forum.gif
...plEasE Help me..
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / ...plEasE Help me..
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 27.02.07 16:02
 citēt
Zinu ka shis temats noteikti shajaa portaalaa tiks apspeeleets jau Nto reizi bet man kaa jaunietim ar ierobezhotiem liidzekljiem tas ir ljoti svariigi....taatad...

...iesakaam kaadu sakariigu digitaalo spoguljkameru (var buut arii bez mainaamiem objektiviem) pro foto iesaaceejam... :wink:

...lietotu kameru neveelos iegaadaaties jo bail ka mani vnk var piechakareet (maz ko jeedzu no dzelzhiem) :oops: un beztam fotograafi savas kameras parasti maina kad taas ir nolietotas liidz klinjkjim vai nedarbojas...

...nu naak visinteresantaakaa dalja- JAAIEKLJAUJAS 300Ls ROBEZHAAS...!
(jaa jaaa zinu ka tas ir pamaz)

...gribu lai kamerai buutu visas pamatfunkcijas...manuaalais rezhiims protams...

SHOW ME WHAT YOU GOT!!! :D
Publicēts: 27.02.07 16:06
 citēt
tu zini kas ir spoguljkamera?
zini kapec to perk?

zini ka nevar "lodzinjaa" skatiities, kameer bildeem, klucis pie acs jatur? (Oly un MK III neskaitaas)
zini ka bildes sanaks krietni suudigas ar spoguleni, ja nepratisi apieties?

skaties uz Canon G7 vai S3. bus labas "spoguljkameras"
Publicēts: 27.02.07 16:12
 citēt
piekriitu versatile par G7 un S3.. veel jau ir Finepix! :P izskatiisies kaa spoguljkamera un vareesi draugu aciis buut kruts un bildes ar tiiri taa neko! :)
Publicēts: 27.02.07 16:17
 citēt

kaadu sakariigu digitaalo spoguljkameru (var buut arii bez mainaamiem objektiviem) :D

Šitas ir hits! :D

Sorry, ERi, bet Tev būtu jāsāk nevis ar kameru, bet grāmatiņu (vai neta) pāršķirstīšanu ;)
Publicēts: 27.02.07 16:17
 citēt
Publicēts: 27.02.07 16:31
 citēt
...nee nu sorry...
varbuut nezinu visus krutaakos terminus...
...tad kaa man to visu apguut...ar kkaadu digitaalo ziepeni kurai vispaar nav manuaalaa rezhiima vai labaakajaa gadiijumaa var noreguleet ISO (un jaa es zinu kas tas ir-gaismjutiiba)

...UN LUUK man arii ir graamatinja....un tur melns uz balta staav rakstiits ka ir digitaalaas spoguljkameras ar mainaamiem objektiiviem-tas ir izdeviigi tiem kam objektiivi saglabaajushies no analogaas kameras un ir kameras bez mainaamiem objektiiviem bet ar objektiivu ko var izmantot kaa tele-objektiivu un zoom-objektiivu....ja kljuudos tad luudzu paskaidrojiet, nevis aprejiet..

...varbuut kljuudos bet , cik es atceros tad ''klucis pie acs jaatur taadeelj ka ekraans neparaada visu bildi (''nogriezh'' dalju no bildes malaam) un lai sauliite pa ekraaninju nespoguljojas... :)

...biju gaidiijis kaadu padomu vai paskaidrojumu ja kko nemaaku bet sanjeemu vienkaarshu apsmieshanu... :oops:
Publicēts: 27.02.07 16:40
 citēt
vot apbeedinaashu tevi... :) ekraaninjaa spoguljkamerai tu vareesi ieskatitiies tikai peec tam kad bildi jau buusi uznjeemis! :) jaaskataas un jaakdree busu ar actinju! kaads tev ir fotoaparaats? turklaat nekad veel neesmu dzirdeejis par spoguljkameru kurai nav iespeejas mainiit objektiivu.. tas buutu stulbi! Spguljkameras butiiba uz to balstaas.. speja mainiit un pieskanjot objektiivu situaacijai lai panaaktu maksimaalo veelamo rezultaatu!

te neiet runa par terminiem! :) bet par primitiivaam zinaashanaam... Varbuut iesaakumam pameegini dabuut kaadu Zenti, vai nu kaadu no filmu analoajam spoguleneem.. izproti, uztaisi kaadu labu bildi un tad izdoma vai tieshaam gribi spoguleni.. manupraat tas buus nedaudz par aatru prieksh tevis! :) arii ar ziepiti var uztaisiit maakslu! ;)
Publicēts: 27.02.07 16:45
 citēt
+crazyman

tehnika netaisa bildi.
bildi taisa cilveks.
apskaties, gan es, can crazyman, gan daudzi citi savos avataros turam kameru pie acs...

skjiet, ka busi parpratis, S3 IS izklausaas pec istas kameras tev.
Publicēts: 27.02.07 17:01
 citēt

...UN LUUK man arii ir graamatinja....un tur melns uz balta staav rakstiits ka ir digitaalaas spoguljkameras ar mainaamiem objektiiviem-tas ir izdeviigi tiem kam objektiivi saglabaajushies no analogaas kameras un ir kameras bez mainaamiem objektiiviem bet ar objektiivu ko var izmantot kaa tele-objektiivu un zoom-objektiivu....ja kljuudos tad luudzu paskaidrojiet, nevis aprejiet..

...varbuut kljuudos bet , cik es atceros tad ''klucis pie acs jaatur taadeelj ka ekraans neparaada visu bildi (''nogriezh'' dalju no bildes malaam) un lai sauliite pa ekraaninju nespoguljojas... :)

Sorry, ja Tevi apvainoju, bet man taqs texts tiešām izraisīja jautrību ;)

Kas tā ir par grāmatu, kur to lasi? Es nepretendēju uz absolūtu tehnikas guru statusu, bet tām spogulenēm, kuras līdz šīm esmu redzējusi, par kurām lasījusi, VISĀM ir maināmi objektīvi. Vēl neesmu redzējusi nevienu spoguleni ar nemaināmu objketīvu.

Optiskais skatu meklētājs arī nerāda visu bildi, ja nemaldos, bija kādi 90-95%. Bet lielākā daļa spoguļkameru, izņēmot Olympus spogulenes, uz LCD nerāda kadru pirms slēdža nospiešanas.

Tiešām arī ieteiktu kādu advancētāku ziepi vispirms paņemt un tad, ja foto vēl pēc gada nav piegriezies un stabili zini, ka vēlies tam tērēt naudu un laiku, paņemt ko nopietnāku.
Publicēts: 27.02.07 17:06
 citēt
Kas tā ir par grāmatu, kur to lasi? Es nepretendēju uz absolūtu tehnikas guru statusu, bet tām spogulenēm, kuras līdz šīm esmu redzējusi, par kurām lasījusi, VISĀM ir maināmi objektīvi. Vēl neesmu redzējusi nevienu spoguleni ar nemaināmu objketīvu.

vienu esmu redzejis. kaut kaada Olympus filmu spogulene.

Bet lielākā daļa spoguļkameru, izņēmot Olympus spogulenes, uz LCD nerāda kadru pirms slēdža nospiešanas.
EOS 3ais marks arii raadiis :)

Tiešām arī ieteiktu kādu advancētāku ziepi vispirms paņemt un tad, ja foto vēl pēc gada nav piegriezies un stabili zini, ka vēlies tam tērēt naudu un laiku, paņemt ko nopietnāku.

100% PIEKRIITU!

autor, ja domaa, ka te nesastapi autsauciigu publiku, aizej uz erfoto.lv ;)
Publicēts: 27.02.07 17:10
 citēt

EOS 3ais marks arii raadiis :)

autor, ja domaa, ka te nesastapi autsauciigu publiku, aizej uz erfoto.lv ;)

Kaut ko jaunu jau tam 3-šajam Markam jāiebāž, lai var lielo piķi plēst :D
Publicēts: 27.02.07 18:06
 citēt
www.fotoblog.lv...

un būs Tev zboguļkamera!
Publicēts: 27.02.07 20:54
 citēt
Spoguleni ar nemainaamu objektiivu Haaselblad kadu razjoja un dazjus Olimpus, sen un visus filmu, toreiz digitaalaas izpalika. Cita lieta, ja Tev nevajag papildus objektiivus.
Publicēts: 28.02.07 14:32
 citēt
...nu wot taa jau cita runa....kulturaali visu paskaidrojam :)

....tagad lasu Maikla Raita ''digitālo fotogrāfiju''..
..starp citu tur ir ljoti daudz par photoshop....cik es saprotu no pamatiem liidz pavisam nopietnaam lietaam....varbuut kaadam noder ;)

...Vienu laiku domaaju par Zenit...bet arii baigais chakars tachu...
es kaa iesaaceejs neglaabjami sabojaashu lielaako dalju kadru, bet var sanaakt ka mirkli otrreiz nokjer vairs neizdodas...
..beztam domaaju ka buutu baigi forshi ja izlasiitu nodalju gramataa piem. par sleedzha aatrumu vai ko tamliidziigu un uzreiz vareetu paeksperimenteet ar mineeto terminu apskatot rezultaatu uzreiz nevis maksaajot par filmu attiistiishanu...

...par to ka arii ar ziepjutraukiem var taisiit maakslu pilniibaa piekriitu bet man liekas jo profesionaalaaka kamera jo neprofesionaalaks var buut fotograafs-ir viskautkaadi auto rezhiimi utt. (ljoti iespeejams ka kljuudos)

..lai taisiitu maakslas foto ar ziepeni tieshaam jaabuut ljoti lielai sajeegai par visu sho lietu...

....visaaa piekriitu...vareetu kaadu laiku palasiit un pachakareeties ar Zenit vai kko tamliidziigu...AAAa un Zenits skaitaas Viskrutaakais no vecajiem filmu aparaatiem jeb ir veel kaads labaaks..???
Publicēts: 28.02.07 14:39
 citēt
AAA un ja zenits tad vislabaak klasiskais Zenit-E vai kaads cits..??
Publicēts: 28.02.07 14:43
 citēt
man liekas ka tev visu tik krutaak vajag! :D

Nu Zeniti ir visaadi! :D Buutiiba jau neatko neatskiras, bet laikam buutu labi dabuut taadu, kam ir iebuveets exponometrs! ;)

P.s ja tu gribi ar spoguleni AUTO rezhima stradaat tad tev vinju toch nevajag! :D
Publicēts: 28.02.07 14:44
 citēt
..... un ir kameras bez mainaamiem objektiiviem bet ar objektiivu ko var izmantot kaa tele-objektiivu un zoom-objektiivu....

...domaajams, ja neko nejaucu, runa ir par SLR-like body kameraam! Un cik noprotu man fuji S9600 ir kaux tamliidziix par ko tu te runaa...tas buus bik advanceetaax ziepis...bet ne spogulene.
Publicēts: 28.02.07 14:59
 citēt
jaa jo spogulja vinja nav! :D bet puteklji uz matricaam gan! :D :D
Publicēts: 28.02.07 15:04
 citēt
jaa jo spogulja vinja nav! :D bet puteklji uz matricaam gan! :D :D

:) un :? reizee

i-netaa daudz kur lasu, ka

and fixed lens housing means there's no need to worry about dust on the sensor......kaapec tad puteklji tur tomeer ir?
Publicēts: 28.02.07 15:10
 citēt
tapec ka vinji tur jau naak kaa daavaninja no fabrikas visticamaak, vai arii nav liizd galam nostradaata hermetizaacija!
Publicēts: 28.02.07 15:11
 citēt
tapec ka vinji tur jau naak kaa daavaninja no fabrikas visticamaak, vai arii nav liizd galam nostradaata hermetizaacija!

Lieliska davaaninja! :)
Publicēts: 28.02.07 15:12
 citēt
Dust with love from Fuji! :D
Publicēts: 28.02.07 16:36
 citēt
Dust with love from Fuji! :D
un iespējams tapēc manējais tagad is back with fuji .. protams man teica, ka problēma datu apstrādē :D ko tas nozīmē es nezinu :D
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):