Kad pašam nav ar ko palielīties, visvienkāršākā krāniņa staipīšana ir citu "nolikšana". Negribu teikt , ka RRR būtu kautkas dikti labs, bet manai paaudzei dižas alternatīvas nebija!
Te neiet runa par Tavu paaudzi,bet par šodienu.
p.s. ...un krāniņu man staipīt nevajag,man viņš bez staipīšanas ir normāls
Ja man sagribas paklausīties plati, ieslēdzu RRR atskaņotāju ar kaukādām 6AC-509 tumbām, kurām katrai iekšā 2x4W platjoslinieki un klausos. Un neticu, ka, dabūjis dzirdēt pasaules klases nambē uan akustiku, šo ieslēdzot, es skrietu lēkt upē. Ar tām krāniņu staipīšanām gan aizgājusi epidēmija visās jomās - kam biezāka mašīna, pilnāka kadra fulfreims, 1-100000 Hz akustika, televizors pa visu sienu...
Kad pašam nav ar ko palielīties, visvienkāršākā krāniņa staipīšana ir citu "nolikšana". Negribu teikt , ka RRR būtu kautkas dikti labs, bet manai paaudzei dižas alternatīvas nebija!
Te neiet runa par Tavu paaudzi,bet par šodienu.
p.s. ...un krāniņu man staipīt nevajag,man viņš bez staipīšanas ir normāls
ar ko šodienas www.rrr.lv... , sliktākas par Gunāra nopirktajām Dali???
par Giant FS-100 vispār nerunāsim, kabina dārgajiem brendiem, palasi angļu hi-fi žurnālus.....
Neesmu dzirdējis Dali,bet tik cik esmu dzirdējis RRR,tā ir malka krāsnij.Diemžēl.Sen vairs nelasu aparatūras žurnālus,jo ne vienmēr manas domas sakrīt ar žurnālā rakstīto.Skaņu objektīvi novērtēt nemaz nevar(un skaņu mēs klausāmies ar ausīm,nevis skatāmies līknes).Katram patīk savs.
Jolan , Tev laikam terpentīna perebors organismā- visur jāiekašķē. Es nerunāju par zagšanu, bet gan par šodienas tehniskajām iespējām! Dikti šaubos vai pats visu godīgi pērc...
man kolēģis, nopirka sīkajam telefonu htc, uz dzimšanas dienu, bet tā riktīgi nenoinstruēja, un pats aicbrauca uz norvēģiju uz kādām divām nedēlām.bija nedaudz pārsteigts, kad saņēma rēķinu, toreiz vēl latos, vairāk par 50Ls. .... sīkas godīgi bija muzonu un viģikus iepircis .....
1. Par grabažu - a nafik man autobusā sēdināt telefona akuli, pie tam es esmu vecs un atpalicis no mūsdienu tehnoloģijām, nemaz nezinu, vai man tas ko vispār spēlē. Bet runa bija par akustikas kvalitāti, tad nu šajā ziņā ziņā nez vai no tava telefona līdz ausīm nonāk kas vērtīgāks. 2. Par zagšanu - katrs Latvijas iedzīvotājs ar kaka-lalā nodokli uz visiem datu nesējiem sen jau 10x ir apmaksājis autortiesības visiem pasaules izpildītājiem no Glena Millera līdz Kombuļu Inesei.
Jolan:Neesmu dzirdējis Dali,bet tik cik esmu dzirdējis RRR,tā ir malka krāsnij.Diemžēl.Sen vairs nelasu aparatūras žurnālus,jo ne vienmēr manas domas sakrīt ar žurnālā rakstīto.Skaņu objektīvi novērtēt nemaz nevar(un skaņu mēs klausāmies ar ausīm,nevis skatāmies līknes).Katram patīk savs.
Jolan! man sāk likties, ka esi pliks lielībnieks, ja tās kastes noliktu aiz aizskariem un tu neredzētu bredu, domāju, ka Tu izgāztos tāpat kā tie smalkie vīna pazinēji...
Irsis-Tu neticēsi,ka vīniem ir dažādas garšas,skandām ir atšķirīgi skanējumi .Ja cilvēks nejūt,nedzird vai neredz starpību,tas nenozīmē ka starpības nav.
Jolan:Irsis-Tu neticēsi,ka vīniem ir dažādas garšas,skandām ir atšķirīgi skanējumi .Ja cilvēks nejūt,nedzird vai neredz starpību,tas nenozīmē ka starpības nav.
Piekrītu, ka tā ir! Ja Tu to spēji, tad ok. esi gurmāns, bet diemžēl ļoti daudz ļautiņi publiski izbļaustās, bet kad nu pa īstam jāatpazīst brends, tā pļurkt.......
Jolan:Irsis-Tu neticēsi,ka vīniem ir dažādas garšas,skandām ir atšķirīgi skanējumi .Ja cilvēks nejūt,nedzird vai neredz starpību,tas nenozīmē ka starpības nav.
Jolan , tas takš pilnīgi saprotami. Man tikai šeit ir radies tāds štruntīgs iespaids, ka Tu tālāk par pliku plātīšanos netiec,,,
Jolan , tas takš pilnīgi saprotami. Man tikai šeit ir radies tāds štruntīgs iespaids, ka Tu tālāk par pliku plātīšanos netiec,,,
vienmēr var izveidot kaut kādu minimālo Hi-Fi komplektu, sākot no demokrātiskas summas, nav ko lauzt šķēpus par to kaut vai datorā - skaņas karti ieliekot atsevišķu
Ļoti sen vienā Austrijas TV šovā, kur piesakās cilvēki ar neparastām spējām, uzstājās kāda ceļmalas autoservisa čaļi. Viņi apgalvoja, ka dzirdot, kā pagalmā aizcērtas auto durvis, varot noteikt mašīnas modeli. TV viņiem sarīkoja testu, kur zēni savas spējas pierādīja. Kulminācija bija padomju Žiguļa ierašanās. Neko tādu viņi nebija un nemaz nevarēja būt dzirdējuši, tomēr izgāja uz tīru minēšanu. Pirmkārt, mašīnai jābūt kaut kur no austrumu bloka, jo tā nav pazīstama. Otrkārt, visizplatītākais ir Žigulis. Apspriedās, riskēja, lika uz Žiguli, un pareizi! Secinājums - skaņai ir atšķirības!
Bet skandas ir mūzikas instruments, bet vēl precīzāk būtu teikt - mūzikas interpretētājs, tāpēc ir neiespējami, ka visiem patiktu viens un tas pats. Gadu gaitā man personīgi ir tikai viena "sarkanā līnija" iestrādājusies - savām vajadzībām, mūzikas baudīšanai NEPIRKT NEKO, kas mazāks par apm. 15-20 litriem. No skandas tilpuma izriet gan frekvenču joslas apakšējā robeža, gan jūtība, lai ko arī kāds nemēģinātu apgalvot. Sīkākas nianses jau paliek arvien personiskākas. Piemēram, ir cilvēki, kam labāk patīk gumijotā zīda pīkstuļi ar "mīkstāku" skaņu, bet ir, kam patīk metāla kupoli, kas ir asāki un atstāj "dzidrāku" iespaidu. Mēģināt noteikt, kuram taisnība - nepateicīgs uzdevums.
Ļoti konkrēta atbilde.Kādu segumu Tu vēlies??Kāda informācija būs Tev segums????
Elementāri, Vatson. Parādi, kādu sistēmu pats lieto un pēc tam dižojies! Pēdējā laikā redzu, ka Tava dižošanās nemaz neatbilst Tavām spējām!
Es esmu penzis ar ierobežotu budžetu, Un manas iespējas atbilst mnaam budžetam.
Klausos B&W 803s ar jaudas pastiprinātāju Accuphase P-450,priekšpastiprinātāju Primare un CD atskaņotāju Grant Fidelity Reference Tube CD-1000(viss tiek barots caur IsoTek Sigmas filtru) P.S. kāpēc Tu vienmēr piemini,ka esi pensis un budžets nekāds.Tas šeit netiek apspriests.
Jolan: P.S. kāpēc Tu vienmēr piemini,ka esi pensis un budžets nekāds.Tas šeit netiek apspriests.
Redzi, es pieminu ne vienmēr! Es pieminu tikai tad, kad kāds tips ir lielīgi sadomājies, ka ir pasaules naba! Ir Tev neslikti aparāti, bet arī tas ir tālu no perfekcijas! Neciešu uzpūteņus un Tu tāds esi!
Jolan: P.S. kāpēc Tu vienmēr piemini,ka esi pensis un budžets nekāds.Tas šeit netiek apspriests.
Redzi, es pieminu ne vienmēr! Es pieminu tikai tad, kad kāds tips ir lielīgi sadomājies, ka ir pasaules naba! Ir Tev neslikti aparāti, bet arī tas ir tālu no perfekcijas! Neciešu uzpūteņus un Tu tāds esi!
Nabaga pensis nevar nomierināties.Šeit tiek runāts par dzird vai nedzird starpību.Tu man uzprasīji uz kā es klausos,es Tev uzrakstīju-atkal slikti.Es sapratu,ka Tu nedzirdi un neredzi starpību,tāpēc arī burkšķi un nevari nomierināties
p.s. es piemēram nejūtu starpību strap vīnu pa 5EUR un 50EUR,bet ir cilvēki kuri to starpību jūt un viņiem tas ir svarīgi.Tas nozīmē,ka viņi ir uzpūtīgi pasaules nabas?
Jolan, manuprāt, šoreiz runa ir vairāk par nostāju. Tas, ka vari atļauties dārgāku aparatūru, nedod Tev nekādas "guru" tiesības, lai RRR aparatūru augstprātīgi dēvētu par malku un tās īpašniekus par lētiem lošiem, kas neko nejēdz audiotehnikā. Tas tāpat, kā ar fototehniku- ja cilvēks var atļauties kaučkādu Leica, Zeiss & Co, automātiski nepadara viņu par Fotogrāfu (ar lielo burtu)... Un tāpat autotehnikā- blondīne ar papuča nopirktu Cayenne automātiski nekļūs par Šūmaheru...
Atļāvos iskatīties Tavā galerijā. daudzas bildes tiešām patika. Taču nekādu īpašo sajūsmu neizjutu. Praktiski tas pats, ko taisa Tevis noniecinātie lohi ar lēto tehniku!
Atgādinu- es neesmu pret labu un dārgu tehniku. Es esmu pret īpatņiem, kuri dārgas tehnikas esamību uzskata par automātisko caurlaidi "augstākajā līgā"...
Friidis: Tas, ka vari atļauties dārgāku aparatūru, nedod Tev nekādas "guru" tiesības, lai RRR aparatūru augstprātīgi dēvētu par malku un tās īpašniekus par lētiem lošiem, kas neko nejēdz audiotehnikā.
Pa manam, ja cilvēks gadiem ņemās ar pilnīgi cita līmeņa tehniku, tad loģiski, ka jēgas šim ir 100x vairāk nekā RRR slavētājiem - man ir 3 paziņas līdzīgi un labprāt pie jamiem paklausos.
Gluži otrādi - idiotisms ir neko nerubījot gaudot, ka ''nē RRR nav malka" ...
Pats neaizraujos jo klausos tikai savās 3 darbnīcās - tās visas ir lielas, augstiem griestiem un mēģināt tās apskaņot ir bezjēdzīgi, tādēļ vienīgo biezo skaņu turu mašīnā.
Plus par losi nevienu nesauca - par losi te kāds sajutās - un tā ir ļoti vērtīga atziņa - vecais labais ceļš uz progresu caur grābekli.
Māri, šoreiz es tikai aizstāvu savu "penžu & Co" mazbudžeta slāni. Piekrītu, ka RRR S90 nav nekāds pasaules brends, taču tas, ka dažreiz cilvēks B&W vietā nopērk S90, ne vienmēr liecina par nekompetenci, tāpat,kā nebūt ne visi B&W lietotāji ir audio speči. Biezs maks vēl nenozīmē labu sajēgu! Bet dižošanās ar pārticību nereti liecina tikai par šauru pierīti!
Friidis:Māri, šoreiz es tikai aizstāvu savu "penžu & Co" mazbudžeta slāni. Tas, ka dažreiz cilvēks B&W vietā nopērk RRR S90, ne vienmēr liecina par nekompetenci!
Frīdi, bet, izņemot Tevi, tak visi te runā par skaņu nevis naudu... Tu vēlies likvidēt pārējo sarunas jo S90 ir abstraktā klausītāja cenu griesti attiecīgi ir bezjēdzīgi runāt par skaņu? Tak ļoti interesantas lietas, saites utt. uzpeldēja šajā topikā.
Vo, poņeslosj! Es dziedu folkloras ansamblī, ar savām dabistiskajām balss saitēm, man pie kājas, ar kādām augšām, apakšām un jūtību tas aiziet pie klausītāja ausīm, ja plaukšķina nevis met ar puvušiem tomātiem, tātad - patīk.
Friidis:Māri, šoreiz es tikai aizstāvu savu "penžu & Co" mazbudžeta slāni. Tas, ka dažreiz cilvēks B&W vietā nopērk RRR S90, ne vienmēr liecina par nekompetenci!
Frīdi, bet, izņemot Tevi, tak visi te runā par skaņu nevis naudu....
Mārīt, atļaušos atgādināt šīs konkrētās tēmas nosaukumu! Tik pat labi Tu varētu tēmā par Zenītiem plātīties ar savām zināšanām par Ceiša f 1,0 gaišo optiku. Ne jau aiz laba prāta tauta pērk S90. Dažiem nav citas iespējas.
Bet 16 sarakstītās lapas labi demonstrē vietējo krāniņu staipītāju ambīcijas!
Starp citu man šodien lieliski nodemonstrēja ko var ļoti vecas RRR skandas... Es biju patiesi šokā... Nu jā tā paša RRR S-90 ar tām salīdzinot patiešām IR malka...