forum.gif
Radiotehnika S 90 jeb 35AC-012
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Radiotehnika S 90 jeb 35AC-012
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. ...
  4. 9
  5. 10
  6. 11
  7. 12
  8. 13
  9. 14
  10. 15
  11. 16
  12. ...
  13. 19
  14. >
IerakstsAutors
Publicēts: 31.01.14 13:48
 citēt
Tad jau jāmeklē priekš 2 omiem, jo manējā Philips centra skrandām ir tieši tāda pretestība.
Publicēts: 31.01.14 16:33
 citēt
Bildes:man pēkšņi 2x palielinājās dzīvoojamā platība un vajag nopietnu apgreidu... vot guļabistabā pietiks ar teac mikrisistēmu, bet lielajā dzīvojamajā istabā NAD'am kaut kas klāt jāslēdz...

...moška ir vērts NADu nomainīt :face-wink:
Publicēts: 31.01.14 16:50
 citēt
Publicēts: 31.01.14 17:11
 citēt
Jolan:
Bildes:man pēkšņi 2x palielinājās dzīvoojamā platība un vajag nopietnu apgreidu... vot guļabistabā pietiks ar teac mikrisistēmu, bet lielajā dzīvojamajā istabā NAD'am kaut kas klāt jāslēdz...

...moška ir vērts NADu nomainīt :face-wink:
kāpēc? lai arī huiņa, man tomēr siltas jūtas. pjure cd procesors, samaksāju kautkādus 250 lašus... nostalģija... tā tomēr nav figņa, kur procis izkalkulēts lai spēlētu visus formātus...
Publicēts: 31.01.14 17:15
 citēt
...es neteicu,ka "huiņa"!! Man liekas,ka Nad pastūzis nav tā vērts,lai ap viņu "būvētu" sistēmu:face-sad:
Publicēts: 31.01.14 17:34
 citēt
Jolan:...es neteicu,ka "huiņa"!! Man liekas,ka Nad pastūzis nav tā vērts,lai ap viņu "būvētu" sistēmu:face-sad:
nā, tas ir cd pleieris. pagaidām pierubināts pie teac. nav nekas ūder, bet man placebo efekts
Publicēts: 31.01.14 17:36
 citēt
Kas vainas NADam, ražotājs ir solīds un nekāda baigā revolūcija pastiprinātāju būvē nav bijusi. Domāju, ka te drīzāk ir jautājums par konceptu - vai vajag stereo skaņu, vai kinozāli.
Publicēts: 31.01.14 17:41
 citēt
GunarsII:Kas vainas NADam, ražotājs ir solīds un nekāda baigā revolūcija pastiprinātāju būvē nav bijusi. Domāju, ka te drīzāk ir jautājums par konceptu - vai vajag stereo skaņu, vai kinozāli.

Katrs "brends" skan savādāk.Man personīgi nepatīk kā skan Nad pastūži.
Publicēts: 31.01.14 17:52
 citēt
Bildes:
Maris:šitās stilīgas: www.ebay.de...

jā, pat apsveru, tikai domāju ka šipments būtu pilnīgi čau kostu ziņā...

Nu tikai nevajadzētu sacerēties kas viņās iekšā:

bet korpusi stilīgi - viņos varētu šmigu glabāt

a par vešanu... man ir LBSS vedis no ebay pārdevēja kurš nevēlas iet uz pastu (bij 30km šiem no trases jānovirzās) - atveda 45kg 70z80x125cm Durstu pa lašiem 35 laikam (ar visu pakaļ braukšanu pie pārdevēja).
Publicēts: 31.01.14 20:13
 citēt
Māri, a Tu domā, ka man virtuvē LR klasika no šitādām tumbām skanētu sūdīgi?
Publicēts: 31.01.14 20:25
 citēt
Bildes:Māri, a Tu domā, ka man virtuvē LR klasika no šitādām tumbām skanētu sūdīgi?

Nu radiosignāls pēc definīcijas ir nokompresēts (līdzīgi kā lērums websaitu kompresē bildītes) attiecīgi sūdīgi skanētu arī no kkādām feinšmeheru aktīvām tumbām kur katram skaļrunim savs stipreklis, bet noteikti skanētu labāk par

Publicēts: 31.01.14 20:43
 citēt
NilsS:
gruver:Atbildu Nilam - Paldies par atbildi. Jāpabeidz giča un tad jau domāšu par kombi. Valmieras mūzikas veicī pats neesmu bijis vismaz 2 gadus, tapēc nemācēšu pateikt.

atsūti pm, kad būs gatava!
Es ko līdzīgu provēju pirms gadiem 20, apmēram.......rezultāts sanāca nu tā.

Ok, bet tas drošvien tik drīz nebūs.
Publicēts: 31.01.14 21:33
 citēt
Maris:
Bildes:Māri, a Tu domā, ka man virtuvē LR klasika no šitādām tumbām skanētu sūdīgi?

Nu radiosignāls pēc definīcijas ir nokompresēts (līdzīgi kā lērums websaitu kompresē bildītes) attiecīgi sūdīgi skanētu arī no kkādām feinšmeheru aktīvām tumbām kur katram skaļrunim savs stipreklis, bet noteikti skanētu labāk par

nu kamō, ar visu kompresiju es jūtu atšķirību arī kā skan radio uz roadstar 15 latu radio un teac 250 latu minisistēmas
Publicēts: 31.01.14 22:06
 citēt
Šobrīd situācija ar radio nav tik skumīga, gandrīz visas stacijas internetā, daudzas 128 kbps bitreitā. Protams, kompresēts, bet labāk kā gaisā noķeramais.
Publicēts: 01.02.14 09:12
 citēt
Pinus:Šobrīd situācija ar radio nav tik skumīga, gandrīz visas stacijas internetā, daudzas 128 kbps bitreitā. Protams, kompresēts, bet labāk kā gaisā noķeramais.
128 ir nožēlojami maz...
Publicēts: 01.02.14 11:18 labots
 citēt
FM ideālā variantā nebūtu slikti, bet šajos viļņos ir daudz blakus efektu. lai daudz maz skanētu, jāmeklē rādžiņa , antenas atrašanās koordinātets telpā. kādreiz jautājumu varēja atrisināt piejūdzoties pie televizora antenas centrāla kontakta. ja ir iespējas, var uzlikt radio āra antenas ~ 15 eu. nez kur apklusa digitālā radio apraides programma? ..... esmu drusku palasījis, tad džeki forumos cērt ārā arī to...., konkrēti lasīju par viļņu, liekās, tur esperimentālā kārtā darbojās....

www.sakaru-pasaule.lv...
Publicēts: 01.02.14 12:23
 citēt
...tagad esmu redzējis,ka daudzi klausās caur internetu rādžiņu www.soundheaven.lv...
Publicēts: 01.02.14 12:29
 citēt
Jolan:...tagad esmu redzējis,ka daudzi klausās caur internetu rādžiņu [url=http://www.soundheaven.lv/lv/s/music-streamers/canp30-network-music-player-np30
vispār]http://www.soundheaven.lv/lv/s/music-streamers/canp30-network-music-player-np30vispār[/url] radio reāli sūkā - kā šķira. Kā var klausīties to, ko tev piedāvā citi??? Kas, cilvji ir auni? No rītiem LR1 - sakarīgas ziņas, un vēl radio klasika - tīri informatīvi - izglītībai.
Publicēts: 01.02.14 12:29
 citēt
Bildes:128 ir nožēlojami maz...

Tiešām domā, ka ir tik daudz tādi, kas spēj sadzirdēt atšķirību starp 128 un 320 bitreitu vai kaut bezzudumu formātu?
Publicēts: 01.02.14 12:50 labots
 citēt
Nu atšķirība starp 128 un 320 kbps tomēr ir dzirdama praktiski ar jebko, piemēram, ar manām Microlab Solo 6c datortumbelēm tā ir dzirdama ļoti izteikti.
Publicēts: 01.02.14 12:56
 citēt
Pinus:
Bildes:128 ir nožēlojami maz...

Tiešām domā, ka ir tik daudz tādi, kas spēj sadzirdēt atšķirību starp 128 un 320 bitreitu vai kaut bezzudumu formātu?

...bez "dzirdes",tas vēl ir atkarīgs no pārējā skaņas trakta
Publicēts: 01.02.14 13:19
 citēt
pa ļubomu... es nevaru akceptēt viduvējību. man ir absolūtā dzirde un laikam arī tālab augstas prasības.
Publicēts: 01.02.14 13:30 labots
 citēt
Bildes:pa ļubomu... es nevaru akceptēt viduvējību. man ir absolūtā dzirde un laikam arī tālab augstas prasības.

Augstas prasības dārgi izmaksā...:face-wink:

www.ebay.de...

www.ebay.de...
Publicēts: 01.02.14 14:04 labots
 citēt
...vai tad tas ir dārgi??:face-grin:

"Stikli" izmaksā dārgāk :face-wink:
Publicēts: 01.02.14 14:07
 citēt
Manuprāt, ar augstām prasībām attiecībā uz mūziku, radio ir tikai lai ziņas paklausītos.
Neatkarīgi, cik saspiestu vai nesaspiestu mūziku translētu. Ja es gribu tiešām klausīties mūziku, tad gribu dzirdēt to ko gribu, nevis to ko uzliek radio un vēl ar muldēšanu un reklāmām pa vidu..
Publicēts: 01.02.14 14:24
 citēt
Kad tikai sākās runas par maksas TV, viens no argumentiem bija, ka par raidījumiem un filmām maksā reklāmdevēji, kad sāksim maksāt paši, varēšot iztikt bez tā stulbuma. Bet tagad, kad maksā skatītājs, kāds attaisnojums var būt tiem Oldeis, Pamperiem, SMS Credītiem un pārējiem Urinaliem, bez kuriem tīrais raidījumu laiks ir vismaz uz trešdaļu īsāks?
Publicēts: 01.02.14 14:59
 citēt
Schneider:Kad tikai sākās runas par maksas TV, viens no argumentiem bija, ka par raidījumiem un filmām maksā reklāmdevēji, kad sāksim maksāt paši, varēšot iztikt bez tā stulbuma. Bet tagad, kad maksā skatītājs, kāds attaisnojums var būt tiem Oldeis, Pamperiem, SMS Credītiem un pārējiem Urinaliem, bez kuriem tīrais raidījumu laiks ir vismaz uz trešdaļu īsāks?

Ja tā, tad tiešām stulbi un faktiski tā ir krāpšana.
Anglijā ir maksas TV, bet galvenajos kanālos (nezinu vai tā pareizi teikt, valsts kanāji jau tie arī nav) BBC, reklāmas ir ļoti maz. Reizēm pat kādu prasās ja garās filmas laikā jāaiziet pačurāt.. :)
Publicēts: 01.02.14 16:16
 citēt
Bildes:
Jolan:...tagad esmu redzējis,ka daudzi klausās caur internetu rādžiņu [url=http://www.soundheaven.lv/lv/s/music-streamers/canp30-network-music-player-np30
vispār]http://www.soundheaven.lv/lv/s/music-streamers/canp30-network-music-player-np30
vispār[/url] radio reāli sūkā - kā šķira. Kā var klausīties to, ko tev piedāvā citi??? Kas, cilvji ir auni? No rītiem LR1 - sakarīgas ziņas, un vēl radio klasika - tīri informatīvi - izglītībai.

rādio fonam, der gan kodienā, gad darbā, gan braucot auto ..... kad nevar, uz sitiena izdomāt, ko grib klausīties.... uzliek rādžiņu un viss mierīgi .... :big_smile:
Publicēts: 01.02.14 16:49
 citēt
negatIvs: ...radio klasika - tīri informatīvi - izglītībai.

Man laukos visu laiku skan tikai klasika, jo katru stundu ziņas, rītos nav nekādu reportāžu no zoo mērkaķu būra, arī nav jābaidās, ka var uzsist pa ausīm kāds sen piegriezies gabals no 10 gadus nemainītas 100 dziesmu pleilistes vai 7 vārdu stulbums tipa "Tuvu tuvu tālu tālu ko vēl var vēlēties..."
Publicēts: 01.02.14 16:58
 citēt
Schneider:
negatIvs: ...radio klasika - tīri informatīvi - izglītībai.

Man laukos visu laiku skan tikai klasika, jo katru stundu ziņas, rītos nav nekādu reportāžu no zoo mērkaķu būra, arī nav jābaidās, ka var uzsist pa ausīm kāds sen piegriezies gabals no 10 gadus nemainītas 100 dziesmu pleilistes vai 7 vārdu stulbums tipa "Tuvu tuvu tālu tālu ko vēl var vēlēties..."

JĀ kopš viņi ieviesa STUNDU ziņas man jau nez cik ilgi skan vien LR KLASIKA , foršs muzons plus aktuālitātes ar bez izplūdumiem
Publicēts: 01.02.14 16:59
 citēt
es diezgan bieži paklausos, bet nav tā ka tikai kādu vienu noteiktu staciju......
Publicēts: 01.02.14 17:01
 citēt
reizēm, noteiktos brīžos, pat radio 2 ..... :bad_smile:
Publicēts: 01.02.14 17:02
 citēt
Publicēts: 01.02.14 18:48
 citēt
negatIvs:reizēm, noteiktos brīžos, pat radio 2 ..... :bad_smile:

Ох, ну ни..я себе струя!
Publicēts: 02.02.14 17:55 labots
 citēt
Bildes:
Maris:

nu kamō, ar visu kompresiju es jūtu atšķirību arī kā skan radio uz roadstar 15 latu radio un teac 250 latu minisistēmas

Atzīšos, ka es kā vecs dinozaurs bišķi nesaprotu šos tekstus. Mūsu pagaidām analogajā apraidē visa cilvēkam dzirdamā skaņas signāla josla (ap 15 khz) gan amplitūdas modulācijas (AM, t.s. vidējie viļņi), gan frekvenču modulācijas (FM, t.s. UĪV) diapazonos ir pilnībā iekļauta atvēlētajā joslas platumā: www.diffen.com...

Bandwidth Requirements Twice the highest modulating frequency. In AM radio broadcasting, the modulating signal has bandwidth of 15kHz, and hence the bandwidth of an amplitude-modulated signal is 30kHz. In FM radio -Twice the sum of the modulating signal frequency and the frequency deviation. If the frequency deviation is 75kHz and the modulating signal frequency is 15kHz, the bandwidth required is 180kHz

Ne par kādu kompresiju neviens nerunā, MP3 vai citu iepriekš kompresētu digitālo ierakstu pārraidīšana pa FM ir bišķi cita lieta.
Cik zinu, telafona sakaros tur gan ekonomijas nolūkā skaņas signāls tiek apgriezts pie 3 khz un augsto frekvenču vienkārši vairs nav. Tas nozīmē, ka nosakot (pazīstot!) cilvēka balss tembru, jau ir iespējams kļūdīties. Sekas var būt nepatīkamas, ja nu neatšķir sievu no mīļākās?:face-smile:

P.S. Tā pavisam vienkārši - ja Latvijas Radio 2 grib mums nospēlēt vecu plati, tad viņi ar tās audiosignālu nomodulē savu nesējfrekvenci un laiž gaisā, bet mēs ar savu FM rādžiņu saņemam visu "kā ir" + vēl ētera trokšņus. Analogajā tehnikā tādā pašā izpratnē kā digitālajā, neko nokompresēt nemaz nevar, var līdzīgi kā ar ekvalaizeru skaņas spektrā kaut ko pacelt, nolaist u.t.t. Tiesa gan pastāv dažas viltības skaņas uzlabošanai, piem., tā sauktā dinamiskā diapazona kompresija.
Publicēts: 02.02.14 19:03 labots
 citēt
GunarsII:

Es kā vecs dinozaurs bišķi nesaprotu šos tekstus.

A ko tur nesaprast? Ierastā foruma dižošanās (krāniņa staipīšana)- "es jau neesmu tāds, kā visi citi" .:face-grin:
Kāds sakars parastai radioapraidei ar Hi-Fi (Hi-End)?..:anger:
Publicēts: 02.02.14 19:20
 citēt
nav jau nemaz tik parasta ..... kompaktdiska frekvences pārklāj ...... :big_smile:
Publicēts: 02.02.14 19:53
 citēt
Friidis:
GunarsII:

Es kā vecs dinozaurs bišķi nesaprotu šos tekstus.

A ko tur nesaprast? Ierastā foruma dižošanās (krāniņa staipīšana)- "es jau neesmu tāds, kā visi citi" .:face-grin:
Kāds sakars parastai radioapraidei ar Hi-Fi (Hi-End)?..:anger:

....ja ir ko staipīt,tad kāpēc to nedarīt,bet kāpēc būtu jālielās ar mazu pensiju-nesaprotu :face-wink:
Publicēts: 02.02.14 20:45 labots
 citēt
Jolan:

....ja ir ko staipīt,tad kāpēc to nedarīt,bet kāpēc būtu jālielās ar mazu pensiju-nesaprotu :face-wink:

Ja nav ko prātīgu pateikt, būtu vispār paklusējis.
Šoreiz profilbilde gana labi atbilst uzvedības stilam.:face-wink:

Bildes:

...radio reāli sūkā - kā šķira. Kā var klausīties to, ko tev piedāvā citi??? Kas, cilvji ir auni?

Vai šādi teksti nav krāniņa staipīšana? :anger:
Miljoniem cilvēku regulāri klausās radio bez dajebkādiem kompleksiem, bet mums ir viens "īpašais"..:)
Publicēts: 02.02.14 21:20
 citēt
Friidis:
Jolan:

Ja nav ko prātīgu pateikt, būtu vispār paklusējis.
Šoreiz profilbilde gana labi atbilst uzvedības stilam.:face-wink:

Bildes:

...radio reāli sūkā - kā šķira. Kā var klausīties to, ko tev piedāvā citi??? Kas, cilvji ir auni?

Vai šādi teksti nav krāniņa staipīšana? :anger:
Miljoniem cilvēku regulāri klausās radio bez dajebkādiem kompleksiem, bet mums ir viens "īpašais"..:)
ir vēl trakāk:

miljoniem cilvēku kāpj uz poda ar kājām, sit sievas un bērnus, dzer alkoholu lielā daudzumā utt. Un ko tagad?
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. ...
  4. 9
  5. 10
  6. 11
  7. 12
  8. 13
  9. 14
  10. 15