Kā NU UN???? NU KROPĻI taču! Visam ir robežas - un tās ir ABSOLŪTI skaidras - Frīža budžets - ja kaut kas rauj pāri, tad acis aizmiglojās un kirdik - visas tēmas pārvēršas vienā.
BĻĀVIENS!!! Šeit ir konkrēta "mazbudžeta" cilvēka tēma par konkrētām Radiotehnikas S-90 tumbām (vai citu mazbudžeta tehniku) un kā viemēr vismaz pārdesmit krāna mazspējas "profiņu" atradīsies ar tekstu, ka tā ir malka, mēsls utml. Māri, vai Tev tiešām tik dikti naba niez tēmās par Leica & Co, ka arī šeit jāpalielās? Neviens takš neapšauba, ka esi krutākais latvju pāķu profiņš! Es jau vecs un dumš, bet diemžēl pat viedā Googles tante neprot pateikt par Tevi neko nopietnāku!
andre:te daudzi apdirš RRR Giant FS-100 tumbas. man tās ir mājās un esmu pats piedzīvojis ka tās sāk 3 reizes labāk skanēt pieslēdzot tām labu stereo pastūzi, kas normāli velk 4 omus, uzliku labu strāvas filtru, pareizi viņas novietoju telpā. un sāka normāli skanēt ! parādiet man citu ražotāju grīdinieces šajā cenu diapazonā (jaunas nevis lietotas), kas skanēs labāk !?!?!
būtībā, izdodās apdirst ne Giant FS-100, bet pašiem sevi ..... vidējie un pīkstuļi , šitām tumbām ir ražoti Dānijā, VIFA ..... un šajā cenu kategorijā visticāmāk nekā labāka nav. esmu dzirdējis kombinacijā ar Yamaha pastūzi..... ramšteins skanēja zvērā
Kā NU UN???? NU KROPĻI taču! Visam ir robežas - un tās ir ABSOLŪTI skaidras - Frīža budžets - ja kaut kas rauj pāri, tad acis aizmiglojās un kirdik - visas tēmas pārvēršas vienā.
BĻĀVIENS!!! Šeit ir konkrēta "mazbudžeta" cilvēka tēma par konkrētām Radiotehnikas S-90 tumbām (vai citu mazbudžeta tehniku) un kā viemēr vismaz pārdesmit krāna mazspējas "profiņu" atradīsies ar tekstu, ka tā ir malka, mēsls utml. Māri, vai Tev tiešām tik dikti naba niez tēmās par Leica & Co, ka arī šeit jāpalielās? Neviens takš neapšauba, ka esi krutākais latvju pāķu profiņš! Es jau vecs un dumš, bet diemžēl pat viedā Googles tante neprot pateikt par Tevi neko nopietnāku!
cilvēks jau neteica, ka tie viņam griesti - prasīja vai jēga ņemties.
Ja kāds šeit paprasa vai bišķi pafilmot ir jēga ar Zenit, tad Frīdim mirklī ir ko ieteikt tik mazliet ceļot budžetu - bet šinī tēmā nē - stroga griesti un basta - tālāk suņi un nelieši.
Māri, es takš netaisos ar Tevi strīdēties, jo labi zinu Tavu absolūto pārliecību , ka bez f1,0 (vai vismaz 1,2) stikla sevi cienošs cilvēks vispār nebildē! Un, ja kādam ir "tikai 1,8" tas nav nopietnas sarunas cienīgs.. Es vēlreiz atgādinu- šī konkrētā tēma ir frīžveidīgiem nabadziņiem, nevis dižiem feinšmekeriem. Esi vecis jau gados, bet krāniņš tāpat niez? .
Nezinātājiem atgādināšu, ka visu savu mūžu līdz penzijai esmu nostrādājis mazbudžeta iestādē (par poliču ekspertu- kriminālistu, nevis ceļu policistu), taču esmu daudzmaz pieklājīgu tehniku mīlošs cilvēks un tādēļ ar savu nelielo budžetu visu laiku esmu bijis "price/perfomance" spīlēs- attiecīgi "santīma sekss" saprāta robežās vienmēr ir bijis manās prioritātēs... Un joprojām uzskatu, ka vairāk būtu jārespektē cilvēks, kurš par saprātīgu naudiņu atrod pieklājīgu tehniku, nevis bagāts "jaunais krievs" aveņkrāsas praķī ar zelta ķēdi un Leikas butaforiju uz kakla!
Friidis:Māri, es takš netaisos ar Tevi strīdēties, jo labi zinu Tavu absolūto pārliecību , ka bez f1,0 (vai vismaz 1,2) stikla sevi cienošs cilvēks vispār nebildē! Un, ja kādam ir "tikai 1,8" tas nav nopietnas sarunas cienīgs.. Es vēlreiz atgādinu- šī konkrētā tēma ir frīžveidīgiem nabadziņiem, nevis dižiem feinšmekeriem. Esi vecis jau gados, bet krāniņš tāpat niez? .
Nezinātājiem atgādināšu, ka visu savu mūžu līdz penzijai esmu nostrādājis mazbudžeta iestādē (par poliču ekspertu- kriminālistu, nevis ceļu policistu), taču esmu daudzmaz pieklājīgu tehniku mīlošs cilvēks un tādēļ ar savu nelielo budžetu visu laiku esmu bijis "price/perfomance" spīlēs- attiecīgi "santīma sekss" saprāta robežās vienmēr ir bijis manās prioritātēs... Un joprojām uzskatu, ka vairāk būtu jārespektē cilvēks, kurš par saprātīgu naudiņu atrod pieklājīgu tehniku, nevis bagāts "jaunais krievs" aveņkrāsas praķī ar zelta ķēdi un Leikas butaforiju uz kakla!
Ņu var jau santīmu drātēt, bet pa burzmu prātu nevajag sacaurumot. Kur tu te atradi leikas, pontus, biežņus un visu pārējo, ko izfantazēji? Pat ja kāds te vicina uz tādu - visdumjākais ir tupa apskaust...
Friidis:Kurš te "tupa apskauž"? Te tikai "tupa plātās" garīgi ierobežoti tipi , kuriem svarīgākā mērvienība ir € , nevis HZ!
Un no kurienes to tu izrāvi? Pri čom te $ ???? Un ko tie Hz tev dos? Ir tūkstošiem skaļruņu ar ~ vienādiem Hz...
Es to izrāvu no tēmas nosaukuma- S-90! Ja Tev ir kautkas būtisks sakāms, savu krāniņu vari staipīt citās tēmās. Spriežot pēc ambīciju līmeņa, neko īpaši gudrs neesi..
palaidniex:Klau vecais - es vēlreiz prasu VAI tev viss ir kārtībā. Patiešām nemet? Kur tu, izņemot savā apreibušajā prātā, redzi dajebkādas ambīcijas?
Klau, jaunēkli, kurā vietā man Tevi būtu jārespektē? Bildes galerijā pārsvarā labas, bet diemžēl nekā ģeniāla! Bet Tavā audiotehnikas apspriešanā vairāk saskatu puicisku dižošanos nekā rālu sajēgu!
Klausies, tu tiešām nemet? Viss patiešām ir kārtībā un esi pie pilnas sajēgas???? Arkārtoju jautājumu, kur tu redzi ambīcijas, leikas, un kāds,tam visam sakars - šā topika tēmai ar manām sendienās radītām bildiņām???
Nu - ekspert kriminālist tīri nu mundieri, šmuci sev sagāzis virsū jau esi bezjēgā!
Friidis:Skatos, ka neko vairāk par alkohola tēmu neesi spējgīs piedāvāt. Katram sava sāpe......
Es kļūdos un tu cienījamā vecumā pīpē spaisu? Jo man vienkārši nav ideju kā var tik daudz tupu murgu samurgot par lietām, kuras nav bijušas..
Vēlreiz atkārtoju jautājumu, jo redzu ka nepielec - kur tu redzi ambīcijas, pie tam nepamatotas, kur es blatoju un kāpēc? citātus vari atrast? Vai pats esi izfantazējis?
P.s. S-90 patiešām var izmantot tikai kā paliktni, skapīti vai dekoru - esi mierīgs, tai pašai Radiotehnikai ir citi skaļruņi, kas skan ievērojami labāk! Un tās ne vienmēr ir pašas jaunākās un dārgākās skaļruņu sērijas!
Iz gamna kanfet ņe ļepjat! Neatkarīgi ko dzer, pīpē vai osta! Un nostaļģija tās nepadara par labākām kādas tās patiesībā ir...
Laurelz: PS. Tik gribēju piebilst, ka tas nav masveidā ražošanai, mans fāters turpat vai dien dienā sēž pie elektronikas jau ~ 40 gadus. Ja viņš kko pabeidz, tad tas ir atstrādāts līdz pēdējam sīkumam. Un viena no lietām ir pārbūvētā S90.
Man nav īsti skaidrs kāda mārrutka pēc ir jāpārbūvē slikta S90, ja vienkāršāk ir uztaisīt visu no "0"?
Nav lustes ilgi analizēt- bet viss Tavs teksts no paša sākuma ir plātīšanās!! Atkārtoju, ka ne visiem ir iespējas nopirkt kvalitatīvu tehniku bet S90 ir pieklājīga alternatīva.
Man nav īsti skaidrs kāda mārrutka pēc ir jāpārbūvē slikta S90, ja vienkāršāk ir uztaisīt visu no "0"?
Nav lustes ilgi analizēt- bet viss Tavs teksts no paša sākuma ir plātīšanās!! Atkārtoju, ka ne visiem ir iespējas nopirkt kvalitatīvu tehniku bet S90 ir pieklājīga alternatīva.
Sākumam labāk būtu paskaidrojis, kā labāk iesākt!
Īpaši lēnajiem iesaku jau PIRMAJĀ lapā izlasīt pirmo roku - Eltona - skaidrojumu - izsmeļoši, konkrēti un nepārprotami! Ko tev vēl vajag??? Taisīt no rokas? Elementāri - jebkura kaste ko pasūtīsi pie galdnieka vai kvalitatīvi izgatavosi pats, būs labāka par to mēslumēslu ar nosaukumu S-90. Pilns internets ar gatavām konstrukcijām un norādi uz ne pārāk dārgiem komponentiem. Kur te augsprātība? Maķ? Vai tiešām vecums nenāk viens tik ļaunā formā???
Nu nebūs tik smuki kā baisi dārgais gals, ja,pats nepacentīsies ar slīpēšanu beicēšanu, finierēšnu (tik nečīksti cik tas maksā, pat ja pats taisa) vai vēl kādām izvirtībām. varbūt bez tā visa izskatīsies necili, bet ne sliktāk kā 90-nieces, otrkārt paša taisītas un treškārt ar visai lielu varbūtību ka krietni labāk skanošas... Pie kam pirkt s-90 un šķūnēt visticamāk sanāks dārgāk un ar sūdīgāku rezultātu! S-90 sūtība bija daudz un lēti saražot!
Jā, protams dārgāki skaļruņi, ko ieskrūvēt konstrukcijā, vai gatavas dārgākas aukustiskās sistēmas, ja zina ko pērk (iepriekš paklausās, palasa un pakonsulējas, bet tas jau baisu naudu maksā), ļauj sasniegt labāku rezultātu, ja zina un saprot ko grib. Tā taču arī baisa augstprātība.
Tā pati visaton.de lapa, ko pieminēja ļaunais augstprātis Māris, ir pilna ar gataviem risinājumiem dažādās budžeta kategorijās, precīzi rasējumi un daļu komplekts, spēj tik skrūvēt! Bet nē viss esot tik augstprātīgi!
Tiešām viens vecuma marasma ( un neesmu drošs par prāta skaidrumu) apsēsts vecis, kas visu mēra citiem pieejamā nez kāda $$$$ apjomā....
Tik nesaprotu, ko es viņam nodarījis? Kā iekodis, kā apvainojis un kādā sakarā augstprātīgajos biezmaņos ticis? Ja viņam grūti izlasīt tekstus, atcerēties un tos sakarīgi analizēt - ko atliek secināt?
Palasot tak saprotams viss. Onka pirms pārdesmit gadiem slienājās ap komisijas veikaliem Nu tagad slienājās pa internātvekaliem. Onkulis sapiktojās ka nekas nav mainijies un mazliet palamājās.
palaidniex:
Sākumam labāk būtu paskaidrojis, kā labāk iesākt!
Sākumā vajag biki pakrāt vai paņemt līzingā puslīdz normālu "mantu".Lietot,baudīt un ar laiku sapratīsi ko un kāpēc vajag mainīt,bet var būt arī nevajadzēs mainīt
Bļāviens-īstais krānu staipītāju topiks! Nu uzjautāja sāķumā viens cilvēciņš par par "budžeta" akustiku. Rezultātā salasījās plātīzeru bars, kas "nolika" nabadziņu pie vietas. Tikai viens no lielībniekiem - jolans- apskaidroja savu sistēmu, ar ko audiofīlim vajadzētu sākt. Pārējie tik tukši plātās! it sevišķi skaļākais bļauris- palaidnieks! Varbūt atveriet kādu "biezo" tēmu un tur dižojaties- vai bailes, ka nebūs nabaga apjūsmotāja auditorijas?
Bet āksts "Ments 2" vispār neko nejēdz no tēmas- tika tupus mentiskus uzbraucienus!
kas te ko ņemties? s-90, ir sava laika produkts, ar visām no tā izrietošām sekām, bet laikam vispopulārākās, vismasveidīgākās, visvairāk leģendām apvītās skandas, kādas vien ražotas, un tas pateicoties tam, ka nebija iespējama alternatīva iegādē, ja nerēķina komisijas veikalus, un universālais pielietojums, sākot, no nelielām diskotekām, masveida dzerstiņu un dzīvokļu apskaņošanu. s-90 tirgus, vēl nav miris..... ss.lv pa 100eiro iet griezdamās...., leģenda dzīvo ...... atgriežoties pirmajā lapā, pie Eltona rakstītā ...... kāpēc būtu jātaisa fāzu invertors ciet? ...... , ja nu kāds izdomā restaurēt ........
Vēlreiz atgādināšu, ka šī ir 90-to gadu tehnikas relatīvu nabadziņu tēma. Es arī pie tādiem piederu! Negatīv, par cik es Tevi arī bik reāali pazīstu, Tavu viedokli uzskatu par reāli saprotamu un gana respektējamu! Bet, piemēaram, "Pasažieris"palaidnieks utml "zinātāji" neko vairāk par prastu plātīšanos neizrāda. Tie, kas tiēšām sajēdza, un kas var tēmu reāli apskaidrot- kā piemēram Eltons, ir visnotaļ respektējami cilvēki, taču viņuu statuss nekādīgi neatbilst lēt o FB amatieru formam!
Kā jau rakstīju- mana "zaļā gurķa" pieredze 80-tos gados bija visai pieticīga un tādēļ ar to lepoties nevaru.
man dzīvoklī vietas pietiek, un es vēl savējās s-90 neesmu izmetis, atstāju kā vēstures liecību, ir pieslēgtas un funkcionē. ir saimniecībā arī www.sony.co.uk... , par kurām stāvā sajūsmā arī neesmu. gan dizains apnicis, gan , tjipa basu pietrūkst. jāpamaina stiprekļi, ja nelīdzēs, jāsit gaisā. labam paziņam ir, jau iepriekš pieminētās Giant FS-100, komplektā ar yamaha stiprekli. tad tā radiotehnika skan patīkamāk.....
Friidis:Vēlreiz atgādināšu, ka šī ir 90-to gadu tehnikas relatīvu nabadziņu tēma. Es arī pie tādiem piederu! Negatīv, par cik es Tevi arī bik reāali pazīstu, Tavu viedokli uzskatu par reāli saprotamu un gana respektējamu! Bet, piemēaram, "Pasažieris"palaidnieks utml "zinātāji" neko vairāk par prastu plātīšanos neizrāda. Tie, kas tiēšām sajēdza, un kas var tēmu reāli apskaidrot- kā piemēram Eltons, ir visnotaļ respektējami cilvēki, taču viņuu statuss nekādīgi neatbilst lēt o FB amatieru formam!
Kā jau rakstīju- mana "zaļā gurķa" pieredze 80-tos gados bija visai pieticīga un tādēļ ar to lepoties nevaru.
Klau Frīdi - neliela rocība neattaisno stulbumu, tereotipus un nedod tiesības citiem likt sajusties kā apbižotājiem. Nu man ir bijusi visdažādākā tehnika - sākot ar mono kasešniekiem Elektronika 302, lentiniekiem Astra, Steropastūzi VEF 101-Stereo, Ir bijusi Radiotehnikas kasešu šūplāde, S-90, pēc kurām tika iepirkts RRR Subvūfera komplekts, tad sapratu cil lieli mēsli ir S-90, tad iepirku Audes (igauņu) akustiku (lielisks komplekts, kas tolaik maksāja 15 lati dārgāk nekā S-90 grabažas un kalpo vēljoprojām, kā arī miuzikāli klausāmāks vēl joprojām, ir bijuši Pioneer pasiprinātaja laiki, kuru pirku nokurinātu un devu remontēt, tagad ir labu laiku Yamaha, kas faktiski neapmierina, bet cienījamu pastūzi ņemamā cenā, kas uzturētu PL pieslēgumu neesmu atradis (tiesa neemu baigi iesprindzis arī). Ir SONY platenšpīleris un ir Pioneer cd-špīleris? un? Ko tas maina? Kāds tam visam sakars ar savas nelielās rocības sludināšanu un apvainošanos! Vēlreiz atkārtoju - ir iespējas tikt pie Ļoti labi, patiešām labi skanošiem skaļruņiem daudz lētak nekā par uzķūnētiem s-90 skaļruņiem. Tev kā santīma drātētājam jau vajadzētu saprast, ka no sūdiem konfektes nelipina, vai nu taisa pats no kakao un cukura, nevis ēd mēslus!
Esmu sapratis, ka tie RRR skaļruņi, kurus RRR ražoja 70-tajos gados un jau pieminēju ir vēl lētāki un krietni labāki par tām S-90 kastēm, kurām nekā vairak par padomju pieejamā širpotreba auru nav.
Patreiz ir iepirkts Visaton platjoslas skaļruņu pāris, kam ir pasūtīts filtriņš un jātaisa 20 l kastiņas, domāju atvēzēties vienam daļēji modificētam Visaton subvūferim, ko pašam vien nāksies taisīt gluži kā un? Kāds te sakars ar pontiem?
"atgriežoties pirmajā lapā, pie Eltona rakstītā ...... kāpēc būtu jātaisa fāzu invertors ciet?"
Tranzistora izeja nespēj to gumijas gofras pļuru "saturēt": uz vienu sinosoīdas pusperiodu difuzors virzās uz vienu pusi, bet atpakaļ nāk atkarībā no gumijas elastības īpašībām, bet nevis no pievadītā signāla formas. Līdz ar to, pirmkārt, difozora svārstības nav precīza signāla atkārtošana, kā tam ideālā gadījumā jābūt un otrkārt, brīvā gaisā, ko rada milzu caurums tumbā, difuzors izdara papildus svārstības gofras saraušanās/izplešanās pašsvārstību rezultātā. Noslēdzot telpu, difuzoram tiek liegta brīvā svārstīšanās un viss svārstību spiediens darbojas kā tumbas rezonanses frakvence. Tiek zaudēta jauda, jo spiediens tagad ir tikai tiešais no difuzora priekšas, tiek paaugstināta rezonanse līdz tilpuma rezonansei, bet toties izpaliek liekā pļurināšanās un skaņa paliek bagātāka, jo to vairs nenomāc pretfāzes svārstības, kas bija lielākas par lietderīgo skaņu un kopsummā radīja nejēdzīgu monotonu dūkoņu, absolūti vienādu pie visiem skaņdarbiem.
Bija interesanta tēma, bet baigi daudz kašķa ienāca tēmā nebūtu slikti, ja katrs savu pieckapeiku iemestu patīkamākas gaisotnes tapšanā. Nu kā Eltons, piemēram.
Hi, hi, ... kur nu Friidis (visa mazlietotā karalis) dumš... tik skaisi "dzied", ka prieks klausīties
NilsS:Bija interesanta tēma, bet baigi daudz kašķa ienāca tēmā nebūtu slikti, ja katrs savu pieckapeiku iemestu patīkamākas gaisotnes tapšanā. Nu kā Eltons, piemēram.
Eltona pēdējās vārsmas, ne visai pārliecina .... pēc tāda principa, kā S - 90, ar to gumijas gofru, skaļruņus taisa pus pasaules firmas, tas nav kaut kāds radiotehnikas niķis. pamatprincipi skaļruņu būvē ir gandrīz identiski, atšķirās materiāli. skaļruņu būvē nav nepieciešami silikonu ielejas labākie prāti. taisīt ciet fāzu invertoru, ja kaste, nav rēķināta kā slēgta arī nešķiet loģiski.
auto audio, tur gan, ar kastēm, tilpumiem subvūferiem eksperimentē uz velna paraušanu. pat slavenas firmas, vispirms uz dullo, kādā aizmugures spārna kabatā kombinējot stikla plasta , finiera konstrukcijas izveido kādu nenoteiktu tilpumu <T>, kurā kombinējot fāzu invertora diametru, garumu, dažādus skaļruņus, dažādus pastiprinātājus, skaņu slāpējošo materiāla daudzumu kastē, finālā piemeklē optimālo skanējumu......