I am sure that many Canon EF 24-70mm f/2.8 L Lens owners will be adding the 24-105mm L to their kit. Indoor event photographers will *probably* select the 24-70 L and landscape/outdoor, travel and portrait photographers might prefer the Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM Lens.
Pieņemot, ka Tev ir Canon 20D, neviens Štatņiks ir ap 50mm, tātad uz APS-C matricas tas būtu 30mm. Tavā gadījumā ideālākais štatņiks būtu Canon 17-55 f/2.8 IS, kuram ir zemas dispersijas lēcas tāpat kā L stikliem. Tikai jā piezīmē, ka šis ir EF-S stikls. Cena +/- tādā pašā līmenī kā 24-70 un 24-105.
Neaizmirstam, ka man ir EOS 300 (filmenieks), kā arī vēlme ar laiku pāriet uz pilnu matricu... tāpēc atbildes balstām uz to... un kāds jebkurā gadījumā, kāds sakars ar pilna vai nogriezta matrica... es savus mm zinu, tāpēc lūdzu, kurš labāks, nevis kādu ieteiksiet vēl...
Neaizmirstam, ka man ir EOS 300 (filmenieks), kā arī vēlme ar laiku pāriet uz pilnu matricu... tāpēc atbildes balstām uz to... un kāds jebkurā gadījumā, kāds sakars ar pilna vai nogriezta matrica... es savus mm zinu, tāpēc lūdzu, kurš labāks, nevis kādu ieteiksiet vēl...
Tad jau ar f/2.8 būs redzama vinjetēšana (vai kā to sauca) ...
Nesen pamēģināju Adobe Lightroom... tur ar vienu rīku viņjeta pazūd, kā nebijusi... tikai pavelc uz vienu pusi un viss notiek... ja gribi pastriprināt (dažreiz tieši viņu gribas), tad pavelc uz otru pusi... ļoti patīk tā fīča...
Nesen pamēģināju Adobe Lightroom... tur ar vienu rīku viņjeta pazūd, kā nebijusi... tikai pavelc uz vienu pusi un viss notiek... ja gribi pastriprināt (dažreiz tieši viņu gribas), tad pavelc uz otru pusi... ļoti patīk tā fīča...
Tu taču runāji par filmenieku...
Jaa... bet bildes agri vai veelu taa pat tiek izlaistas caur kompi... Bet nu ja mees runaajam tikai un vieniigi par analogu bildi, darkroomu un papiiru, tad nav nemaz tik gruuti nonjemt tai pashaa darkroomaa taas vinjetas... vajag tikai zinaat ko dari un viss notiek...