ozols:Nav jau gluži tā, ka noņemot pienam taukus, paliek ūdens. Tomēr gribētos kādreiz uz piena pakas ieraudzīt brīdinājumu par bīstamību veselībai, kā uz smēķiem.
Mok kko palasīt, painteresēties , saprast vispirms, tagad sanāk tāds tramvajā dzirdēts referāts...
Organisms arī pats izstrādā holesterīnu! Ir daudz blakus faktõru kas to ietekmē, un piens un ta produkti jaunu būs tie pēdējie... Jā, piens satur sliktos (piesātinatos) taukus, taču uz kopejā junk fooda fõna ko šodien cilvēks triepj iekšā, tas ir nieks. Piena un tā produktu veselīgums atsver to iespējamos 50 g un 1l piesātinato tauku klatbūtni Parasti problēmas sākas neveselīga dzīvesveida un sabojātas vielmaiņas dēļ. Ar katru gadu paliek ar vien grūtāk atrast vienkārši normālu, ražošanas procesā nesagandētu pārtiku. Pateicoties mūsdienu pārtikas brīnumainajām tehnolõģijām, pārtikas pārstrādes cikls cilvēka organismā salīdzinoši ar pag. gadsimtu ir izaudzis vidēji no 15h līdz vairāk kā 70h. Tā kā manuprāt tie enerģijas dzērieni kopējo bildi īpaši nebojā...
Padomjlaikos pārtikas tehnoloģijas bija primitīvas, bet cilvēka mūža ilgums tāpat sasniedza pusi no sagandētās pārtikas lietotāju mūža. Mazāk lasi dīvainīšu literatūru, labāk aprunājies ar kādu kompetentu dakteri.
Jaunākajos pētījumos ar lielu ticamības pakāpi ir zinātniski pierādīts, ka ekoloģiski tīrās, zaļās vai kā tamlīdzīgi sauktās pārtikas lietošana neietekmē dzīvildzi. Tātad - mārketinga triks bez pamatota seguma
Enerģētiskie dzērieni gan neatgriezeniski grauj veselību. Upuru skaitā ir ne tikai indivīdi ar sirds vai asinsvadu slimībām, bet arī ārēji it kā veselīgi jaunieši. Kaitīgums ir starp narkotikām un smēķēšanu, ad jau alkohols ir daudz nekaitīgāks (saprātīgās devās, protams). Apzināta savas veselības bojāšana ar šo ķīmiju ir izcila stulbuma pazīme.