forum.gif
Radiotehnika S 90 jeb 35AC-012
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Radiotehnika S 90 jeb 35AC-012
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. ...
  11. 19
  12. >
IerakstsAutors
Publicēts: 02.01.14 16:21
 citēt
Garajos ziemas vakaros vēlos atjaunot augstākminēto. Visur internetāir informācija par to ka vajadzīgs pārpakot un hermetizēt korpusu.
Bet informācija par to vai ir vērts pārlodēt filtru no jaunām komponentēm, aizstajot vecās, jo droši vien tur jau sen sausums, nav, vai arī ir ļoti skopa. Ir tikai par vadu šķērslaukuma palielināšanu.
Vai arī es pareizo informāciju neprotu atrast.
Vai kādam ir līdzīgu darbu(izklaides) pieredze?
Publicēts: 02.01.14 16:30
 citēt
Čaklās rokas :) Šito pie Eltona , viņš mums RRR diegu tūnešanas par arkliem ass reiz bijis :)
Publicēts: 02.01.14 16:32
 citēt
Cerams ka pieteiksies.
Publicēts: 02.01.14 16:34
 citēt
Par S-90 tiešām būšu skeptisks un teikšu - priekš kam?
Publicēts: 02.01.14 16:39
 citēt
A ko ne ja nu kaut kas sanāk?
Publicēts: 02.01.14 16:40
 citēt
ar šito uz www.boot.lv...

bet nu 90nieces ir tas kas viņas ir un brīnums nenotiks.
Publicēts: 02.01.14 16:44
 citēt
Aizmirsti!
1. gumijnieki principā neder, līdz ar to visas razonanses frekvences izrēķinātas nepareizi un fāzes invertors ir garām (pareizi saka, kā tev teica "hermetizēt", tas ir tas, ka, ja aizbāž iznvertoru, skaņa paliek bagātāka) bet visa pamatā ir gumijas gofras nonsens pie tranzistoru izejām. Es jau savulaik biju izstrādājis teoriju, ka caurumi jābāž ciet un re, tirliņi no Poligrāfiķiem un pārējie paklausīja un skaņa nedaudz palika labāka.
2. filtrs it kā kompensēja greizo raksturlīkni, bet neticu, ka tev būs pie rokas skaņas ģenerators un spektra analizators, līdz ar to, pat Worbench modelētie filtri praksē nedarbosies.
3. 35-nieču finiera korpuss principā ir garām, tur tādas parazītiskās frekvences rodas, ka bail. Es tādu pat akustiskajā kamerā nebāztu... ņemot vērā krievu laiku ķap-ļap darba kultūru un toreizējos materiālus, neticu, ka vēl līmētie slāņi ir kaut cik viendabīgi, liec tu kādu pakojuma porolonu vai izlīmē ar vorselīnu, protams,oriģinālos maisus izmetot.
4. eh, slinkums visu rakstīt... vienīgais ieteikums: aizmirsti
Rezumē: tai širpatreba izejmateriālā nav ne skaļruņu, ne filtra (nedomāju, ka lietosiekuaizerus, kas cenas ziņā būs lielāki par pašām šīm retro tumbām), ne jēdzīga korpusa.
Aizmirsti!
Publicēts: 02.01.14 16:44
 citēt
armands_z:A ko ne ja nu kaut kas sanāk?

Sanāks, vnk neatmaksājas - lielas, neglītas, mazjaudīgas un salīdzinoši nekvalitatīvas - īsumā garāžā vai Ņivas bagāžniekā der, bet vai vērts ķīlēt - nu tad jābūt baigam faniņam...
Publicēts: 02.01.14 17:00
 citēt
šobrīd viens kungs andelē makintošus minimāli 2x lētāk ne kā tie maksā www.ss.lv... un tas kas ir pēdējā bildē jau vispār ir psc...
Publicēts: 02.01.14 17:26
 citēt
Maris:šobrīd viens kungs andelē makintošus minimāli 2x lētāk ne kā tie maksā www.ss.lv... un tas kas ir pēdējā bildē jau vispār ir psc...

...pēdējās bildē ir B&W 802.Savulaik bija nesliktas.
Publicēts: 02.01.14 17:51 labots
 citēt
ko, Elton, teiksi par mūsdienu Radiotehnikas ražojumu SM-300 ? www.rrr.lv...
www.radiotehnika.lv...

es tā kā metu acis uz šo, jo 25Hz ir jau daudz maz ok (20Hz būtu labāk). augšas 25Khz ir biki par maz lai dabūtu tīrus virstoņus un attiecīgi arī pamattoņus (piem. šķīvjus), bet pirkt importa sūdu neceļas roka.

kārtīgs basa skaļrunis (min 30cm diametrā) mūsdienās laikam ir izmiris. palikuši tikai sīkie sūduki ar kuriem tiek radīts foŗsēts basa atdarinājums.
Publicēts: 02.01.14 18:08 labots
 citēt
Mans fāters nodarbojas ar šāda tipa pārbūvēšanu. Maina visus filtrus, vadus, es pat godīgi nezinu ko vēl, bet ir vērts. Neko tik kvalitatīvu sen jo sen neesmu dzirdējis kā skan tā S-90. Un bāziens ir ne pa jokam, iekšas trīc ne pa jokam. Ļoti tīras augšas, ko dod filtru regulārijas vietā ievietotie pīkstuļi. Ir 2 pīkstuļi, 2 vidiem un lielais. Pārējais izvietots tumbā.
PS. Tik gribēju piebilst, ka tas nav masveidā ražošanai, mans fāters turpat vai dien dienā sēž pie elektronikas jau ~ 40 gadus. Ja viņš kko pabeidz, tad tas ir atstrādāts līdz pēdējam sīkumam. Un viena no lietām ir pārbūvētā S90.
Publicēts: 02.01.14 18:10
 citēt
Man ir tikai viens jautājums - kāpēc to RRR vajag?
Kad jūs vienreiz sāksiet pirkt akustiku ar ausīm, nevis ar nostaļģiju, cenu vai acīm?

Eltons ļoti pārliecinoši sarakstīja kas, kā un kāpēc ir slikti....

Ja gribas čakaru, salīdzinoši nelielas izmaksas un ciešamu rezultātu - mierīgi internātā var sameklēt vērtīgas konstrukcijas un komponentes tām.
Kastiņas uztici kādam lietišķo koledžas diplomdarbataisītgribētājam...
Un būs i ģoševo i serģito...
Publicēts: 02.01.14 18:11
 citēt
Laurelz:Mans fāters nodarbojas ar šāda tipa pārbūvēšanu. Maina visus filtrus, vadus, es pat godīgi nezinu ko vēl, bet ir vērts. Neko tik kvalitatīvu sen jo sen neesmu dzirdējis kā skan tā S-90. Un bāziens ir ne pa jokam, iekšas trīc ne pa jokam. Ļoti tīras augšas, ko dod filtru regulārijas vietā ievietotie pīkstuļi. Ir 2 pīkstuļi, 2 vidiem un lielais. Pārējais izvietots tumbā.

ko vispār esi "kvalitatīvu" dzirdējis un kāds sakars "bāzienam" ar kvalitāti??? :what:
Publicēts: 02.01.14 18:15 labots
 citēt
Laurelz:
PS. Tik gribēju piebilst, ka tas nav masveidā ražošanai, mans fāters turpat vai dien dienā sēž pie elektronikas jau ~ 40 gadus. Ja viņš kko pabeidz, tad tas ir atstrādāts līdz pēdējam sīkumam. Un viena no lietām ir pārbūvētā S90.

Man nav īsti skaidrs kāda mārrutka pēc ir jāpārbūvē slikta S90, ja vienkāršāk ir uztaisīt visu no "0"?
Publicēts: 02.01.14 18:16
 citēt
Nav sakars. Šis ir izstrādāts ļoti sīki un ļoti kvalitatīvs, bāziens bij domāts kā bass kopā ar vidiem un augšām, sabalansēts arī pie liela skaļuma. Bet uzskatāms man nekas nav, taka tāda pa gaisu runāšana vien sanāk. Ikdienas patērētājam nekas tāds nav vajadzīgs es domāju.
Publicēts: 02.01.14 18:17 labots
 citēt
Ikdienas bildētājam arī spogulene nav vajadzīga, ja kas...

P.s. Ko nozīmē sabalansēti...?
Pēc nomērītā rozā trokšņa uz zpektrometra.
Kā ar detalizāciju, akustiskajam pārim ar "skatuves" stabilitāti un lokalizāciju utt jēdzieniem?

Es tik tā apvaicājos...
Publicēts: 02.01.14 18:18 labots
 citēt
Pats esmu taisījis no '0' un tas ir vienkāršāk.

PS. Nu ja, tāpēc jau ir entuziasti, kas iet tālāk kā vienā tā otrā sfērā. A, par ko tu iecepies, nesapratu.
Publicēts: 02.01.14 18:22
 citēt
Es neiecepos, es vienkārši interesējos. :face-kiss:

Nu skaidrs, konkrētais gadijums atgādina Antīko auto kluba PSRS sekcijas radikālo flangu, kas no padomju bričkām mēģina uztaisīt "drivers car"

Lai jau veicas! ;)
Publicēts: 02.01.14 18:26
 citēt
Neaptverami plašu tēmu te uzsākta. Variantu daudzums tālu pārsniedz fotooptikas nozari. Tās s-90 ir garām tieši tāpat kā vecie Heliosi, par ko te daži pasažieri fano. Uz robezfrekvenču vertībām tehniskajos datos es gan nepaļautos, bieži vien nav pateikts, pie kāda līmeņa un cik godīgi kurš ražotājs tās norāda. Vislabāk paļauties uz savām ausīm un ražotāja norādīto jūtību. Cik nu ko esmu sev meklējis, pirmo paskatos jūtību. Šis parametrs ir ciešā sakarā ar skandas tilpumu, (gluži kā ISO ar sensora izmēru). Sanāk tāda maza kontrolīte, vai ražotājs nefleitē.
Publicēts: 02.01.14 18:32 labots
 citēt
20 litrīga, slēgta kaštele ar 8" papīra platjoslinieku mēdz darīt brīnumus

Vai arī tas pats platjoslinieks "openbaflā" pie sienas...
Nav ne cīņas ar robežfrekvencēm, ne ar nepareizi ustaisītiem filtriem... :what:
Publicēts: 02.01.14 18:34
 citēt
Laurelz: Neko tik kvalitatīvu sen jo sen neesmu dzirdējis kā skan tā S-90.

Nu šito lietu var labot vienā mirklī. Kaut vai ieejot Ģertrūdes ielas bodē. unisons.lv
Publicēts: 02.01.14 19:03
 citēt
neaizmirstiet tos jūtīgos papīrniekus pie lampenieka pieslēgt ... :bad_smile:
Publicēts: 02.01.14 19:08
 citēt
negatIvs:neaizmirstiet tos jūtīgos papīrniekus pie lampenieka pieslēgt ... :bad_smile:

Skatoties ar kādu "mērķi"
Ir daži lampenieki, kas skan tik sūdīgi,ka no tiem tik siltuma labums ir... :D
Bet no otras puses - neko diži jaudīgu jau tiem jūtīgajiem papīrniekiem tāpat nevajag...

Un jā, elektronisko mūziku uz lampeniekiem klausīties ir tas pats, kas kraftwerk spēlēt uz ērģelēm...
Publicēts: 02.01.14 19:09
 citēt
negatIvs:neaizmirstiet tos jūtīgos papīrniekus pie lampenieka pieslēgt ... :bad_smile:

lampeniekam no krepeļiem pāra harmōniskās, kuras negriež ausīs, bet nu jau traņu stiprekļiem arī tādas (-)-gatīvās saites, ka nu tikai!
Publicēts: 02.01.14 19:11 labots
 citēt
es pieturos pie domas, ka numur 1 ir labs jaudas pastūzis, protams tumbas arī ir svarīgas
teiksim - šitāds

www.canuckaudiomart.com...

ir bijis pašam iespēja palietot, testēt kādu laiku šo "zvēriņu", svars 30kg
:face-grin:
Nu Audiofīlu tumbām patika viena Kanādas marka, ja nemaldos, jau aizmirsu nosaukumu, bet Rīgas High-End vienā salonā maksāja 1500ls pāris
No lētākām alternatīvām bija - SANSUI, JBL
kā skaņas avots - kāds STUDER/REVOX lentenieks, sliktākā gadijumā - OLIMP-004
Publicēts: 02.01.14 19:18 labots
 citēt
...it sevišķi uz "lampām" labi skan black,detah,doom metal:face-grin::face-grin:

patika palaidniex teksts par kraftwerk un ērgelēm:face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 02.01.14 19:19
 citēt
Jolan:...it sevišķi uz "lampām" labi skan black,detah,doom metal:face-grin::face-grin:

Nu jā, tas kā reizi ir īstais muzārs jūtīgiem, viegliem papīrniekiem... :face-devil-grin:
Publicēts: 02.01.14 19:44
 citēt
Papīrs kā skaļruņu membrānas materiāls man liekas stipri arhaisks. Membrānai jābūt cietai un stingrai, lai tā nelocītos, "neviļņotos" un tādējādi neražotu pati savas parazītiskas frekvences. Tajā pat laikā, lai sasniegtu augstu jūtību, tai jābūt maksimāli vieglai. Kādus tik materiālus inženieri nemēģina, nemaz visus uzskaitīt nevar.
Publicēts: 02.01.14 19:50 labots
 citēt
GunarsII:Papīrs kā skaļruņu membrānas materiāls man liekas stipri arhaisks. Membrānai jābūt cietai un stingrai, lai tā nelocītos, "neviļņotos" un tādējādi neražotu pati savas parazītiskas frekvences. Tajā pat laikā, lai sasniegtu augstu jūtību, tai jābūt maksimāli vieglai. Kādus tik materiālus inženieri nemēģina, nemaz visus uzskaitīt nevar.

Pagaidām platjoslas skaļruņos man personīgi neko labāku par papīru nav izdevies dzirdēt...
Tradicionāliem Pīkstuļiem zīds laikam ir labāks
Koniskiem vidiniekiem visādi kevlari/šmevlari ir klausīti... Arī te ir dzirdēti labāki papīrnieki

Un?

Tas ka kaut kas ir no papīra, nenozīmē ka ir slikti, arī papīrs ir krietni dažāds savā kvalitātē un struktūrā...
Publicēts: 02.01.14 20:04
 citēt
palaidniex:Es neiecepos, es vienkārši interesējos. :face-kiss:

Nu skaidrs, konkrētais gadijums atgādina Antīko auto kluba PSRS sekcijas radikālo flangu, kas no padomju bričkām mēģina uztaisīt "drivers car"

Lai jau veicas! ;)

Jā jā, kaut kas līdzīgs, es jau nesaku, ka tas ir slikti, bet no otras puses visu savu mūžu *uiņai veltīt ar nav normāli. Uz tādām lietām viņš spečuks uzbūvēt un pārbūvēt viss kas saistīts ar elektroniku. Realājā dzīvē gan viss ir citādi, problēmas var radīt pat elementāra iepirkšanās, viņš ir mākslinieks un viss ir pie pakaļas, dzīvo vasarnīcā prom no cilvēkiem un nekad nesūdzas. Nosūtu 50ls uz 3 mēnešiem un ir laimīgs. Žēl, ka tā tiek izniekots talants. :face-sad:
Publicēts: 02.01.14 20:20 labots
 citēt
Te jau panesas gandrīz tā pati "krāniņstaipīšana", kā daudzās foto-tēmās. Tjipa cilvēks kautrīgi prasa, kādu ziepīti iepirkt, bet viņam autoritatīvi un kategoriski iesaka tikai FF vai midformātu...:face-grin:

Vēlmes ne vienmēr sakrīt ar iespējām un tāpat, kā foto- arī mūzikas lietās ir "feinšmekeri" un lietotāji "vulgaris" ...:face-crying:

Neviens netaisās apgalvot, ka s90 ir kaučkāds radiobūvniecības šedevrs. Diemžēl, ne visi var atļauties "augstā un dārgā gala" akustiku, kura maksā ne jau desmitos, kā s90, bet gan simtos un tūkstošos naudiņu (šoreiz nav tik būtiski ,Ls vai €).

Cik atceros no tiem laikiem, kad pašam bija s90, basi šķita tīri ciešami, bet augstie un vidējie- diemžēl galīgā putrā. Cik toreiz lasīju no dažādiem "kuļibinu" pārbūves aprakstiem, bez šo diapazonu skaļruņu (galviņu) nomaiņas neko prātīgu nevar panākt- filtru un vadu maiņa neko kardināli-būtisku nedod. Kad nomainīju s90 uz viduvējām "Technics" plauktiniecēm (SB-C350), visvairāk sajutu pozitīvas izmaiņas tieši vidējo un augsto frekvenču skanējumā. Manām opja ausīm ar tiem tagad pilnīgi pietiek. Zinu,ka ir daudz kvalitatīvāka akustika, taču penzija tik maza un citu interešu tik daudz, ka jāiztiek ar to pašu.:face-wink:

Par s-90 pārbūves variācijām laikam visvairāk infas var izlasīt RU- netā:

yandex.ru...

Cik atceros, es savā laikā savējām tikai saliku iekš korpusa stingrības "ribas", "iztapsēju" iekštelpu, nomainīju montāžas vadus un pieslēguma klemmes un "nahrenizēju" pārslēgus.
Publicēts: 02.01.14 20:51 labots
 citēt
Ja jau jaunēklis grib "garajos ziemas vakaros" ko akustikas nozarē ko bīdīt, tad tagad ir pats laiks to darīt un visi ceļi vaļā: tikai cītīgi jāizstudē fizika, kas saistās ar viļņiem, matemātika gatavo formulu risināšanai, materiālu teorijas apgūšana rezonanšu noteikšanai, akustikas pamatprincipi un daži paņēmieni akustikas konstruēšanā, pat Workbench-i būs gatavi modelēšanai. Katras joslas akustiko kameru (pīkstuļiem- lēcu) aprēķins.
Tad pie praktiskās daļas nedaudz jāsaprot galdniecības metodes, materiālu pielietojums un savstarpējā savietojamība, ķīmijas praktiskā daļa, kas attiecas uz līmēm un pārklājumiem (noturība, toksiskums).
Skaļruņu izvēle, šeit visi ceļi vaļā no JBL līdz da jebkuram skaļrunim, spēj tik izvēlēties.
Filtra izstrāde visām joslām. Šeit arī jau gatavas formulas un detaļas uzzināmas viegli un ātri.
Pie praktiskās daļas nāks testēšana un rezonanšu iestatīšana katrai joslai, šeit būs nepieciešams labs sinusoīdas ģenerators, labs mērmikrofons, precīzs tumbas izvietojums akustiskajā kamerā (es savā laikā kameru sev pa lēto uztaisīju... kādreiz bija tādi olu paliktņi... akkurāt gar visām sienām un griestiem) un pacietīgs laboranta darbs uzņemot raksturlīknes un rezonanses, mainot fāzu invertoru ģeometriju un tumbas iekšējo atstarotāju leņķus, kā arī pildījuma pakāpenisku pilnveidošanu.
Tad gatavās tumbas novērtējums pie ekspertiem vai vismaz pēc iespējas vairāk cilvēkiem atskaņojot dažādu žanru mūziku, vēlams ar pēc iespējas kvalitatīvāku skaņas avotu un pastiprinājumu.
Tad iespējamā korekcija starp teorētisko un praktiski iegūto (filtru pārregulēšana, iespējms arī nelieli konstruktīvie uzlabojumi.
Nu tā tie vakari arī paies...
Jā, un... tā kā šeti esam tā kā fotoamatieru (un pus, a iesp. pat profesionāļu) forumā, tad lūgums katru posmu foto dokumentēt un atrādīt reportāžās (kā, atceros, INS savu bērnistabas izveides gaitu lieliski atspoguļoja)
Publicēts: 02.01.14 21:13 labots
 citēt
Eltons vienkārši un eleganti apgāza aukstā ūdens spannīti čalim, kas piesārtis iznācis no pirts, tieši virs galvas... :haha:

Vārdu sakot - IEDVESMOJA! :face-devil-grin:
Publicēts: 02.01.14 21:20 labots
 citēt
Tehnisko pusi bišķi esam pacilājuši, bet skandas nav kaukādi štrunta objektīvi, te ir tāds parametrs kā IZSKATS! Kad apskaņoju savu istabu topā bija mājas kinozāles ar tādiem tieviem skaļruņu tornīšiem. Manai gultasbiedrenei, protams, vajadzēja tieši tādus. Tad nu es ņēmos lai "vilks paēdis un kaza dzīva". Atradu Dali "Suite" (vairs neražo) ar normāliem parametriem, bet smuki izliektiem sudrabotiem sāniem. Bet vēl tagad labprāt kaut kur pielietotu šitos www.jamo.com... Baigi stilīgs paskats, taisni tas, kas varētu patikt īsteniem fotomāksliniekiem. Protams, vajadzēs sabvūferi.
Skandas no melna stikla, izskatās, ka nav vispār biezuma, bet tas ir 8cm.
Publicēts: 02.01.14 21:23 labots
 citēt
Papēti dls.se tiem arī ir šis tas ko piedāvāt... Pat plakanos sienas montējmos subvūferus piedāvā...

Savulaik visai kičīgi lumīnija skaļruņi ar bija T5 sērija
Publicēts: 02.01.14 21:34
 citēt
Gunār, lai tas dizains arī labi skanētu, būs nepieciešams pašmāju REALSOUNDLAB filtrs. Vai arī B&O kāds komplekts, kas vienmēr bijis kičīgs un arī saņa piedzīta gana laba.
Publicēts: 02.01.14 21:42 labots
 citēt
Eltons:Gunār, lai tas dizains arī labi skanētu, būs nepieciešams pašmāju REALSOUNDLAB filtrs. Vai arī B&O kāds komplekts, kas vienmēr bijis kičīgs un arī saņa piedzīta gana laba.

DLS Tik plāni kā tie stikla JAMO gan nesanāk... Laikam nemāktaisīt... :D
Publicēts: 02.01.14 21:45
 citēt
tas viss ir pupu mizas ...

wot te ir manta. papīrnieki, lampenieks

Publicēts: 02.01.14 21:49 labots
 citēt
Jā un nē, idejiski labi, bet ķehņiski... nepilnīgi...

Gluži kā ar to "žo" klases "optisko" stiklu varenās padomijas fototehnikas cienītājiem
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. ...