips laukos.

Par boomboxiem.
Kad iepriekšējā dzīvē biju tirgotājs uz Jāņiem veikalos vienmēr sagādāju šitos.

Tas ir JVC firmas lepnums, viņi to sauc par "boomblaster" Fenomenāls verķis, veikalos ap Ls 200. Ja noliek ārā pie guļbūves sienas, piebļauj un, galvenais, arī "piebasē" visu pasauli. Asprātīga konstrukcija, galos ir basenieki. Pašam nav, bet reizēm ņēmu līdz palielīties, diemžēl kādreiz paliku bešā, jo parasti uz Jāņiem visus izpirka.
Publicēts: 10.01.14 18:23
 citēt
šitādi boombsķiki man lieks der tikai jauniešu dzerstiņiem
Publicēts: 10.01.14 18:29
 citēt
negatIvs:ir vēl vinils, netaisos izmest, ir arī atskaņotājs.

un daudz tev tās plates ir??? :amazing:

Schneider:........ bet labajās durvīs jau sāk blarkšķēt skaļrunis....

tas ir signāls ka ir jāmaina durvis.......
Publicēts: 10.01.14 18:38
 citēt
Hehe, rekur manējais, 95.gadā pirktais, tehnikas brīnums:

Šodien savācu no remonta, jo disku nespēlēja, maģim nebija autostopa nevienā režīmā. Darbnīcā pateica, ka esot pieputējis, pieaudzis ar piepēm un sapujušas visas gumijas. Tagad akal viss strādā, par remontu samaksāju 10 Ērikus.
Publicēts: 10.01.14 18:45
 citēt
Schneider ir melomāns :face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 10.01.14 18:51 labots
 citēt
Jolan:šitādi boombsķiki man lieks der tikai jauniešu dzerstiņiem

Maldīgs apgalvojums. Man (opim), piemēram, šitāds brīnums dikti feini apskaņo līgošanu u.c. piknikus. Skaņas kvalitātē ieliek daudziem stacionārajiem mūz. centriņiem..:face-wink::

Bet mājās laikam otrādi, kā vairumam- mp3 ir tikai telefonā (laika kavēšanai ceļā), bet istabiņas plauktos - visādi "anahroniski" formāti- vinils, kasete, CD, DVD, VHS, MD..:face-wink:

Publicēts: 10.01.14 18:55 labots
 citēt
Jolan:Schneider ir melomāns :face-grin::face-grin::face-grin:

Man ir īpatnēja muzikālā gaume - vienādi cienu Megadeth Symphony Of Destruction, Connie Francis Come Sinfonia un Bēthovena simfonijas, bet ienīstu repu, Okartes fabrikantus un šlāgeraptauju mēslu talku muzikantus.

Un aplaizījos, skatoties uz Frīža tarkšķi. :face-grin:
Publicēts: 10.01.14 19:01
 citēt

Bet Jolan- grafomāns...:face-grin: :anger:
Publicēts: 10.01.14 19:20
 citēt
vispār, tai 1970-80 gadu aparatūrai, tāds funkcionāls, foršs dizains bija, piemineklis analogajām sistēmām...., man arī patīk :grimace:
Publicēts: 10.01.14 19:23
 citēt
negatIvs:vispār, tai 1970-80 gadu aparatūrai, tāds funkcionāls, foršs dizains bija, piemineklis analogajām sistēmām...., man arī patīk :grimace:

Kāpēc bija????? ir vēl........
Man darbā pastūzis kas pirkts 1980. gadā Japānā vēl aizvien bez problēmām strādā :grimace:
Man vispār ir kādi max 5 mp3 faili vot :grimace:
Publicēts: 10.01.14 19:26
 citēt
oliss nesaprati, man arī mājās ir divi vintāžnieki, un viens pie meiti;nas peciņas rīgā, bet to ražošana, laikmets beidzies
Publicēts: 10.01.14 19:29
 citēt
Friidis:

Bet Jolan- grafomāns...:face-grin: :anger:

Kas par to liecina?
Publicēts: 10.01.14 19:33 labots
 citēt
negatIvs:vispār, tai 1970-80 gadu aparatūrai, tāds funkcionāls, foršs dizains bija, piemineklis analogajām sistēmām...., man arī patīk :grimace:

Laikam jau mums (večiem gados) nostaļģija par laikiem, kad "zāle bij zaļāka un debesis zilākas.." .:face-wink:
Beidzot izdevās nopirkt sev Ebajā komplektiņam (ar esošo kasešnieku un platinieku) smuku, retu un kvalitatīvu stipreklīti (Aiwa AA-8700).
Tiešām smuks un funkcionāls, ceru, ka arī kvalitatīvs. Rīt beidzot dabūšu no vāczemes un uzreiz došu čomam , lai riktīgi sačiņī un notestē.

Publicēts: 10.01.14 19:35
 citēt
tāds plauktā labi izskatās, ne kaut kāds melllls klucis un debīla paskata pults komplektā :bad_smile:
Publicēts: 10.01.14 19:35
 citēt
izskatās jau fundamentāli
Publicēts: 10.01.14 19:40 labots
 citēt
neesmu tagad pie sava kompja, nav pa rokai adreses, bet ir rīgā kanāls, kur tirgo visāda veida vintāžniekus, magnetolas, pastiprinātājus , tumbām gan izvēle nav liela, tunerus utt. reiz , bet pasen biju , kaut kādā sakarā forumā ielicis to adresi
Publicēts: 10.01.14 19:47
 citēt
Tas gan būtu interesanti.
Publicēts: 10.01.14 19:47 labots
 citēt
negatIvs:tāds plauktā labi izskatās, ne kaut kāds melllls klucis un debīla paskata pults komplektā :bad_smile:

Pašlaik man nav mells, bet tāds tumšbrūns klucis. Abet toties ar cmukiem nostaļģiskiem indikatoriem...:face-wink:

Protams, vietējie audiofīļi tūlīt viņu "noliks", jo būvēts nevis uz lampām, bet uz lielajām mikrenēm , a man "pofig" (tāpat, kā ar skuķiem- lai ir dumja, toties smuka)..:face-grin:
Publicēts: 10.01.14 19:50
 citēt
un patafons tev kāds???
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6