Sveiki! Uzņēmumam nepieciešams rēķins par foto pakalpojumiem. Tatad maksā ar pārskaitījumu. Man tā ir ķīniešu ābece, tāpēc lūdzu jūsu padomu. Kā to vislabāk nokārtot, ja pieņem, ka esmu patentmaksas maksātajs?
Izraksti rēķinu (piemēram googlē nokačā formu) tajā ierakstot savu V.U., pers kodu, adresi, patentmaksājuma lēmuma Nr. ar visiem datumiem, bankas kontu - nu un pasūtītāja rekvizītus (tā pati šļura kas pašam).
A, ja negribas pat nedaudz čakarēties ar izdevumu un ieņēmumu uzskaiti, tad patentmaksa ir OK. Nu, ja reizi mēnesī fočēšana, tad gan ne. Labojiet, ja tomēr nav tik liels čakars kaut vai ar to pašu IK.
nu nez... ja uzņēmumam ir kešs, tad noteikti sapiķos bez jebkāda čeka. Priekš pārskaitījuma nekādi vid reģistrētie čeki neder. Pārskaitījums = čeks. Kas tie par uzņēmumiem kam ir kešs? Tirdzniecība. 90% pelēkā zona.
Jau pateica, ka tikai ar pārskaitījumu. Oi, tas iepriekšējais bija jautā jums! Izlaboju. Ok, paldies, bildes! Tad, ja ar pārskaitījumu, tad kvītis neder!
Ritz:Jau pateica, ka tikai ar pārskaitījumu. Oi, tas iepriekšējais bija jautā jums! Izlaboju. Ok, paldies, bildes! Tad, ja ar pārskaitījumu, tad kvītis neder!
kvīts ir darījuma apliecinošs dokuments. darījums - tu pakalpojumu, Tev naudu - pirms tam. un uz kāda pamata lai skaita naudu? ko lai cilvēks ieraksta maksājuma uzdevumā, ja nav bijis rēķina ar nummuru un rekvizītiem?
nu fcuk... pavadzīme... zīme kas pavada preci - aļo tak! par kuru samaksāts vai ar pārskaitījumu/rēķinu vai kešu/ķvīti
Nu nezinu, cik redzēju , grāmatvede par video un foto pakalpojumiem izraksta rēķinu tad ieskaita naudu, jo skaidrā nenorēķinamies, un tad klientam pavadz'\imi izraksta. vis maz viņa man tā teica ka tā ir pavadzīme, es tak nihrena nesprotu no grāmatvedības.
Ritz:Nu privātpersonām parasti rēķinus nevajag! Pietiek ar kvīti!
Vajag gan. Es esmu fiksētā nodokļa maksātājs, man rēķinu pēc noteiktas, viņiem pašiem zināmas, formas jau gatavu iedod parakstīt gan dome, gan avīze, tik tur vēl arī darba pieņemšanas nodošanas aktam jābūt klāt.
Korekti ir sekojoši: a) ja esi parasta fiziska persona tad, tev ir jāslēdz autoratlīdzības līgums ar uzņēmumu, kur uzņēmums nomaksās par tevi nodokļus un izmaksās tev atlīdzību par darbu. Darbu izpildi fiksē ar pieņemšnas/nodošanas aktu. 2) Ja esi patentmaksātājs - raksti rēķinu un darbu izpildi fiksē ar pieņemšnas/nodošanas aktu. Par šo mazāk zinu, jo manā skatījumā dikti nejēdzīgs pasākums. 3) Ja esi Saimnieciskās Darbības Veicējs (kādreiz IK), raksti rēķinu un kopā ar Nodokļu maksātāja reģistrācijas apliecības kopiju sūti klientam. Pēc būtības darbu izpildi vajadzētu fiksēt ar pieņemšnas/nodošanas aktu. 4) Ja esi SIA, raksti rēķinu un izpildi fiksē ar p/n aktu.
Par pēdējiem diviem tas p/n akts nav tik būtisks, bet pec papīriem tā būtu pereizi. Pats izmantoju 3 variantu un viss ir štokos.
mrproxy:Korekti ir sekojoši: a) ja esi parasta fiziska persona tad, tev ir jāslēdz autoratlīdzības līgums ar uzņēmumu, kur uzņēmums nomaksās par tevi nodokļus un izmaksās tev atlīdzību par darbu. Darbu izpildi fiksē ar pieņemšnas/nodošanas aktu. 2) Ja esi patentmaksātājs - raksti rēķinu un darbu izpildi fiksē ar pieņemšnas/nodošanas aktu. Par šo mazāk zinu, jo manā skatījumā dikti nejēdzīgs pasākums. 3) Ja esi Saimnieciskās Darbības Veicējs (kādreiz IK), raksti rēķinu un kopā ar Nodokļu maksātāja reģistrācijas apliecības kopiju sūti klientam. Pēc būtības darbu izpildi vajadzētu fiksēt ar pieņemšnas/nodošanas aktu. 4) Ja esi SIA, raksti rēķinu un izpildi fiksē ar p/n aktu.
Par pēdējiem diviem tas p/n akts nav tik būtisks, bet pec papīriem tā būtu pereizi. Pats izmantoju 3 variantu un viss ir štokos.
J
Tā viš i... Tik tā nodokļu maksātāja Apliecība jau gadus trīs dabā nepastāv....
mrproxy:Korekti ir sekojoši: a) ja esi parasta fiziska persona tad, tev ir jāslēdz autoratlīdzības līgums ar uzņēmumu, kur uzņēmums nomaksās par tevi nodokļus un izmaksās tev atlīdzību par darbu. Darbu izpildi fiksē ar pieņemšnas/nodošanas aktu. 2) Ja esi patentmaksātājs - raksti rēķinu un darbu izpildi fiksē ar pieņemšnas/nodošanas aktu. Par šo mazāk zinu, jo manā skatījumā dikti nejēdzīgs pasākums. 3) Ja esi Saimnieciskās Darbības Veicējs (kādreiz IK), raksti rēķinu un kopā ar Nodokļu maksātāja reģistrācijas apliecības kopiju sūti klientam. Pēc būtības darbu izpildi vajadzētu fiksēt ar pieņemšnas/nodošanas aktu. 4) Ja esi SIA, raksti rēķinu un izpildi fiksē ar p/n aktu.
J
Tā viš i... Tik tā nodokļu maksātāja Apliecība jau gadus trīs dabā nepastāv....
Nez vai pastāv vai ne bet top 3 Latvijas bankas prasa, lai uzrādot Nodokļu maksātāja reģistrācijas apliecību, ja rēķinā nav norādīts PVN. Līdz ar to pieņemu ka viņu tomēr vajaga.
J
A ja es strādāju uz l darba līgumu kur skaitos sia par sētnieku uz pusslodzi, bet slotu neesmu turējis rokā nevienu reizi, un es sijai bildēju visu kaut ko, un reizēm klienti pieprasa foto autora apliecinājumu, ko tad darīt, jo sija ne'[nemās apliecināt mani kā autoru, jo tad vajagot kautr kādus tur papīrus no profesionālās izglītības vai ko līdzīgu, un reizēm gana trekns klients aiziet gar degunu gan man prīvāti gan fīrmai, jo klienti deļ autortiesību apliecināšanas baidās darbus ņemt.
mrproxy: Nez vai pastāv vai ne bet top 3 Latvijas bankas prasa, lai uzrādot Nodokļu maksātāja reģistrācijas apliecību, ja rēķinā nav norādīts PVN. Līdz ar to pieņemu ka viņu tomēr vajaga.
Man te nesen bija kā pilnvarotai personai jāparaksta līgums ar lielu valsts kantori . Par cik valsts kantoris pats bij līgumslēdzēju ilgi meklējis un tas arī nebija PVN maksātājs tad šie lai arī "Ir tāda kārtība" tomēr norija to krjupi un iztika ar ANALOĢISKU datu pārbaudi valsts reģistros nevis "Reģistrācijas apliecības" pārbaudi. Diezgan rēcīga prasība digitālo bāzu laikmetā Neko noslēdzām parakstīju , bet es jau teicu "Līgumu vajag JUMS ne mums , varu iet prom gaidiet kad man būs brīvs laiks jūs nākamreiz apmeklēt" , tad šie vienkārši ielīda WEBā pārbaudīja reģistru un noslēdza līgumu BET jā Valsts kantori tā darot PARASTI tā man šie teica
mrproxy: Nez vai pastāv vai ne bet top 3 Latvijas bankas prasa, lai uzrādot Nodokļu maksātāja reģistrācijas apliecību, ja rēķinā nav norādīts PVN. Līdz ar to pieņemu ka viņu tomēr vajaga.
Man te nesen bija kā pilnvarotai personai jāparaksta līgums ar lielu valsts kantori . Par cik valsts kantoris pats bij līgumslēdzēju ilgi meklējis un tas arī nebija PVN maksātājs tad šie lai arī "Ir tāda kārtība" tomēr norija to krjupi un iztika ar ANALOĢISKU datu pārbaudi valsts reģistros nevis "Reģistrācijas apliecības" pārbaudi. Diezgan rēcīga prasība digitālo bāzu laikmetā Neko noslēdzām parakstīju , bet es jau teicu "Līgumu vajag JUMS ne mums , varu iet prom gaidiet kad man būs brīvs laiks jūs nākamreiz apmeklēt" , tad šie vienkārši ielīda WEBā pārbaudīja reģistru un noslēdza līgumu BET jā Valsts kantori tā darot PARASTI tā man šie teica
Valsts kantora dunduki var putna pienu prasīt.... VIDs to cēlo apliecību jau trīs gadus neizdod. Tomēr izdod... www.vid.gov.lv... Bet man nedeva.... Par "TOP 3 bankām" lasu no sākuma, no beigām... un tāpat nesaprotu....
Man apliecību izdeva pagājušā gadā. Kad pirms 5 gadiem reģistrējo par pašnodarbināto, man arī tās VIDa zosis prasīja papīru par kādu fotogrāfa kursu beigšanu, noliku priekšā čupu grāmatu, kuras ilustrētas ar manām bildēm, kā brīnums, ar to pietika. Pagājušgad, reģistrējoties par fiksētā nodokļa maksātāju, vairāk neprasīja neko.
Schneider:Man apliecību izdeva pagājušā gadā. Kad pirms 5 gadiem reģistrējo par pašnodarbināto, man arī tās VIDa zosis prasīja papīru par kādu fotogrāfa kursu beigšanu, noliku priekšā čupu grāmatu, kuras ilustrētas ar manām bildēm, kā brīnums, ar to pietika. Pagājušgad, reģistrējoties par fiksētā nodokļa maksātāju, vairāk neprasīja neko.
Nu redz , jābūt tām grāmatām vismaz ko nolikt priekšā kur minēts esi kā foto autors, bet ja pēdējo 15 gadu laikā nekādas publicēšanas grāmatās un presē nav bijis, izņemot žurnālus kuri atsauces uz autoru nedod, jo noperk visu kā savu īpašumu un japaraksta ka pretenziju nebūs, vai tas pats ar uzņēmumu un reklāmbildēm tad nu nav ko likt galdā.